Nieuw

Salvini: “Piratenschip!” – Sea-Watch wil een rechtszaak aanspannen

De Duitse NGO Sea-Watch wil de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini aanklagen wegens reputatieschade. Salvini had het schip van de NGO, dat woensdag 52 migranten redde, een “piratenschip” genoemd en beschuldigde de particuliere ‘Zeenood-redders’ van samenwerking met mensensmokkelaars.

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini (Lega) noemde de “Sea-Watch 3”, die woensdag 52 migranten aan boord nam die op zee gered zouden zijn, een “illegaal schip”. De minister van Binnenlandse Zaken riep de bemanning op om de migranten terug te brengen naar Tripoli. De Libische kustwacht had Tripoli beschreven als de dichtstbijzijnde veilige haven voor aanlanding. “Als het illegale schip deze instructies niet opvolgt en het leven van de migranten in gevaar brengt, zal het voor de rechtbank verantwoordelijk worden gesteld,” zei Salvini.

“Er is duidelijk een relatie tussen mensensmokkelaars en sommige NGO’s”, concludeerde Salvini woensdag. De Lega-politicus sloot uit dat de “Sea-Watch 3” de mensen aan boord van het schip naar Italië kon brengen. Hij bekrachtigde dat de reddingsmissie van de Sea-Watch 3 opnieuw illegaal was uitgevoerd.

“Salvini heeft opnieuw de NGO en haar schip, die betrokken is bij een legale reddingsoperatie, belasterd”, zeiden de Italiaanse advocaten van de particuliere reddingswerkers op donderdag. De NGO werd er herhaaldelijk van beschuldigd – en niet alleen door de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Salvini – dat zij mensen over de Middellandse Zee naar Europa heeft gesmokkeld.

Vastgesteld decreet

De Italiaanse regering heeft dinsdag een decreet aangenomen dat particuliere schepen onder dreiging van geldboetes verbiedt om migranten over de Middellandse Zee naar Italië te vervoeren. Particuliere schepen die het wetsbesluit overtreden, moeten tussen de 10.000 en 50.000 euro boete betalen. De ministerraad heeft het wetsvoorstel dinsdagavond goedgekeurd. NGO-schepen worden in het decreet niet expliciet genoemd, maar zij zouden er wel onder te lijden hebben. Schepen die het decreet herhaaldelijk schenden, zouden volgens de ondubbelzinnige verklaring van minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini, die het decreet heeft geïnitieerd, in beslag worden genomen.

De Verenigde Naties hadden het plan bekritiseerd omdat het het “xenofobe klimaat tegen migranten” nog verder verhit en hulporganisaties “criminaliseert”. Het decreet zou ook de “mensenrechten schenden”. Salvini sprak echter van een “stap voorwaarts voor de veiligheid van dit land”. De minister van Binnenlandse Zaken heeft nu meer bevoegdheid om inreisverboden uit te vaardigen. Dergelijke verboden zijn tot nu toe uitgevaardigd door het ministerie van Vervoer, dat momenteel wordt geleid door de coalitiepartner, de Vijfsterrenbeweging.

Bron:

Salvini bezeichnet »Sea-Watch 3« als »Piratenschiff«

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.176 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8198 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Salvini: “Piratenschip!” – Sea-Watch wil een rechtszaak aanspannen

 1. Daniel // juni 14, 2019 om 17:28 //

  Niet lullen maar torpederen.

  Like

 2. antiislamnu // juni 14, 2019 om 22:39 //

  De Verenigde naties en zijn ideeën over asielparasieten staat ver van de realiteit.
  Samen met de eu en mensen rechten organisaties helpen zij Europa naar de ondergang.

  Like

 3. Als je dit schip n beetje volgt, had je kunnen zien dat het na vrijgave uit Italië linea reacta naar de kust van Libië is gevaren. Daar bleef het n aantal dagen op een afstand van ca 40-50 zeemijl uit de kust, nabij Tripolie rondjes draaien. Kennelijk om andere mensensmokkelaars voldoende gelegenheid te geven n aantal keren op en neer te varen om immigranten over te brengen. Nadien ((vol zal ik maar zeggen) in de richting van Italië gevaren en draait nu zijn rondjes voor de kust van het EU-land Lampedusa. Zijn dit geen georganiseerde mensensmokkelaars !!’ Ik heb screenshots van hun navigatie en ben benieuwd waar ze aan land komen en wat hun waar is !!!

  Liked by 1 persoon

 4. De stommelingen snappen nog steeds niet dat de meeste asielzoekers niet zullen werken. Dus imploderen de economieën waar jaren voor gewerkt is door autochtonen. Hoe gaan ze dan belastingen genereren?
  Daarom: Salvini: zet m op.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s