Nieuw

Academici debatteren: Moeders zouden hun pasgeborenen moeten kunnen doden, het is moreel gezien hetzelfde als abortus

Het doden van pasgeboren baby’s is moreel gezien hetzelfde als abortus, volgens een publicatie in The British Medical Journal die in 2012 verscheen.

Volgens het document, geschreven door academici van Monash en Melbourne University, is de “morele status van het kind gelijk aan die van een foetus”. De auteurs, echter, gaan verder met te suggereren dat “geen van beide kan worden beschouwd als een ‘persoon’ in moreel relevante zin”. 

De auteurs stellen dat “abortus na de geboorte” gerechtvaardigd kan worden op grond van het feit dat de baby een leven niet mist dat hij of zij niet kan contempleren. Aangezien een derde van de baby’s met het syndroom van Down niet in de baarmoeder wordt gediagnosticeerd, stellen de auteurs bovendien voor dat een moeder de kans moet krijgen om na de geboorte een einde te maken aan het leven van het kind.

Volgens The Daily Telegraph heeft het artikel, dat beweert dat een foetus en een pasgeborene beiden geen gevoel voor leven en aspiratie hebben, wereldwijd woede gewekt en leidde zelfs tot doodsbedreigingen na de publicatie ervan.

Julian Savulescu, redacteur bij de Journal of Medical Ethics, betreurde het ‘misbruik’ dat het artikel veroorzaakte en deelde een aantal reacties die hij had verzameld in de commentarensectie van de conservatieve nieuwswebsite The Blaze. Deze omvatten opmerkingen die de auteurs “kwaad”, “moordenaars”, “gemeen”, “crimineel”, “geestelijk dood” en “schandalig” noemden.

Ironisch genoeg ging Savulescu verder: “Wat verontrustend is, zijn niet de argumenten in de krant, noch de publicatie ervan in een ethisch tijdschrift. Het zijn de vijandige, beledigende, bedreigende reacties die het heeft opgeroepen. Meer dan ooit worden echte academische discussies en vrijheid bedreigd door fanatici die tegen de waarden van een liberale samenleving zijn.”

De gedachte aan “abortussen” en kindermoord na de geboorte zou ons met afschuw moeten vervullen, maar wat belangrijk is om op te merken is dat de auteurs van het document eerlijker zijn dan de meeste voorstanders van abortus.

In één zeer belangrijke betekenis hebben ze niet ongelijk. Het doden van een baby in de baarmoeder is niet moreel beter dan het doden van een baby buiten de baarmoeder. Het feit dat je niet kunt zien hoe het kind kronkelt van de pijn, dat je hem of haar niet kunt horen schreeuwen om hulp, dat je het bloed en de lichaamsdelen niet ziet, maakt het proces niet menselijker. Beide zijn even immoreel omdat in beide gevallen de aborteur een mensenleven beëindigt.

Alle mensenlevens zijn gelijk. Argumenten voor abortus vallen vaak in een van de vier categorieën, die zijn samengevat met het acroniem SLED: Afmeting, ontwikkelingsniveau, omgeving en mate van afhankelijkheid.

Deze vier kenmerken zijn volstrekt willekeurig. Elk argument kan worden gebruikt om niet alleen de moord op de ongeborenen, maar ook op de pasgeborenen en daarbuiten te rechtvaardigen. De geschiedenis staat bol van de voorbeelden van de sterke diskwalificatie van de zwakkeren, kwetsbaren en weerlozen op basis van vergelijkbare arbitraire kwalificaties.

Wij feliciteren onszelf met onze raciale vooruitgang, onze eerlijke en gelijke behandeling van “Mensen van Kleur”. We overtuigen ons ervan dat als we een jaar of honderd geleden in een bus gezeten zouden hebben, we Rosa Parks onze zetel zouden aanbieden en zouden weigeren om de racistische houding van die tijd aan te nemen. We kijken met afschuw en minachting naar iedereen die zelfs enigszins op een nazi lijkt en stellen ons voor dat we behoren tot diegenen die hun leven riskeerden voor de kwetsbare mensen die de samenleving als minderwaardig beschouwde.

Maar waar is het mainstream denken vandaag wanneer er een hedendaagse holocaust over ons komt? Politici, Hollywood-beroemdheden, academici, musici en multi-miljarden-dollar bedrijven pleiten allemaal actief, zoals R.C. Sproul het zei, “voor een nieuwe en meer kwaadaardige holocaust, waarbij de vernietiging van 1,5 miljoen ongeboren baby’s elk jaar alleen al in de Verenigde Staten plaatsvindt.”

De samenleving is niet vooruitgegaan. We hebben alleen ons geweld verschoven naar een kwetsbaarder lid van onze samenleving en hebben het honderdvoudig verhoogd.

Bron:

Academics argue: Mothers should be allowed to kill their newborns, it’s morally the same as abortion

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1742 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

11 Comments on Academici debatteren: Moeders zouden hun pasgeborenen moeten kunnen doden, het is moreel gezien hetzelfde als abortus

 1. Greengo // juni 12, 2019 om 14:27 //

  ‘Global Warming’ is Population Reduction, Not Science / Eugenics / The Impact of Science on Society / Think Tank

  Like

 2. Goede ouders nemen hun niet helemaal goed gelukt kind mee het bos in om het aan de boom te binden als vraat voor de tijger. Hiermee beschermen ze hun stam voor gedoe met dat kind en voorkomen zo dat de stam opgezadeld wordt met een niet goed bedrade familie.

  Voor de goede orde, die ouders bonden niet alleen hun kind vast maar natuurlijk ook zichzelf.

  Doen ze tegenwoordig niet meer. Nu zie je ze met wagonladingen in de politiek rondhangen,

  Like

 3. Gelukkig is de vervolgstap naar het doden van deze ‘academici’ dan ook nog maar klein.

  Like

 4. Daniel // juni 12, 2019 om 17:28 //

  Megan Beets: “The empire system is crumbling”? Vergeet het maar. Natuurlijk niet! Megan.

  Like

 5. syberspees // juni 12, 2019 om 17:52 //

  Sommige mensen hebben te veel te veel gestudeerd! Wat een stelletje k-debielen zeg! Hoe kom je hierop!
  STOP STUDIEFINANCIERING!

  Liked by 1 persoon

 6. vonpuffelen // juni 12, 2019 om 20:52 //

  Hoe zit het met de vaders?

  Like

 7. Republikein // juni 13, 2019 om 01:35 //

  Nageboorte.

  Like

 8. edwin vissers // juni 13, 2019 om 06:36 //

  De profeet Jeremia zegt: “Want zij hebben de hoogten van Baäl gebouwd om hun zonen met vuur te verbranden, den Baäl tot brandoffers; hetwelk Ik niet geboden noch gesproken heb, noch in Mijn hart is opgekomen.” (Jer. 19:5). In onze tijd worden de ongeboren zonen en dochters geofferd voor de Baälsgoden van deze tijd zoals “1 of 2 kinderen is genoeg”, de vakantie, de kosten, en wat niet meer zij. Medeburgers van Nederland: het is een gruwel in Gods ogen!

  Like

 9. Strike // juni 13, 2019 om 16:09 //

  Dat had hún moeder moeten doen….dan zaten we nu niet met zulk ontaard en onmenselijk krapuul opgescheept.

  Like

 10. Greengo // juni 13, 2019 om 18:54 //

  Norway’s Stolen Children?

  Like

 11. trebor2110 // juni 13, 2019 om 19:24 //

  including cases where the newborn is not disabled.
  https://jme.bmj.com/content/39/5/261.short

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s