Nieuw

Rusland: Herinnert aan het witte poeder van Colin Powell

Colin Powell toont zijn "bewijs" aan de VN-Veiligheidsraad op 5 februari 2003.

De beschuldigingen die de VS en zijn bondgenoten nu aan Iran uiten, doen denken aan de valse bewijzen die men tegen Irak presenteerde voor de invasie van 2003. Dit zegt een woordvoerder van het Kremlin in Rusland.

Ook in Rusland is men sceptisch over het bewijs dat volgens de Verenigde Staten wordt beweerd te laten zien dat Iran eerder deze week achter de aanvallen op twee olietankers in de Golf van Oman buiten de Perzische Golf zit.

– Wij zijn de ampullen met wit poeder niet vergeten. Wij herinneren ons, en daarom hebben we geleerd om terughoudendheid in onze beoordelingen te tonen, meldt een woordvoerder van het Kremlin.

Hij verwijst naar de beruchte presentatie die de toenmalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell vlak voor de invasie van Irak in 2003 voor de VN-Veiligheidsraad heeft gegeven. Powell toonde toen verschillende “bewijzen” dat Irak massavernietigingswapens had – en toonde onder andere een flacon met wit poeder om de gevaren van antrax [miltvuur] aan te tonen.

Pas na de invasie van Irak was het duidelijk dat de “bewijzen” die de Amerikaanse regering tegen Irak had voorgelegd, gefabriceerd waren en dat het land geen zogeheten massavernietigingswapens had.

Bron:
Kremlin compares US attacks on Iran to fake ‘white powder evidence’ against Iraq in 2003
Russia Today

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.214 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8627 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s