Nieuw

Voorbereiding op nieuwe “vluchtelingenstromen”: Italië en Slovenië verscherpen de grenscontroles

Macedonië bouwt grenshek aan de grens met Griekenland, screenshot YT

Begint de Balkanroute weer? Italië en Slovenië verscherpen nu hun controles aan de gemeenschappelijke grens om illegale migratie te bestrijden. Het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken kondigde dinsdag in Rome aan dat gemengde Italiaans-Sloveense patrouilles zouden worden gebruikt. Het is de bedoeling een gezamenlijk programma te ontwikkelen voor de repatriëring van illegale migranten.

Tussen begin januari en 10 juni 2019 arriveerden na zeevaart over de Middellandse Zee 2.144 migranten in Italië , tegenover 14.339 in dezelfde periode van 2019. Dit is een daling van 85 procent. Dit is echter uitsluitend toe te schrijven aan het consequente “havendicht-beleid” van de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Salvini.

Langs de zogeheten “Balkanroute” daarentegen zijn er opnieuw tekenen van grote bewegingen van illegale immigranten die vanuit Griekenland via de Balkan Midden-Europa proberen te bereiken. Ook andere Balkanlanden zijn reeds alert.

Italië wil ook de samenwerking met de Libische kustwacht voortzetten om illegale migratie te bestrijden, zo kondigde het ministerie van Binnenlandse Zaken in Rome aan. Italië zal binnenkort tien schepen aan de Libische kustwacht leveren.

Bron:

Vorbereitung auf neue „Flüchtlings“ströme: Italien und Slowenien verschärfen Grenzkontrollen

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8198 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Voorbereiding op nieuwe “vluchtelingenstromen”: Italië en Slovenië verscherpen de grenscontroles

  1. Alphons Mantel // juni 16, 2019 om 08:03 //

    het remigratiebeleid moet nog starten

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s