Nieuw

Spaanse bisschop eist van zijn medewerkers een ‘Anti-pedofiel certificaat’

Een Spaanse bisschop in Catalonië heeft aan al zijn medewerkers, inclusief priesters en monniken, verteld dat zij een speciaal ‘Anti-pedofiel certificaat’ moeten halen om in zijn parochie te mogen werken.

Bisschop Juan Piris Frígola zei dat het personeel van de parochie van Lleida het certificaat, officieel het “Certificaat van Seksuele Misdrijven” genoemd, moet overleggen om te bewijzen dat zij geen pedofielen zijn.

Iedereen in Spanje kan het certificaat aanvragen – officieel het getuigschrift van Seksuele Strafbare feiten genoemd – een document dat bewijst dat de houder nooit een seksueel misdrijf heeft begaan.

Het certificaat kan worden verkregen via een website van de overheid en moet worden gedragen door degenen die met kinderen werken.

De eis van de bisschop van Lleida heeft betrekking op ten minste 80 priesters, ongeveer 100 monniken en ten minste 400 vrijwilligers die met kinderen werken – een aantal dat, zo gaf de bisschop toe, veel hoger zou kunnen zijn, omdat het niet zeker was hoeveel vrijwilligers er in elke kerk aan activiteiten werken, zo bericht thelocal.es.

Het uiteindelijke aantal zal bekend zijn in september, tevens de deadline voor mensen om het relevante anti-pedofiel certificaat te presenteren, maar parochie-insiders schatten dat “ten minste 600 mensen” nodig zullen zijn om het certificaat te verkrijgen.

De katholieke kerk in Spanje is de laatste jaren verwikkeld in een aantal seksschandalen.

Bron:

Spanish bishop demands staff get ‘anti-pedophile certificate’

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8670 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

8 Comments on Spaanse bisschop eist van zijn medewerkers een ‘Anti-pedofiel certificaat’

 1. veni vidi foetsie // juni 11, 2019 om 23:15 //

  Het grootste pedofiele netwerk ter wereld….een instituut welke synoniem is voor misbruik en achterbaksheid : De Katholieke kerk.

  Liked by 1 persoon

 2. antiislamnu // juni 12, 2019 om 00:06 //

  Geloof en kindermisbruik gaan in vele geloven hand in hand

  Like

 3. vonpuffelen // juni 12, 2019 om 11:27 //

  Het anti-pedo certificaat moet voor authenticiteit zijn ondertekend door Jorge Bergoglio aka paus Franciscus, de eerste jezuietenpaus en fervent satansaanbidder.

  Liked by 1 persoon

 4. Ik vind het altijd storend te zien hoe de (katholieke) kerk en pedofielie aan elkaar gekoppeld worden, zoals in de reactie van veni. Laat ik eerst duidelijk zeggen: Elk misbruikt kind is er een teveel, en daders moeten snoeihard bestraft worden. En de kerk moet hard aangepakt worden wanneer ze misbruik toelaten/verbergen.
  Maar statistisch gezien loopt een kind in public school velen malen meer kans op misbruik van in een kerk. Een kind met “twee vaders” of “twee moeders” nog meer. En dan is het niet fair hoe dat niet benoemd wordt, maar misbruik in de kerk overdreven wordt.
  Aan de andere kant, wie beschuldigen de kerk het hardste? Over het algemeen zijn dat linkse gekkies die niets met de kerk hebben, maar wel met staatsonderwijs en met lgbtqwtfbbq. Dus dat verklaart het wel.

  Like

 5. vonpuffelen // juni 12, 2019 om 14:06 //

  “Aan de andere kant, wie beschuldigen de kerk het hardste? Over het algemeen zijn dat linkse gekkies die niets met de kerk hebben, maar wel met staatsonderwijs en met lgbtqwtfbbq. Dus dat verklaart het wel.”

  Euh, mag een extreemrechtse conservatieve ex-katholiek wel?

  Like

 6. Greengo // juni 13, 2019 om 15:49 //

  ’12 juni 2019
  Deze week verschenen twee kritische rapporten over wangedrag en integriteit binnen Oxfam. De rapporten zijn confronterend, maar bieden ons ook houvast. Ze motiveren ons om verder te gaan op de ingeslagen weg. Op deze pagina lees je over de rapporten, onze reactie en onze aanpak van wangedrag.’

  https://www.oxfamnovib.nl/nieuws/rapporten-wangedrag-en-integriteit-oxfam?

  Like

 7. Greengo // juni 13, 2019 om 15:53 //

  Bovenstaande spreekbuis communiceert non verbaal (ook) met de schouders.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s