Nieuw

Soros’ invasietroepen

Fotobron: Copyright by World Economic Forum. swiss-image.ch/Photo by Sebastian Derungs. Wikimedia/Sandstein/CC BY-SA 2.0

De Hongaars-Amerikaanse miljonair George Soros is in het vizier van een campagne van de Hongaarse regering. Is het “antisemitisch” om de financiële magnaat te bekritiseren – of is hij een gevaar voor het Europese continent en de wereld? Het door de Soros gesponsorde “Project Syndicaat” is het summum van Europa’s meest beruchte vijanden.

Auteur: Carl Friedrich

Het duurde niet lang voordat de Hongaarse premier Viktor Orban opnieuw beschuldigd werd van het voeren van een campagne met antisemitische stereotypen. Stephan Löwenstein, journalist en correspondent voor het Duitse dagblad Frankfurter Allgemeine Zeitung schrijft:

“De campagne tegen Soros, die afkomstig is uit een Hongaars-Joodse familie, maakt deels gebruik van elementen uit het klassieke repertoire van het antisemitisme: de financiële mogol die de wereld wil domineren en die zijn agenten als een poppenspeler leidt.”

Sinds Viktor Orban de rol van Soros vooral in de pro-migratie lobby in Europa en in het bijzonder in Hongarije aan de kaak heeft gesteld, valt een heel pan-Europees liberaal medianetwerk het fort van Orban aan. Geen dag gaat voorbij zonder nieuwe aanvallen, beschuldigingen en bedreigingen tegen de Hongaarse premier.

Vooral de liberale anti-Orban-mediacampagne zet een door Soros gefinancierd project in de schijnwerpers dat sinds 1995 loopt, min of meer verborgen met als doel het politieke landschap in Europa en andere delen van de wereld in te framen en te beïnvloeden. De naam klinkt meer als de titel van een “Godfather”-aflevering dan die van een liberale NGO: “Project Syndicate”. De organisatie is gevestigd in de Tsjechische hoofdstad Praag, wat niet zo verwonderlijk is. Na de ineenstorting van de USSR werden Oost-Europese staten zoals Tsjechië – maar ook Polen en Hongarije – al snel knooppunten voor westerse inlichtingendiensten en propagandabureaus. Het is geen toeval dat het beruchte, door het Amerikaanse Congres gefinancierde propagandamedium Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL) ook in Praag is gevestigd.

Opscheppen over hun macht om invloed uit te kunnen oefenen

“Project Syndicate’ speelt de rol van het westerse liberale ‘slagschip’ van meningsvorming, misschien wel het machtigste medianetwerk ter wereld. “Project Syndicaat” toont geen valse bescheidenheid in zijn eigen beschrijving:

“Project Syndicate produceert en levert originele, hoogwaardige commentaren aan een wereldwijd publiek. Met exclusieve bijdragen van prominente politieke leiders, beleidsmakers, wetenschappers, bedrijfsleiders en burgeractivisten van over de hele wereld, bieden wij nieuwsmedia en hun lezers een geavanceerde analyse en inzicht, ongeacht hun vermogen om te betalen. Ons lidmaatschap omvat meer dan 500 mediakanalen – waarvan meer dan de helft onze artikelen gratis of tegen gesubsidieerde tarieven ontvangt – in meer dan 156 landen.”

De NGO verspreidt haar artikelen in het Engels en 13 vertaalde talen zoals Arabisch, Chinees, Tsjechisch, Nederlands, Frans, Duits, Hindi, Indonesisch, Italiaans, Kazachs, Portugees, Russisch en Spaans.

De publicaties van de leden in 50 extra talen vertaald. “Project Syndicate” zegt over zichzelf:

“We besteden enorme middelen aan de vertaling van onze artikelen in 13 talen. Door deze vertalingen, vaak gratis, aan te bieden, kunnen redacteuren over de hele wereld onze artikelen gelijktijdig publiceren, waardoor het debat op wereldwijde schaal wordt gestimuleerd.”

Dit alleen al maakt dit Soros-project, dat gewijd is aan de ideologie van de zogenaamde “open samenleving” van Karl Popper, een van de machtigste en meest invloedrijke politieke wapens in de recente informatieoorlogsvoering. “Project Syndicate” kan op elk moment een media “tapijtbombardement” initiëren om bepaalde persoonlijkheden, structuren of ideeën aan te vallen of te verdedigen.

Buitenland gefinancierde propaganda-infrastructuur

De precieze informatie over hoe deze ambitieuze organisatie hun “vooruitstrevende” materiaal “gratis of tegen gesubsidieerde tarieven” royaal kan aanbieden, is niet officieel gemaakt, maar zij heeft wel een lijst van financiële steunverleners gepubliceerd. Niet verwonderlijk dat onder andere het vlaggenschip de Open Society Foundation van George Soros, maar ook medewerkers zoals de Bill & Melinda Gates Foundation, de Mohammed bin Rashid Al Maktoum Knowledge Foundation, de MasterCard Foundation, de European Climate Foundation, het European Journalism Centre en het Google Digital News Initiative, tot de donateurs behoren. Het vertegenwoordigt met andere woorden een mix van globalistische politieke en financiële krachten.

Dus wat doet “Project Syndicate” precies? Op 4 maart deed de Franse president Emmanuel Macron een oproep in een opiniestuk getiteld “Renewing Europe”. Dit artikel werd gelijktijdig in talloze breed verspreide mediakanalen in heel Europa op ongeveer hetzelfde moment gepubliceerd.

Ook TV-zenders deden verslag van het initiatief en citeerden Macron. Die Welt, de Guardian, El País en Corriere della Serra publiceerden allemaal hetzelfde artikel op dezelfde dag. Geen enkele Europese media heeft onthuld hoe en waarom zo’n artikel precies is verspreid en op een zeer georganiseerde manier is gepubliceerd – het werd via het “Project Syndicaat” kanaal gestuurd.

“Renewiving Europe” vertegenwoordigt perfect het belangrijkste ideologische thema van Soros en het “Project Syndicate” in een geraffineerd soort dubbelspeak. Macron suggereert onder andere de oprichting van een nieuwe gecentraliseerde EU-inlichtingendienst om de Eurosceptische oppositie te onderdrukken. Maar in zijn woorden klinkt het als volgt:

“Het Europese model is gebaseerd op de vrijheid van de mens en de diversiteit van meningen en scheppingen. Onze eerste vrijheid is democratische vrijheid: de vrijheid om onze leiders te kiezen terwijl buitenlandse mogendheden proberen onze stem bij elke verkiezing te beïnvloeden. Ik stel voor een Europees Agentschap voor de bescherming van de democratieën op te richten, dat elke lidstaat de beschikking zal geven over Europese deskundigen om zijn verkiezingsproces te beschermen tegen cyberaanvallen en manipulatie. In dezelfde geest van onafhankelijkheid moeten we ook de financiering van Europese politieke partijen door buitenlandse mogendheden verbieden. We zouden Europese regels moeten hebben om alle aansporingen tot haat en geweld van het internet uit te bannen, aangezien respect voor het individu de basis vormt van onze beschaving van waardigheid.”

Er is geen al te diepgaande analyse van deze woorden nodig om te zien wat Macron en zijn bondgenoten van “Project Syndicate” werkelijk willen: Een “Europees Agentschap voor de bescherming van de democratieën” dat zal worden gecontroleerd door de Brusselse structuren om elke tegengestelde opkomende macht te belasteren als “door het buitenland gefinancierd” en elke oppositionele opinie op sociale platforms als “haat en geweld op het internet” te laten verbannen.

Het feit dat Macron de deels door het buitenland gefinancierde NGO “Project Syndicate” gebruikt om zijn propaganda tegen eurosceptische krachten te verspreiden, bewijst hoe ernstig hij zijn verbod op “de financiering van Europese politieke partijen door buitenlandse mogendheden” neemt. Het zou misschien eerlijker zijn geweest om te schrijven welke buitenlandse mogendheden als “acceptabele” financiële donoren worden beschouwd en welke niet. Maar eerlijkheid maakt geen deel uit van het ideologische kader van Macron noch van het “Project Syndicaat”.

De Anti-Europese Ons Kent Ons

Niet alleen heeft de Franse president het voordeel dat hij gebruik kan maken van het medianetwerk van “Project Syndicate”, maar ook de lijst van auteurs die veelvuldig vertaalde opinieartikelen publiceren die zich in razendsnel tempo over de hele wereld verspreiden, lijkt een compleet “Ons kent Ons” van die krachten die de Europese identiteit en soevereiniteit willen vernietigen, die strijden tegen de familie-eenheid en die tegelijkertijd abortus en massale migratie steunen.

Men zou “Project Syndicaat” een verzameling van ’s werelds beruchtste anti-Europese schrijvers, politici, intellectuelen en zakenlieden kunnen noemen.

Maar niet alleen Europa wordt aangevallen door het “Project Syndicaat” van Soros. In een globaal verbreid opinieartikel van Ricardo Hausmann, voormalig minister van planning van Venezuela en voormalig hoofdeconoom van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank, droomt de auteur openlijk over een “D-Day Venezuela” – met andere woorden: over militair ingrijpen.

Hausmann beweert dat een dergelijke militaire aanval op de regering van Caracas “de enige manier kan zijn om een einde te maken aan een door de mens veroorzaakte hongersnood die miljoenen levens bedreigt”. Later vergelijkt hij de situatie in Venezuela met de zogenaamde “Holodomor” in Oekraïne in het begin van de jaren dertig van de vorige eeuw. De term staat voor een hongersnood, naar verluidt veroorzaakt door Stalin’s bestuur. De door de Oekraïense propaganda gekozen naam “Holodomor” is geen toeval, omdat het lijkt op de “Holocaust”.

Maar noch “Project Syndicate”, noch Hausmann zelf hebben hun wereldwijde publiek verteld dat Ricardo Hausmann minister was in Venezuela 1989-1993 voordat Hugo Chavez president werd. Direct nadat Chavez de regering had overgenomen, verhuisde Hausmann naar de VS, van waaruit hij met steun van de VS de anti-Chavez-campagnes organiseerde.

In 2016 noemde de huidige president van Venezuela, Nicolas Maduro, Hausmann de spindoctor van de economische oorlog tegen Venezuela, die de hongersnood veroorzaakte. Op dit moment zijn er tal van olietankers voor de Venezolaanse kusten die gevuld zijn met honderden miljoenen dollars aan Venezolaanse olie. Alleen de economische oorlog tegen Venezuela verhindert dat deze rijkdom wordt omgezet in voedsel voor de hongerende bevolking.

Maar nogmaals, Hausmanns opiniestuk werd tegelijkertijd gepubliceerd in talloze toonaangevende media.

Pusht Amerikaanse bemoeienis

Het is niet verwonderlijk dat “Project Syndicates” pleit voor inmenging en actie van de VS – aangezien dit precies het politieke thema is van de “Open Society”-krijgsheren die zich rond George Soros hebben verzameld. Geen wonder dat Aryeh Neier, een van de oprichters van Human Rights Watch, medio januari van dit jaar wees op de nieuw gekozen president van Brazilië, Jair Bolsonaro, en eiste dat de VS “een centrale rol spelen bij het bevorderen van de mensenrechten”.

Neier, die van 1993 tot 2012 voorzitter was van George Soros’ Open Society Instituut, verspilt geen tijd om direct ter zake te komen in zijn artikel, dat wordt gepresenteerd als een strijdplan:

“Bolsonaro is niet alleen. De leiders van China, Rusland, India, Turkije en de Verenigde Staten zijn ook grotendeels vijandig tegenover de mensenrechten, net als veel van hun tegenhangers elders. En regeringen die zich nog steeds inzetten voor de mensenrechten, met name Duitsland, worden vaak geconfronteerd met binnenlandse politieke tegenstanders die worden gevoed door xenofoob nationalisme. Het is dan ook niet verrassend dat deze vijandigheid veel slachtoffers heeft gemaakt. Chinese mensenrechtenadvocaten en Turkse journalisten kwijnen in de gevangenis weg. De Braziliaanse politie heeft verdachte kleine criminelen kortstondig geëxecuteerd. En de Syrische president Bashar al-Assad heeft zijn tegenstanders aangevallen met vatenbommen en chemische wapens.”

Met het “Project Syndicaat” hebben George Soros en zijn medeplichtigen heimelijk een sterk en invloedrijk monopolie geïnstalleerd voor het op de markt brengen van de globale opinie – een soort wereldwijde massamedia zonder een echte bedrijfsinstelling te zijn. En het is niet verrassend dat de leiders van het “Project Syndicaat” hun nobele missie met dubbelzinnigheid aan een wereldwijd publiek uitleggen:

“Alle mensen – waar ze ook wonen, wat hun inkomen ook is en welke taal ze ook gebruiken – verdienen gelijke toegang tot een breed scala aan meningen van ’s werelds belangrijkste leiders en denkers over de kwesties, gebeurtenissen en krachten die hun leven vormgeven.”

Maar wie die “werelddenkers” zijn, wordt bepaald door “Project Syndicate”, die allesbehalve een “breed scala aan meningen” biedt. Staatsleiders zoals Viktor Orban zouden nooit tot dit netwerk worden toegelaten, omdat ze het gevaar van een gecontroleerde opiniepenetratie van Soros herkennen.

Bron:

Soros’ invasion forces
http://www.freewestmedia.com

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.198 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8494 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Soros’ invasietroepen

 1. Daniel // juni 12, 2019 om 07:27 //

  Geen van de politieke leiders heeft tot nu toe de geheime diensten opdracht gegeven deze man uit de weg te ruimen. Dat zegt genoeg over de positie die zij innemen, inclusief Orban. Laat je niet bedonderen. Zij maken deel uit van het spel.

  Liked by 2 people

 2. Dagroosje // juni 12, 2019 om 11:30 //

  Wat is dit een stomme opmerking Daniel
  Orban doet niets anders dan al 5 jaar tegen deze monster te vechten, die met zijn klauwen en met zijn mijarden, die hij verdiend heeft op andermans ellende, al de halve wereld in zijn macht houdt, de Brusselse parlamentsleden inbegrepen.. En weet je waarom, omdat de door het volk gekozen vertegenwoordigers of beter gezegd volksverraders nagenoeg allemaal zwichten voor de portemonee van deze misdadiger,

  Orban kan geen openlijk bevel geven om deze monster uit de weg te ruimen. Rusland heeft al sinds een paar jaar geleden een internationale arrestatiebevel voor hem uitgevaardigd, maar heelaas, zonder resultaat. En weet je waarom, omdat de halve wereld zijn zakken aan het vullen is van de portemonnee van deze rotzak en niet anders doen dan op korte termijn winst te maken en proberen hun misselijkmakend baantje te behouden terrwijl zij hun medemensen verraden en naar de afgrond helpen.

  Denk even over na Daniel en lees een beetje de geschiedenis. Dat kan je misschien op weg helpen om een gezondere mening te kunnen vormen.

  Liked by 1 persoon

 3. Greengo // juni 12, 2019 om 14:07 //

  Myanmar / Rohingya; ook een Soros Project.
  Die ouwe begint wat seniel te worden, geloof ik, en dat al in 2015.

  George Soros: Myanmar’s Rohingya Persecution parallels Nazi genocide

  George Soros rationalizes his role in confiscation of Jewish property during WWII

  “Are you religious?” – “No.”; “Do you believe in God?” – “No.”

  Hiermee wordt toch wel aangetoond dat er geen sprake kan zijn van ‘antisemitisme’ wanneer deze persoon wordt bekritiseerd dan wel wordt aangeklaagd. Waarom wil men in de linkse media telkens weer het verhaaltje afdraaien dat G.S. een jood is en er (weliswaar niet fysieke, doch) ‘antisemitisch geaarde’ aanvallen op hem plaatsvinden? Of had de vraagstelling simpelweg anders moeten zijn of minstens aanvullend? “Do you believe in Satan? Lucifer?” ……?! “Well, ehrm, I simply believe in an One World Order.”

  From Hitler to Soros / Sudan

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s