Nieuw

Zweden: Vijf imams worden gedeporteerd om veiligheidsredenen

Fekri Hamad

Expressen heeft eerder gemeld dat drie van hen – Hussein Al-Jibury, Abo Raad en zijn zoon – gedwongen zullen worden het land te verlaten. Nu zullen er nog twee worden verwijderd, schrijft Aftonbladet. Het gaat om Viktor Gaziev, 38, en Fekri Hamad, 52.

Het begon met de Gävle imam Abo Raad, die samen met zijn 34-jarige zoon eind april werd vastgehouden in Gävle. Beiden worden nu uitgezet, volgens een beslissing van de Migratiecommissie. De imam uit Gävle, Hussein Al-Jibury, zal ook worden uitgewezen.

Imam Fekri Hamad uit Västerås, die begin mei in hechtenis werd genomen, zal nu volgens Aftonbladet ook gedwongen worden het land te verlaten. De 52-jarige maakt deel uit van de binnenste cirkel van Abo Raad en de imam lanceerde een campagne om hem vrij te krijgen. Hij schreef berichten op sociale media, riep op tot protesten en in zijn vrijdagpreek, die hij hield in Gävle, viel hij hard aan tegen, onder andere, islamitische verenigingen die zijn campagne niet durfden te steunen.

Bovendien zal de 38-jarige Viktor Gaziev, 38, worden verwijderd op basis van een nieuwe beslissing. Volgens gegevens van Expressen en Dokus werd Viktor Gaziev begin mei gearresteerd in zijn woonplaats Gävle. Een naast familielid vertelt ons dat Gaziev ’s middags het huis verliet om te gaan winkelen, maar nooit terugkwam. In gerechtelijke procedures heeft Viktor Gaziev verklaard dat hij imam was in zijn geboortestad in Tsjetsjenië.

In Zweden is Gaziev veroordeeld voor verschillende misdaden. Nog in maart werd hij veroordeeld voor verschillende gevallen van diefstallen en kwitanties met betrekking tot kleding van sportwinkels in Dalarna, misdaden die hij begaan had met verschillende andere mensen uit Tsjetsjenië. Hij werd veroordeeld tot acht maanden gevangenisstraf en de openbaar aanklager wilde al dat hij werd uitgewezen.

Gedurende het jaar trad de veiligheidspolitie op tegen verschillende imams op verschillende plaatsen in Zweden. 

– De inspanningen van de veiligheidspolitie in het kader van de LSU hebben tot doel mensen te vinden die een bedreiging vormen voor de veiligheid. Dit kan op zijn beurt helpen de groei in de extremistische omgevingen te verminderen en dit is een van de vele manieren waarop we werken. Het terugdringen van de groei van de extremistische omgevingen is cruciaal voor de langetermijnvermindering van de terroristische dreiging en draagt ​​bij aan een veilig Zweden, aldus Klas Friberg in een persbericht.

Bron:

Beslut: Totalt fem imamer utvisas

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1138 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

2 Comments on Zweden: Vijf imams worden gedeporteerd om veiligheidsredenen

  1. skeeter // juni 16, 2019 om 23:47 //

    Trap ze allemaal terug naar de zandbakken

    Like

  2. Jack vanderVeen // juni 18, 2019 om 10:11 //

    stuur iams, pastoors, dominees en al dat andere sprookjesvertellend volk gewoon het land uit of laat hen op voorwaarden hier blijven. alle geloofsinrchtingen sluiren zodat iedereen onafhankelijk achter zijn eigen voordeur zijn eigen geloof kan belijden

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s