Nieuw

We zijn geen vuilnisbelt! Indonesië stuurt plastic, schoenen en LUIERS vermomd als papierafval terug naar de VS

Foto ter illustratie.

Indonesië heeft verklaard dat het niet van plan is om nog een andere “vuilnisbelt” van de wereld te worden en heeft vijf containers afval naar de VS teruggestuurd, zich aansluitend bij het groeiende aantal Aziatische landen die recentelijk Westerse “recyclebare materialen” hebben teruggestuurd.

Het afval is in maart vanuit Seattle in Indonesië aangekomen. Het ministerie van Milieu en Bosbouw ontdekte in vijf containers meerdere “vervuilingen”  en gaf opdracht om deze te “herexporteren”.

De containers waren gevuld met “aanzienlijke hoeveelheden plastic afval, schoenen, houtsnippers, stoffen en zelfs luiers”. Het land heeft reeds in 2015 en 2016 dozijnen containers teruggestuurd die met illegaal plastiek waren gevuld.

In het verleden verwerkte China meer dan de helft van alle afval ter wereld. Het Chinese verbod dwong westerse bedrijven, die niet voldoende afvalrecyclingcapaciteit hebben, om nieuwe “markten” in Azië te zoeken. De situatie verslechterde nog verder toen India het voorbeeld van China volgde en de invoer van solide plastic afval verbood.

Het gevolg was dat tonnen afval uit de VS, Europa en Australië uiteindelijk naar Maleisië, Thailand, Vietnam en de Filipijnen werden gestuurd, waardoor deze landen gedwongen werden om tegenmaatregelen te nemen om hun milieu te beschermen. Vietnam stelde een opschorting in op het verlenen van nieuwe importvergunningen, terwijl Thailand een invoerverbod uitvaardigde. Intussen hebben Maleisië en de Filipijnen onlangs allebei bergen afval naar hun oorspronkelijke bestemming teruggestuurd.

Bron:

We’re not a dumpster! Indonesia sends plastic, shoes & DIAPERS disguised as paper waste back to US

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8198 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on We zijn geen vuilnisbelt! Indonesië stuurt plastic, schoenen en LUIERS vermomd als papierafval terug naar de VS

  1. trebor2110 // juni 16, 2019 om 10:05 //

    Like

  2. Jack vanderVeen // juni 18, 2019 om 10:07 //

    laten we eerlijk zijn: in İndonesie valt deze soort vervuiling niet op meer. gewoon separeren en in de rivier smijten dan komt alles vanzelf in de İndische oceaan

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s