Nieuw

De nieuwe EU-groep staat gereed

© Vilimsky / Facebook

De nieuwe EU-groep “Identiteit en Democratie (ID)” staat gereed. Onder voorzitterschap van Marco Zanni (Lega/Italië) en zijn plaatsvervangers Jörg Meuthen (AfD/Duitsland) en Nicolas Bay (RN/Frankrijk) willen de EU-critici hun krachten bundelen.

De nieuwe fractie “Identiteit en Democratie (ID)” in het Europees Parlement bestaat momenteel uit vertegenwoordigers van negen landen. De sterkste partij binnen het ID is de Italiaanse Lega met 28 parlementsleden, die met Marco Zanni ook de fractievoorzitter levert. Zijn plaatsvervangers zijn Nicolas Bay van de Franse Rassemblent National (22 afgevaardigden) en Jörg Meuthen van de AfD (11 afgevaardigden). De FPÖ (Oostenrijk), het Vlaams Belang (België), PS (Ware Finnen/Finland), Vrijheid en direkte Demokratie (Tsjechië), Deense Volkspartij en Estnische Conservatieve Volkspartij behoren eveneens tot de nieuwe groep.

AfD-leider Meuthen kondigde aan dat ze vaak nee zouden zeggen in het parlement, volgens rapportage van tagesschau.de. “We zijn hier gekomen om een doorn in het vlees van de Eurocraten te steken”, zei hij. Veel van wat in het Europees Parlement wordt besloten is onzin, wordt Meuthen in het verslag geciteerd. Hij benadrukte echter dat er nog steeds de wens bestaat om constructief samen te werken. Hij verwierp de de sancties tegen Rusland.

De nieuwe ID-factie is grofweg even sterk als de Groene fractie en wordt in het Europees Parlement geflankeerd door de twee andere fracties van EU-kritische partijen. Volgens het Tagesschau-rapport hebben andere potentiële partners zich “nog niet aangesloten” bij het ID.

Vooral de beslissing van de Brexitpartij van Nigel Farage (29 mandaten) wordt met grote spanning gevolgd. Op dit ogenblik kan men van hen alleen maar vernemen dat ze “op dit moment niet mee willen doen” met het ID. Een fundamentele weigering klinkt anders.

Bron:

Neue EU-Fraktion steht

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8198 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s