Nieuw

2012: IMF en Wereldbankeconoom zegt dat je een valse vlag moet gebruiken om een oorlog te beginnen met Iran

In 2012, tijdens een bijeenkomst voor de neocon denktank The Washington Institute, presenteerde een voormalig IMF en de huidige Wereldbank bankier Patrick Clawson een aantal interessante theorieën over hoe een oorlog met Iran te beginnen.

In principe heeft hij een weg uitgestippeld voor het veroorzaken van een vals vlagincident of het doelbewust provoceren van Iran om ons aan te vallen, waarbij hij een aantal historische voorbeelden noemt teruggaand tot aan Abraham Lincoln die de aanval op Fort Sumter in 1861 provoceerde om de Burgeroorlog te beginnen.

Hij zei:

Ik denk eerlijk gezegd dat het echt moeilijk is om een crisis in gang te zetten en het heel moeilijk is voor mij om te zien hoe de president van de Verenigde Staten ons tot een oorlog met Iran kan brengen, wat mij doet concluderen dat, als er geen compromis komt, de traditionele manier hoe Amerika een oorlog start in het belang van de VS het beste is.

Sommigen denken misschien dat de heer Roosevelt ons, zoals David zei, bij de Tweede Wereldoorlog wilde betrekken. U herinnert zich wellicht dat we moesten wachten op Pearl Harbor.

Sommige mensen denken misschien dat de heer Wilson ons in de Eerste Wereldoorlog wilde krijgen. U herinnert zich misschien dat hij moest wachten op de Lusitania episode…

Sommige mensen denken misschien dat Mr. Johnson troepen naar Vietnam wilde sturen. U kunt zich herinneren dat ze moesten wachten op de episode in de Golf van Tonkin.

Wij begonnen geen oorlog met Spanje tot de USS Maine explodeerde, en mag ik erop wijzen dat Mister Lincoln niet van mening was dat hij het federale leger kon inzetten tot Fort Sumter werd aangevallen, wat is waarom hij de bevelhebber bij Fort Sumter opdracht gaf om precies dat te doen wat de Zuid-Carolijnen hadden gezegd dat een aanval zou veroorzaken.

Dus als de Iraniërs in feite geen compromissen sluiten, dan is het het beste als iemand anders de oorlog zou beginnen….

Ik wil echter alleen maar voorstellen om andere drukmiddelen te combineren met sancties. Ik heb die explosie op 17 augustus genoemd. We kunnen de druk opvoeren. Ik bedoel kijk mensen, Iraanse onderzeeërs gaan af en toe naar beneden – op een dag zou een van hen misschien niet meer naar boven komen.

Wie weet waarom?

We kunnen verschillende dingen doen als we de druk willen verhogen. Ik pleit daar niet voor, maar ik suggereer alleen dat het een ….dit is niet een of – of een voorstel van, je weet wel, het zijn gewoon sancties die moeten slagen, of andere dingen.

We zijn in het spel van het gebruik van heimelijke middelen tegen de Iraniërs. We kunnen nog vervelender worden.

Wat deze persoon beschrijft, is heel duidelijk precies wat er donderdag is gebeurd.

Het is een geënsceneerd incident, bedoeld om een oorlog te beginnen.

De rechttoe rechtaan, maffia-achtige manier van spreken is schokkend. Of het zou schokkend moeten zijn. Eigenlijk is het niet echt schokkend, het is precies wat je van deze mensen verwacht. Ze hebben dit al lang gepland.

Barack Obama, met al zijn fouten, wilde er niet in meegaan en sloot de Iran deal. Donald Trump lijkt absoluut geen idee te hebben wat er aan de hand is, en heeft oorlogshitsers als Mike Pompeo en John Bolton toegestaan om zijn regering te infiltreren, waarschijnlijk op advies van zijn schoonzoon Jared Kushner.

De details komen eindelijk samen met betrekking tot de hoax aanval op het Japanse schip in de Golf van Oman donderdag. De gebeurtenis vond plaats terwijl de Japanse premier Shinzo Abe in Iran was voor bijeenkomsten om de spanningen te verminderen en mogelijk de handel tussen de twee landen te heropenen. Hij zat letterlijk in een vergadering met de Iraanse Opperste Leider toen de Japanse boot werd aangevallen.

Een deel van het probleem waar deze hoaxers mee te maken krijgen is dat president Donald J. Trump wereldwijd al zeer impopulair is. Hij wordt beschouwd als een kwaadaardig racistisch oranje individu. Dus het idee dat hij zoiets als een nep-scheepsaanval zou doen om een oorlog te beginnen is niet moeilijk te geloven.

Niemand gelooft dit toneelstuk nog. En als eenmaal is aangetoond dat de VS liegt, en dat de door Israël gedomineerde Trumpregering de enige is die zou willen dat dit zou gebeuren, zullen de mensen zoiets hebben van “wacht, wacht, wacht even – heb je dit Japanse schip gebombardeerd, WTF ?”

Al-Jazeera heeft een artikel van Maysam Behravesh, een Iraanse analist die in Zweden gepromoveerd is, dat veel van deze details doorloopt:

De incidenten van de donderdag, die schade aan de Noorse Front Altair en Japanse Kokuka Courageous veroorzaakten, kwamen slechts een maand nadat de Verenigde Arabische Emiraten (V.A.E.) ,,sabotageaanvallen” tegen vier andere commerciële schepen voor de kust van zijn emiraat Fujairah meldden.

De VS, die zijn militaire aanwezigheid in de regio heeft opgebouwd, heeft Iran de schuld gegeven van beide gebeurtenissen.

Uren nadat de laatste incidenten werden gemeld, brachten de Amerikaanse militairen een korrelig filmpje uit dat volgens hen leden van het Iraanse revolutionaire garde-korps (IRGC) liet zien die een ​​niet-ontplofte mijn van de Kokuka Courageous verwijderden.

Hoezo moet dit bewijs voorstellen?

Als het de Iraniërs waren dan moeten we geloven dat ze zo gek zijn om terug te keren naar de plek van de misdaad? Waarom, hebben ze een tekort aan mijnen en konden ze deze ene niet missen? De Amerikanen kunnen je nummerbord uitlezen met hun satellieten, maar als het belangrijk is dan worden de filmpjes prompt onscherp. En als je ze dan kunt filmen, dan kun je ze toch ook aanhouden en vragen wat ze daar aan het doen waren. Dit is echt de slechtst uitgevoerde valse vlag ooit.

Een oorlog met Iran is een slecht plan. Saoedi-Arabië is niet capabel, die kunnen zelfs na wapenaankopen ter waarde van honderden miljarden een paar Houthi-zandnegers op blote voeten nog niet eens verslaan. Irak valt niet meer tegen Iran op te zetten sinds de VS. dat land binnengevallen is. En Amerika kan zijn eigen grens nog niet eens verdedigen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1138 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

5 Comments on 2012: IMF en Wereldbankeconoom zegt dat je een valse vlag moet gebruiken om een oorlog te beginnen met Iran

 1. Ga eens na hoe amateuristisch de Amerikaanse claim in elkaar gezet is. Iran is toch gebaat dat de Amerikaanse vloot de persische golf toch verlaat?
  Met de sancties in hun kielzocht, wat zijn ze bij deze aanval gebaat?
  Zou het een drone aanval kunnen geweest zijn vanuit een onderzee boot?

  Like

 2. Wat een onzinnig links artikel, Al jaren land zegt Iran dat het de grote satan amerika en de kleine satan Israel wil vernietigen. Jaren lang vliegen zwaar bewapende speed bootjes rakelings langs amerikaanse fregatten, ten einde ze uit te dagen, ik had er lag een stelletje in de grond geboord.

  Het is juist de VS die een oorlog wil uitstellen of vermijden.
  Het is alleen maar zware onnozelheid als je je aartsvijanden zich zwaar ziet bewapenen en nukes ontwikkelen , om gewoon door te slapen !!!

  Like

 3. Akka // juni 18, 2019 om 08:27 //

  “Het is alleen maar zware onnozelheid als je je aartsvijanden zich zwaar ziet bewapenen en nukes ontwikkelen , om gewoon door te slapen !!!”

  Als we deze redenering in het perspectief van Iran omdraaien, zou het dus voor Iran meer dan gerechtigd zijn om nukes te ontwikkelen die zijn aartsvijanden al in bezit hebben. Of gaat dan ineens je moreel-vlieger niet meer op?

  Like

 4. Greengo // juni 18, 2019 om 20:13 //

  Annie Jacobsen, “Operation Paperclip”

  Like

 5. @Akka, zover ik mij kan herinneren is het dat de USA met het slijmerige Uk en west Eurpoa dé oorlogs hitsers zijn, en overal in de wereld met name de USA voor conflicten heeft gezorgd. Coups werden gepleegd om de zaken dezelfde kant van hun wil te zetten. Olie. De Saoudies en Israel werken hier aan mee. De grootmacht China aan de andere kant en in het noorden de Russen? Nah, Je hoort zeer weinig van de russen en dat is niet voor niets, die houden zich vaak op de vlakte. Onschuldig is geen van allen, maar bashen van die landen is een must blijkbaar. Moeten ze maar doen die Ami’s Iran uitlokken, komt een dag en dan krijgt USA flink op zn donder.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s