Nieuw

VK: “Schadelijke” genderstereotypen verboden in advertenties

Er is een verbod van kracht geworden op advertenties die “schadelijke genderstereotypen” bevatten of die “ernstige of wijdverbreide overtredingen” kunnen veroorzaken.

Het verbod heeft betrekking op scenario’s zoals een man met zijn voeten omhoog terwijl een vrouw schoonmaakt, of een vrouw die er niet in slaagt een auto te parkeren.

De Britse reclamewaakhond voerde het verbod in omdat hij vond dat sommige afbeeldingen een rol konden spelen bij het “beperken van het potentieel van mensen”.

Het zei dat het tevreden was met hoe de adverteerders hadden gereageerd.

De nieuwe regel volgt op een herziening van genderstereotypen in advertenties door de Advertising Standards Authority (ASA) – de organisatie die de UK Advertising Codes beheert, die betrekking hebben op zowel uitgezonden als niet-uitgezonden advertenties, waaronder online en sociale media.

De ASA zei dat de review bewijsmateriaal had gevonden dat suggereerde dat schadelijke stereotypen “de keuzes, ambities en kansen van kinderen, jongeren en volwassenen konden beperken en deze stereotypen kunnen worden versterkt door reclame, wat een rol speelt in ongelijke genderresultaten”.

“Ons bewijs toont aan hoe schadelijke genderstereotypen in advertenties kunnen bijdragen tot ongelijkheid in de samenleving, met kosten voor ons allemaal. Simpel gezegd, vonden we dat sommige afbeeldingen in advertenties in de loop van de tijd een rol kunnen spelen bij het beperken van het potentieel van mensen,” zei ASA chief executive Guy Parker.

BBC >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1138 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s