Nieuw

Duitse regering weigert informatie te geven over het aantal ‘vluchtelingen’ dat per vliegtuig naar Duitsland reist

Duits vliegtuig, screenshot YT

De federale regering blijft weigeren om informatie te publiceren over het aantal vluchtelingen dat per vliegtuig in Duitsland aankomt. Het AfD-parlementslid Leif-Erik Holm had al meerdere malen om overeenkomstige cijfers gevraagd.

De plaatsvervangend fractievoorzitter van de AfD in de Bundestag houdt zich al geruime tijd met deze kwestie bezig, aangezien het Federaal Bureau voor Migratie en Vluchtelingen (Bamf) sinds 2017 talrijke asielzoekers naar hun reisroutes vraagt. De vraag is ook hoe de vluchtelingen naar Duitsland zijn gekomen – te voet, per trein, auto, bus of vliegtuig. Uit een onderzoek van de adjunct-directeur van de AfD-fractie van vorig jaar bleek dat bijna een derde van alle geïnterviewde vluchtelingen verklaarde dat ze met het vliegtuig waren aangekomen.

Toen Holm de federale regering onlangs naar de huidige cijfers vroeg, kreeg hij het antwoord dat deze nu als “geclassificeerde informatie” (VS) – “uitsluitend voor officieel gebruik” – werden geclassificeerd om “het welzijn van de staat”. Dit betekent dat de afgevaardigde van de AfD de cijfers in het parlementaire secretariaat van de Bundestag kan bekijken, maar dat hij ze niet openbaar mag maken – en het grote publiek ervaart ze niet mee.

“Informatie is bijzonder de moeite waard om te beschermen”.

Omdat Holm dit niet wilde accepteren, nam hij opnieuw contact op met de federale overheid en vroeg naar de redenen voor de geheimhouding. Maar het ministerie van Binnenlandse Zaken blijft hierop voortbouwen: de reisroute-enquête wordt nu gestandaardiseerd uitgevoerd voor alle aanvragers die ouder zijn dan 18 jaar, aldus staatssecretaris Stephan Mayer (CSU).

De bevindingen zouden worden gebruikt om de migratiebewegingen op de belangrijkste migratieroutes naar Duitsland te analyseren. Daarnaast zou de reisroute-enquête ook kunnen worden opgenomen in de beslissing over het desbetreffende asielverzoek. Het antwoord aan Junge Freiheit is als volgt: “Een openbaarmaking van de evaluatie van de reisroute-enquête zou informatie kunnen opleveren over de concrete vragen die in de enquête worden gesteld en die betrekking hebben op de kern van de asielzitting”.

Holm wilde echter niet alleen weten hoeveel vluchtelingen rechtstreeks naar Duitsland vlogen, maar ook hoeveel vluchtelingen gedurende hun hele reis een vliegtuig hadden gebruikt. Tot slot is het denkbaar dat asielzoekers – bijvoorbeeld uit Afrika – eerst naar Frankrijk vliegen en van daaruit per trein of bus naar Duitsland reizen. Wanneer ze hier aankomen, vragen ze asiel aan.

Maar de federale regering wil hier ook geen commentaar op geven. Het overzicht van de routes was bedoeld “om ons te voorzien van evaluerende informatie over de routes en de ‘modi operandi'”, was het korte antwoord. “Een gedetailleerd antwoord op het eerste deel van de vraag zou informatie geven over de concrete vragen die in het onderzoek worden gesteld. Deze informatie is bijzonder de moeite waard om te beschermen”.

Holm: de overheid wil immigratie in het sociale stelsel onder het tapijt vegen

Holm, aan de andere kant, kan de beslissing van het ministerie van Binnenlandse Zaken niet begrijpen. “Wat zijn de vragen die duizenden en duizenden asielzoekers al zijn gesteld in de loop van het reisroute-onderzoek, die zo geheim en beschermenswaardig zijn? De asielzoekers hebben zeker geen geheim van de vragen onder elkaar gemaakt. Het gedrag is absoluut onbegrijpelijk”, zei hij tegen Junge Freiheit.

De vraag hoe asielzoekers illegaal in Duitsland zijn aangekomen, is de kernvraag van de hele asielcrisis. Het ging er immers ook om in welke buurlanden de vluchtelingen eenvoudigweg konden doorstromen. “Met name de vraag of een vliegtuig tijdens de hele reis naar Duitsland is gebruikt, is in dit verband van groot belang.

Wie genoeg geld heeft om comfortabel met het vliegtuig naar Europa te vliegen, kan nauwelijks een arme vluchteling zijn. “In de regel zijn dit economische immigranten…. En dat is precies wat de federale regering onder het tapijt wil vegen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1379 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

5 Comments on Duitse regering weigert informatie te geven over het aantal ‘vluchtelingen’ dat per vliegtuig naar Duitsland reist

 1. antiislamnu // juni 13, 2019 om 20:58 //

  En dan komt Merkel met haar vieze smoel werk nog even vertellen dat Salvini en Orban meer asielparasieten moeten opnemen open grenzen

  Liked by 2 people

 2. Dit stinkt uit alle gaten, en die Amerikanen vertrouw ik niet

  Liked by 1 persoon

 3. Dagroosje // juni 14, 2019 om 10:05 //

  De voordeur of de achterdeur, maar binnenkomen zullen ze wel. Merkell en haar kameraden doen er alles aan dat het continent vol loopt met migranten, Rutte inbegrepen.. Dat van de minimum 2 millioen migranten die sinds 2015 de EU grens gepasseerd hebben nog geen 20% aan het werk is en dat hun tigtallige familieleden door de Europese belastingsbetalers worden onderhouden doet kennelijk niet ter zake, over de gigantische kosten die ze door vandalisme in het ruimste zin van het woord veroorzaken nog niet eens te hebben. Multiculti en gemengd ras waarbij steeds meer “witte” mensen het loodje moeten leggen, dat moeten ze hebben. Daarvoor heeft ook het Nederlandse volk een kruis voorTimmermaans gezet.

  Liked by 4 people

 4. sinds het marrakesh akkoord hoef je helemaal geen vluchteling meer te zijn. niemand houdt je tegen als je naar europa wilt om te profiteren.

  Like

 5. ronjaspers // juni 14, 2019 om 19:36 //

  Dit heeft alles met de “new world order” te maken,90% van de wereldbevolking moet uitgemoord worden,en de overige 10% dient als slaven voor de satanische elite.

  Liked by 2 people

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s