Nieuw

Zweedse links-liberale regering wil sociale bijstand verlenen aan IS-terroristen

De regering van premier Löfven (Sociaaldemocraten) is van mening dat terroristen van de islamitische sekte IS in Zweden sociale bijstand krijgen. Dit blijkt uit een interpellatiedebat in de Rijksdag.

Het was tijdens een debat in de Rijksdag dat de minister van Sociale Zaken, Lena Hallengren (S), betoogde dat IS-terugkeerders die naar Zweden komen, net als andere burgers het recht moeten hebben om een uitkering te krijgen.

Dit na een interpellatie van de Zweden Democraat Henrik Vinge, die de vraag had gesteld: “Kunnen de minister en de regering zich voorstellen om de regels voor steun voor het levensonderhoud zodanig te wijzigen dat gemeenten juridische steun krijgen om bijdragen aan IS-terroristen te weigeren?”

– Als ze misdaden hebben gepleegd, moeten ze daar natuurlijk voor vervolgd worden, maar het is niet de Sociale Dienst die de mensen veroordeelt, aldus Lena Hallengren. De Sociale Dienst is geen rechtbank.

– Ik vraag me af waar Henrik Vinge de grens trekt. Wie zou geen sociale bijstand moeten krijgen? Het klinkt alsof de nazi’s niet geacht worden sociale bijstand te krijgen, noch moordenaars of pedofielen. Al deze zaken moeten vervolgd en bestraft worden met strenge sancties, maar het is niet de Sociale Dienst die over deze zaken moet oordelen.

Henrik Vinge wees erop dat de Zweedse justitie niet over de nodige instrumenten beschikt om de terroristen te veroordelen. Dat komt doordat andere Zweedse partijen al vele jaren weigeren om een goed functionerende terreurwetgeving in te voeren. Het feit dat men zich bij de terroristische groepering heeft aangesloten en naar Syrië reist, wat kan leiden tot lange gevangenisstraffen in andere Europese landen, is niet voldoende om in Zweden te worden berecht.

– Daarmee valt het argument van de minister van Sociale Zaken dus weg, omdat ze bij de Sociale Dienst terechtkomen, antwoordde Henrik Vinge.

– Als mensen die in de jaren dertig hadden deelgenomen aan de verschrikkelijke daden van de nazi’s om de een of andere reden naar Zweden waren gekomen, had ik toen dezelfde vraag gesteld, vervolgde hij.

Volgens Vinge zou het voor de terroristen moeilijker worden om in Zweden te blijven als ze geen geld kregen.

– Ik denk niet dat Zweden een toevluchtsoord voor moordenaars moet zijn, om welke reden dan ook. Ik vind dat wij hen moeten straffen en ik vind niet dat wij hen moeten steunen of op andere manieren gemakkelijker moeten maken om hier te leven. Ik denk aan al degenen die de islamitische staat zijn ontvlucht. Onschuldige mensen die hun leven volledig is verwoest. Zij zijn naar Zweden gegaan en worden nu gedwongen om zich op straat te begeven met de moordenaars van hun eigen familieleden. Misschien hebben ze hier werk, en nu betalen ze belasting om hun eigen moordenaars te verzorgen.

Hallengren herhaalde dat de Sociale Dienst niet als rechtbank mag dienen.

Bron:

Regeringen vill ge socialbidrag till IS-terrorister

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.197 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8466 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Zweedse links-liberale regering wil sociale bijstand verlenen aan IS-terroristen

 1. antiislamnu // juni 12, 2019 om 09:22 //

  Altijd goed geregeld daar in het Zweedse paradijs

  Like

 2. Je laat eerst je land vol stromen met asielzoekers ,geeft ze stemrecht ,en krijg je zoiets,
  een socialist met verstand ,denk niet dat ze bestaan .

  Like

 3. Daniel // juni 12, 2019 om 10:53 //

  Een vrouw in een leidende positie is desastreus. Dat blijkt elke keer weer.

  Like

 4. Republikein // juni 13, 2019 om 00:56 //

  Van het padje.

  Like

 5. Greengo // juni 13, 2019 om 16:43 //

  Coca-Cola Islamic Campaign In Norway

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s