Nieuw

Salvini: Ik laat mijn zoon geen honger lijden omdat Brussel het wil

In Brussel zet men vol de aanval in tegen Italië: vanwege de staatsschuld start de Europese Commissie een strafrechtelijke procedure tegen het land. Maar minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini is nog steeds niet onder de indruk: de EU wil Italië met uitgestrekte hand uithongeren. Als zijn zoon honger heeft, zal hij hem te eten geven. Zijn zoon komt op de eerste plaats en de 60 miljoen Italianen beschouwt hij als “zijn kinderen”, ongeacht wat Brussel daarover denkt, zei Salvini op een evenement in Umbrië, schrijft de Welt.

In Foligno, in de regio Umbrië, stapte hij het podium op en schetste hij voor zijn aanhangers het plaatje van een land dat de EU met uitgestrekte hand laat verhongeren:

“Als mijn zoon honger heeft en mij vraagt hem iets te eten te geven en Brussel zegt: ‘Nee, Matteo, de Europese regels verplichten je om je zoon niets te eten te geven’, denk je dat ik de regels van Brussel zal volgen of dat ik hem iets te eten zal geven? Naar mijn mening komt mijn zoon op de eerste plaats, en mijn kinderen zijn 60 miljoen Italianen”, maakte de door de Italianen liefdevol genoemde “Il Capitano” tijdens een bijeenkomst in Foligno onder overweldigend applaus van het publiek duidelijk.

Coalitiepartner Luigi Di Maio, leider van de Vijfsterrenbeweging en tevens vice-premier, is het ermee eens: er zullen geen begrotingsaanpassingen worden doorgevoerd om aan de eisen van Brussel te voldoen. Een land met zes miljoen werklozen mag niet gestraft worden als het wil investeren in “groei, banen en belastingverlagingen”, aldus Di Maio op Facebook.

Wat betreft “gezinshulp” wil de Maio ook “geen centimeter terugdeinzen”: “Als we de economische groei willen bevorderen, moeten we de bevolkingsgroei bevorderen. Om deze reden zullen wij het miljard, dat op het staatsburgerschap wordt gespaard, gebruiken om families met kinderen te steunen of hen aan te moedigen om kinderen te krijgen”, zei de 32-jarige Vijfsterren-politicus.

“Over het geheel genomen hebben de regeringspartijen hun steun niet verloren sinds de Europese verkiezingen, toen Brussel op dat tijdstip nog niet had bevolen om de procedure bij buitensporige tekorten in te leiden. Integendeel, Salvinis Lega heeft zelfs één procentpunt gewonnen”, betreurt de linkse Welt. “Ook de peilingen voor vervroegde verkiezingen wijzen uit dat het geen goedkeuring van de Italianen krijgt”, stelt het linkse dagblad daarnaast enigszins verbijsterd vast.

Bron:

Salvini: Ich lasse meinen Sohn doch nicht hungern, nur weil Brüssel es will

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8670 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Salvini: Ik laat mijn zoon geen honger lijden omdat Brussel het wil

 1. Financieel is salvini een ramp. Maar daadkracht toont hij wel.
  Hopelijk houdt salvini zn poot stijf, zodat brussel een “dreun”krijgt. Verdienen ze. Europarlementariers frauderen op grote schaal door in het gebouw even in te checken en 10 minuten later weer naar huis te gaan. (Zie youtube). Vergoeding:300 euto per keer. Vijf keer per week. Natuurlijk op onze kosten.

  Like

 2. Salvini is alleen een ramp voor de Duitsers. Of beter: de Joodse Goldman Sachs bestuurders van de EU waar de Duitsers aan onderworpen zijn.

  En ja, wij schieten er via target2 ook 100 miljard bij in.

  Maar Hell, geen zinnigs mens kan beweren dat we die ooit teruggekregen zouden hebben.

  Dit was vanaf dag 1 onhoudbaar….

  Like

 3. Hoera voor Salvini!
  Dat is wat anders dan Silvana!
  🙂

  Like

 4. Go Salvini, staatsschulden ha! Geen een land komt er van af, of het nu een paar miljard meer of minder zijn. EU Brussel is er op uit om ieder tegenstand te breken, meer niet.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s