Nieuw

Een oorlog met Iran zou het einde van het VS-imperium betekenen

Donald Trump staat bekend om zijn wild stuiteren voordat hij in onderhandeling gaat over diplomatieke oplossingen. Zie Noord-Korea en Kim. Met zijn opzegging van de Iraanse nucleaire overeenkomst heeft hij niet alleen internationale kritiek gekregen, maar heeft hij ook aangetoond dat men er niet op kan vertrouwen dat de VS een verdrag naleeft. Zie de uitbreiding van de NAVO naar het oosten. De afgelopen weken zijn er betreffende Iran van beide kanten nieuwe geluiden.

Auteur: Peter Haisenko

De ergste vijanden van Trump bevinden zich niet ergens in de wijde wereld, ze ageren in de VS zelf. Het is het militaire industriële complex, de “Deep State” en de financiële wereld, die hoe dan ook nauw met elkaar verweven zijn. Vooral in het geval van Iran mag de “Israëlische factie” niet worden onderschat. De falanx van de Trump-vijanden in de VS is zo machtig dat hij de “Israëlische factie” niet ook nog eens tot zijn vijand kan maken. Deze is trouwens niet alleen in de VS een aanzienlijke machtsfactor. Wordt de agenda van Trump tegen Iran dus alleen hierdoor bepaald?

De VS-kruisraketten op Syrië met belabberde treffersquota

In zijn inaugurele rede heeft Donald Trump het Amerikaanse interventionisme afgezworen. Per slot van rekening regeert hij nu immers al bijna tweeënhalf jaar en is nog geen nieuwe oorlog begonnen. Dat is op zich al een record – naar Amerikaanse maatstaven. Maar wat betreft het rammelen van de sabels, is hij geenszins terughoudend. Ook zijn bevel om tweemaal een kruisrakettenaanval op Syrië te lanceren was ongetwijfeld een daad van agressie die in strijd was met het internationale recht, echter in een oorlog die hij niet begonnen was. Laten we eens kijken wat er echt is gebeurd.

Feit is dat in beide aanvallen niet de helft van de projectielen hun doelwit heeft bereikt en dat de weinige projectielen die in de buurt van het doelwit kwamen weinig schade hebben aangericht. Trump is voortdurend in conflict met zijn militairen, die zich bewust zijn van hun militaire superioriteit en altijd strijdlustig zijn. Daarom zie ik Trump’s bevel om Syrië aan te vallen als een mogelijk kundige zet om zijn legerleiding te laten zien dat de dagen van hun almachtige fantasieën over almacht achterhaald zijn als ze een weerbare natie aanvallen. Want het is namelijk niet duidelijk of het slechte treffersquota van de kruisraketten kan worden toegeschreven aan hun ontoereikende kwaliteit of aan elektronische tegenmaatregelen van het Russische leger. In ieder geval zou het interessant zijn om te weten hoe de Amerikaanse legerleiding het hoge foutenpercentage aan hun opperbevelhebber heeft uitgelegd. Hoe dan ook kan worden aangenomen dat sommige hoofden in het Pentagon rookten, als ze niet rolden.

Amerikaanse denktanks verwachten desastreuze gevolgen voor de Verenigde Staten in een strijd tegen Iran

Trump’s omgang met Iran heeft het Amerikaanse militair apparaat gedwongen om zich concreet bezig te houden met een wapenaanval op Iran. Dat geldt ook voor de duidelijke aankondiging van China en Rusland dat zij niet langer willen toestaan dat de VS alleen maar staten aanvallen en vernietigen. Iran, Perzië, met bijna 80 miljoen inwoners, ligt net achter Egypte (97 miljoen). Qua gebied achter Saudi-Arabië, dat slechts 34 miljoen inwoners telt. Iran is de enige staat in het Nabije en Midden-Oosten die in staat is onafhankelijke technische ontwikkelingen door te zetten, bijvoorbeeld op het gebied van rakettechnologie of elektronische interferentie-apparatuur. Het is moeilijk in te schatten hoe ver de Iraanse militaire technologie werkelijk is gekomen, maar ze zijn er al in geslaagd om Amerikaanse drones te kapen en ze onbeschadigd te laten landen. Zeker is dat zij in staat zijn om het hele gebied rond de Arabische Golf te bestrijken met raketten of gevechtsvliegtuigen, met wapens uit hun eigen ontwikkeling. Het lijdt geen twijfel dat zij de Straat van Hormus onbegaanbaar kunnen maken voor schepen, olietankers en oorlogsschepen.

Verschillende Amerikaanse “Thinktanks” hebben zich ook met deze onderwerpen beziggehouden. Hun resultaten zijn vernietigend – voor de VS. Zo worden eigen verliezen aangenomen die rond de tien procent zullen liggen. Een invasie met grondtroepen zal naar verwachting überhaupt niet succesvol zijn. Het enige wat ze kunnen bereiken is de volledige vernietiging van de infrastructuur en productiefaciliteiten van Iran. Maar alleen als er kernwapens worden gebruikt. Maar dat zou, volgens de duidelijke verklaringen van sommige denktanks, de VS een internationaal versmade “schurkenstaat” maken. De conclusie is dat de VS zich geen oorlog, geen aanvalsoorlog tegen Iran kunnen veroorloven.

Laten we eens kijken naar het belangrijkste dominante en offensieve wapen van de VS: de vliegdekschepen. Ik merk op: Als het eerste Amerikaanse vliegdekschip door vijandelijke acties tot zinken is gebracht, is dit het einde van het Amerikaanse imperium. Hoe reëel is dit gevaar? Zeer! Het Pentagon was al aan het eind van de jaren tachtig geschokt toen het beelden van de periscopen van onderzeeërs kreeg voorgelegd die hun vliegdekschepen in een ideale lanceerpositie lieten zien. De foto’s kwamen van de Duitse marine en de Chinezen. Beiden hadden onopgemerkt in het midden van de vliegdekschip-formaties kunnen sluipen.

Een gezonken vliegdekschip zou de Waterloo voor Amerika zijn

Nu weten we niet in hoeverre Iran zelf geschikte onderzeeërs heeft of bijvoorbeeld onderwaterwapens heeft geïnstalleerd in de Straat van Hormus, waarmee ze een vliegdekschip reeds kunnen laten zinken zodra het de Perzische Golf binnenkomt. Dat maakt ook niet uit, want onderzeeërs opereren onder water en het is niet eenvoudig om hun oorsprong te achterhalen, vooral als ze klein zijn. Is het absurd om te veronderstellen dat China of Rusland in het geheim met dit wapen zou kunnen ingrijpen om te voldoen aan hun aankondiging om de Amerikaanse agressie niet langer toe te staan?

Een vliegdekschip in de Arabische Golf die Iran wil aanvallen is een doelwit zoals kleiduivenschieten. Sommige raketten kunnen nog steeds worden onderschept, maar als er tientallen raketten tegelijk worden afgevuurd, zullen sommige raken. Er zijn alleen al ongeveer 5.000 soldaten op de carrier. Het Amerikaanse publiek zal de dood van zoveel Amerikanen voor niets, niet accepteren. Dat is ook niet alleen mijn eigen mening, de Amerikaanse denktanks hebben het ook genoemd.

Nu zou men kunnen denken dat het ook met Irak heeft gewerkt. De situatie is niet vergelijkbaar. Irak heeft slechts een kleine kuststrook naar de Arabische Golf in het hoge noorden en het had geen raketten die een bedreiging konden vormen voor Amerikaanse schepen. Iran daarentegen heeft de hele oostkust en raketten. Aanvallen op schepen en ook Amerikaanse bases in Saoedi-Arabië kunnen uit alle richtingen komen en ze zouden allemaal verdomd korte afstanden hebben, zeer korte waarschuwingstijden. Nee, de VS kunnen de Arabische Golf niet binnenkomen met een groep vliegdekschepen om Iran aan te vallen. Ook hier zijn de denktanks het met me eens. De Verenigde Staten zouden vanuit de Indische Oceaan moeten opereren, met een complexe logistiek, zoals het bijtanken in de lucht. Het is ook volledig open hoe Pakistan zal reageren als de islamitische broederstaat wordt aangevallen. Ze hebben kernwapens en draagraketten, en één kernbom is genoeg om een hele vliegdekschipvloot naar de zeebodem te sturen. Dit is waarschijnlijk een van de redenen waarom Trump zijn dreigement om een vliegdekschip te stationeren buiten Noord-Korea, binnen het bereik van Kim’s raketten, niet heeft uitgevoerd.

De hele machtsstructuur in het Midden-Oosten kan uiteenvallen

Hoe onbegrijpelijk het optreden van Trump tegen Iran ook mag lijken, hier zet ik een heel andere hypothese in perspectief. Trump dwingt zijn oorlogszuchtige militairen om serieus naar de nieuwe realiteit te kijken. Rusland heeft in Syrië aangetoond hoe efficiënt het kan zijn met zijn moderne wapens. China heeft zijn wapenarsenaal opgewaardeerd naar moderne normen. Beiden verzetten zich samen tegen het Amerikaanse imperialisme. Van welke landen, behalve de NAVO-landen, mogen de gehate VS steun verwachten? En zelfs hier dreigt Turkije weg te breken en het is allesbehalve zeker dat ze de VS hun bases in Turkije zouden laten gebruiken voor een aanval op Iran. De heren in het Pentagon weten dit sinds Trump hen dwong de realiteit onder ogen te zien.

Ik heb vanaf het begin gezegd dat ik niet bang was voor een wapenstrijd tussen de Verenigde Staten en Iran. De ontwikkelingen van de afgelopen weken tonen aan dat ik gelijk had. Beide partijen hebben ons verzekerd dat ze geen oorlog willen en de Amerikanen hebben gesprekken aangeboden. Iran daarentegen is zich bewust van de strategische situatie en reageert arrogant op deze onderhandelingsvoorstellen. Het enige wapen van de VS tegen Iran is daarom het sanctiewapen, en hun hoop kan alleen maar zijn dat hun vazallen zich daar niet te fel tegen zullen verzetten.

Iran heeft al eeuwenlang niemand aangevallen. Mocht zij nu gedwongen worden zich opnieuw te verdedigen, dan kan dit de hele machtsstructuur in het Midden-Oosten volledig tenietdoen. Saudi-Arabië en zijn olie zou een gemakkelijke prooi zijn voor Iran als de VS zijn bescherming niet langer kunnen garanderen, en dat zou het geval kunnen zijn als de VS schepen zouden verliezen en duizenden doden zouden vallen in zijn bases in Saudi-Arabië. Zelfs het voortbestaan van Israël zou dan niet langer veilig zijn. De VS kunnen Iran niet aanvallen, het zou het einde betekenen van het VS-imperium en misschien zelfs het einde van de hele Verenigde Staten van Amerika. Er zijn dus twee open vragen voor mij: Hoe komt Trump uit dit dilemma? Of heeft hij dit precies zo gepland dat hij zijn legerleiding duidelijk maakt dat zijn weg de enige juiste is, namelijk om eindelijk een einde te maken aan het Amerikaanse interventionisme?

Bron:

Ein Krieg mit Iran wäre das Ende des US-Imperiums

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.167 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8175 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

22 Comments on Een oorlog met Iran zou het einde van het VS-imperium betekenen

 1. tim pietersen // juni 14, 2019 om 11:35 //

  deze ‘deskundige’ heeft deels gelijk maar ‘vergeet’ te noemen dat dit binnen de plannen valt

  nuf said

  Like

 2. @tim pietersen // juni 14, 2019 om 11:35

  Welke plannen dan? Leg eens uit.
  Waarom altijd die leuzen in reacties die me verder geen ruk duidelijkheid brengen?

  Like

 3. Met de aanslag van 9/11, werden we er in school mee om de oren geslagen.
  Waarom?
  Ik wilde toen in de klas voorstellen om de hele regio te ‘nuken,’ maar dat zou niet politiek correct genoeg zijn.
  Wanneer men nu terugkijkt op al het leed dat sinds 2001 aansleept, zou het dan niet beter geweest zijn als de regio genuked was?
  Kort maar krachtig, en niet laten aanslepen zodat de terreurgroepen zich kunnen her-organiseren.
  Maar ach, wie ben ik?
  Moest ik in de macht zitten, had ik exact na 9/11 Irak platgelegd.
  Dat zou op dat moment moeilijk goed te praten zijn, maar we zouden nu geen mengelmoes-wereld hebben, welke zoveel meer leed veroorzaakt en blijft aanslepen.

  Like

 4. Daniel // juni 14, 2019 om 13:19 //

  De gewone man weet niet wat de Amerikanen nog achter de hand hebben (Black Projects etc.) en zelfs de legerleiding in Washington DC of zelfs de president weten dat niet of nauwelijks. De echte machthebbers weten dit wel en dat opent geweldige perspectieven.

  Like

 5. De ondergang van de VS zou minder oorlogen en vluchtelingen stromen betekenen. En het einde van Israël, dat al weg was als de VS hun niet steunde.

  Liked by 1 persoon

 6. @Chip // juni 14, 2019 om 12:42

  U heeft duidelijk nog steeds niet het licht gezien.
  Irak had net zomin met 9/11 te maken als het massavernietigingswapens had. Beter is voortaan het bordje mainstream te laten staan.

  Liked by 2 people

 7. Nu nog iemand die weer naar de “feiten” in Wikipedia verwijst en de dag is weer compleet.

  Like

 8. tim pietersen // juni 14, 2019 om 13:57 //

  @ rommel het gaat om de belt and road plannen (een triljarden kostende operatie) die geleid wordt door israel en de (((banken))

  waarbij de ‘greatest ally’ israel de geheimen van de vs gestolen hebben en doorverkocht aan de sovjets en china

  voorbeelden:

  heb in het verleden reeds uitgebreide liks hiernaartoe geplaatst

  (iran behoord tot de rusland/china coalitie) https://www.jewishpress.com/news/global/russia/israel-iran-to-join-russia-led-free-trade-agreement/2019/02/12/

  https://altcensored.com/watch?v=UgswZGBwB1E Rothschild’s Sino-Russo-Israeli New World Order and the Controlled Demolition of America (zij maken wel kleine denkfout maar dat leg ik later uit)

  Like

 9. tim pietersen // juni 14, 2019 om 14:02 //

  het einde van het amerikaanse imperium is een controlled demolition (en we weten wie 911 heeft gedaan)

  Like

 10. “Iran heeft al eeuwenlang niemand aangevallen.”

  Daar gebruiken ze (vooral) de proxies voor.

  Like

 11. Gerrit // juni 14, 2019 om 22:12 //

  Veel vraagtekens…….
  Nu weten we niet……..
  De denktanks weten het……..
  Volledig open………
  Waarschijnlijk reden……
  Van welke landen steun…..
  Iran heeft al eeuwenlang niemand aangevallen…….
  Schepen zouden verliezen…………..
  Misschien het einde van het VS imperium…….
  Misschien het einde van de VS……….
  Twee open vragen……….
  etc etc ……..
  Sorry maar wat is dit voor verhaal? prullenbak open doet en goed mikt!

  Like

 12. tim pietersen // juni 15, 2019 om 01:46 //

  lol (((robin))) ,,,,,,,,

  met proxies bedoel je toch america die oorlogen vecht voor israel? (iraq, afghanistan, libie etc) ondanks dat israel een amerikaans schip heeft proberen te zinkin in 1968 (uss liberty) en de torens naar beneden heeft gehaald (911)

  en ondanks dat israel amerikaanse geheimen steeli (of ze kado krijgt via de B.IR.D en de B.A.R.D #kissinger ) en ze doorverkoopt aan amerika’s ‘vijanden’

  Like

 13. skeeter // juni 15, 2019 om 04:39 //

  Rommel // juni 14, 2019 om 13:31 //
  Nu nog iemand die weer naar de “feiten” in Wikipedia verwijst en de dag is weer compleet.
  Doen we niet. maar de schrijver vergeet 1 ding, de amerikaanse troef kaart, het laatste militaire nieuwtje houden ze vaak goed geheim.

  Like

 14. Gerrit // juni 15, 2019 om 11:31 //

  Uit een verdrag stappen zoals Trump naar mijn idee terecht deed.
  Is geheel iets anders dan een verdrag wel of niet nakomen.
  Iran heeft geen oorlog gevoerd met de buitenwereld omdat het geheel afhankelijk is van zijn olie inkomsten. Iran heeft wel zijn eigen bevolking vermoord om hen te dwingen de moslim dictatuur te aanvaarden.
  Iran stookt het geweld- kacheltje altijd op en geeft alle medewerking aan extremisten.
  Iran begint alleen een oorlog (met het westen) als zij denken die te winnen en dat is waarom zij kernwapens willen.

  Like

 15. timpietersen // juni 15, 2019 om 12:36 //

  lol (((gerrit))) de shah van perzie zei ‘naughty things’ over israel op tv (kijk youtube) en vervolgens was er een ‘revolutie’ met een vanuit parijs ingevlogen khomeini……. (ook het feit dat hij slechts 50% van de olie inkomsten wilde weggeven aan multinationals hielp niet mee)

  voorlopig is het de nederlandse (((media))) die probeert de nederlandse bevolking een moslimdictatuur op te dringen

  Like

 16. Voor zover ik mij herinner, was en is het voornamelijk uit de Amerikkanse hoek dat soldaatje agressor spelen.

  Like

 17. Marcin // juni 15, 2019 om 13:54 //

  Waarschijnlijk is de problematiek veel groter en niet te omschrijven als twee landen die het niet met elkaar eens zijn. Israel, Yemen, Saudi-Arabië & Iran zijn de vier hoofdrolspelers die de VS gedwongen hebben zich hierin te betrekken, een valstrik en de VS zijn erin getuind. Zijwaarts het India-Pakistan probleem, Syrië als handige speelplaats en separaat Noord-Korea. Al deze conflicten vermoedelijk op het speelbord gezet door China en Rusland, met maar 1 doel, chaos creeren wat altijd voordeel oplevert voor deze twee landen. Iran levert wapens aan Hamas via Syrie om Israel te bestoken, 1 maand (Ramadan) was het daar rustig. Google of beter Twitter eens op #Yemen, #Gaza, #Iran en combineer alles wat als een afzonderlijk probleem in de media gerapporteerd wordt, dan krijg je een helicopterview. Je kunt de VS van alles beschuldigen, niemand is pro-oorlog, maar maak eens een analyse hoe de wereld eruit zag als er geen Irak, Afghanistan en support aan Israel was geweest. In deze kwestie zijn ze echter werkelijk in de val gelokt, het zou fijn zijn om alle troepen terug te trekken en eens vier jaar te zeggen, dit is geen Amerikaans probleem, zoek het onderling zelf maar eens uit. Ingrijpen kan dan alsnog snel genoeg, en wat er over is gebleven is makkelijker te bestrijden.

  Like

 18. Gerrit // juni 15, 2019 om 14:24 //

  LOLOL ((timpietersen)) we hadden het even over bovenstaande tegel. Maar natuurlijk wil men de moslimdictatuur aan ons nederigland opleggen, daar zijn de eerste stappen al gedaan en gaat ook geheel gebeuren iets langzamer dan in bijvoorbeeld GB maar gebeuren gaat het. Dat kan je de moslims niet kwalijk nemen, hun expansiedrift staat in hun wetboek de koran die zij hoe dan ook dienen te volgen goedschiks en kwaadschiks, je kan ze niet omlullen je kan ze alleen met harde hand stoppen.
  En dat laatste doet men niet, Nederland krijgt wat het verdiend zo simpel is het.
  Het Nederlandse volk wil het niet, maar, hebben het nog te goed, het lijkt voor hen ver weg. De lieden die wel ageren worden met de nek aangekeken belachelijk gemaakt en of vermoord.
  M.a.w. het volk heeft niets te zeggen de z.g. elite schijt op het volk.
  Later zal dat zelfde Nederlandse volk hun leven moeten geven om hen terug te zetten naar waar de indringers vandaan komen.

  Like

 19. Ik ben bijna eens met hele verhaal , de enige is dat Arabisch golh bestaat niet , hst is Perzische Golf, een simple search kan laten zien dat het Perzisch golf is. Iran is te groot voor amerika dat kunnen hun op de knie kregen, je mag een oorlog tegen hun beginnen maar je ben niet diegene dat kan het beëindigen, amerika moet zich aan het afspraak houden. Klaar

  Like

 20. “met proxies bedoel je toch america die oorlogen vecht voor israel?”

  Nee.;-)

  ” en de torens naar beneden heeft gehaald ”

  Echt…, LOL.

  Liked by 1 persoon

 21. tim pietersen // juni 21, 2019 om 12:09 //

  wel (((gerrit))) je draagt hetzelfd egeluid uit als orthodoxe lubavitchers maar dat wisten we al…… (leuk je projectie ………..)

  (((robin))) jammer dat de rabbi je misbruikt heeft tijdens de metzizah b ‘peh…….. de herpes heeft je brein aangetast meshuggah robin

  Like

 22. tim pietersen // juni 21, 2019 om 12:13 //

  https://www.youtube.com/watch?v=wmw1POF6hpk legt 911 nog even uit….. #odedyinonplan

  dus robin ECHT

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s