Nieuw

Orbán: Mijn volk is mijn eerste prioriteit

Viktor Orbán in het EU-parlement. Screenshot YouTube.

Tot welke EU-parlementaire fractie de Hongaarse regeringspartij Fidezs zal behoren is secundair. Het belangrijkste is dat de EU-bureaucraten niet over de toekomst van Europa mogen beslissen en dat de EU zich inzet om de immigratie een halt toe te roepen. Dat is wat Viktor Orbán tegen Kossuth Radio zegt.

De Hongaarse premier Viktor Orbán heeft eerder het lidmaatschap aan de nationalistische partijgroep van Matteo Salvini in het Europees Parlement afgewezen.

Orbán legt nu uit dat de partijgroepen van ondergeschikt belang zijn. Het belangrijkste is dat zijn partij zich inzet voor een beleid dat in het belang is van Hongarije. En hij benadrukt dat alleen het Hongaarse volk kan beslissen wat goed of slecht is voor het land.

EU-bureaucraten mogen niet over het lot van Hongarije of andere Europese landen beslissen, vindt de Hongaarse leider. Hij verklaart dat Fidesz nooit zal deelnemen aan een groep die voor immigratie is, de christelijke wortels van Europa verdrijft en die het bestemmingsrecht van de individuele naties niet respecteert.

Op dit moment is zijn doel om de Europese Volkspartij (EPP) – die hem eerder probeerde uit te sluiten – conservatief te behouden.

Viktor Orbán vindt dat de EVP-Fractie het voorbeeld van de voormalige Duitse CDU-leider en kanselier Helmut Kohl moet volgen. Kohl, die in 2017 overleed, hield rekening met de naties, gaf prioriteit aan het christendom, respecteerde de belangen van Midden-Europeanen, en creëerde een “extreem dynamische” EU die gunstig is voor Hongarije, aldus de Hongaarse premier.

De vraag is echter of Kohl al dan niet ook was uitgesloten van de huidige EPP.

Volgens Orbán zullen de Visegradlanden – Polen, Tsjechië, Slowakije en Hongarije – ervoor zorgen dat hun doelstellingen worden bereikt wanneer het toekomstige EU-leiderschap wordt benoemd. Hij stelt dat er weinig verschil is in de houding van de landen en dat ze het allemaal eens zijn over de richting die de EU moet uitgaan.

Viktor Orbán zal alleen de EU-leiders steunen die de immigratie willen stoppen.

– De naties moeten respect krijgen, zegt hij.

Bron:

Europe’s future must not be determined by Brussels bureaucrats
Orbán: Mitt folk är min främsta prioritering

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8198 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Orbán: Mijn volk is mijn eerste prioriteit

 1. Goed geluid. Maar immigratie stoppen is 1, maar remigratie is minstens zo belangrijk. Daar hoor je echt niemand over.

  Like

 2. vangie1206j // juni 16, 2019 om 06:22 //

  Je moet ergens beginnen en dan is een totale immigratie stop het belangrijkste anders blijft het dweilen met de kraan open.

  Like

 3. antiislamnu // juni 16, 2019 om 11:50 //

  Het is niet zo moeilijk grenzen dicht islam verbieden en wie niet mee doet met de westerse samenleving oprotten.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s