Nieuw

Kapitein van asielzoekers-“reddingsvaartuig” riskeert 20 jaar gevangenisstraf  voor medeplichtigheid aan illegale immigratie

Screenshot Papillon.

De Duitse staatsburger Pia Klemp, de voormalige kapitein van zowel de Iuventa- als de Sea Watch-3 asielzoekers-“reddingsschepen”, riskeert tot twintig jaar in een Italiaanse gevangenis nadat zij voor de rechter werd gebracht op verdenking van “hulp en medeplichtigheid aan illegale immigratie”.

Samen met de inbeslagname van het schip was de inbeslagname van mobiele telefoons en computers van Klemp en anderen, maar het Italiaanse rechtssysteem besloot pas in mei 2018 de inhoud van de apparaten te laten lezen.

De belangrijkste aanklacht voor de rechtsvervolging is om te bewijzen of Klemp al dan niet rechtstreeks met Libische mensensmokkelaars heeft samengewerkt. Eerder in 2017 gaven de Italiaanse autoriteiten verschillende foto’s vrij die beweerden bemanningsleden van de Iuventa te laten zien die met mensensmokkelaars samenwerken.

“Het bewijs is ernstig. We hebben bewijs van ontmoetingen tussen mensensmokkelaars, die illegale immigranten naar de ‘Iuventa’ hebben begeleid, en bemanningsleden”, aldus officier van justitie Ambrogio Cartosio na het vrijgeven van de foto’s.

Bron:

Migrant Rescue Vessel Captain Faces 20 Years For Aiding Illegal Immigration

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8669 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Kapitein van asielzoekers-“reddingsvaartuig” riskeert 20 jaar gevangenisstraf  voor medeplichtigheid aan illegale immigratie

 1. antiislamnu // juni 11, 2019 om 23:31 //

  Like

 2. Republikein // juni 12, 2019 om 02:40 //

  Wie daar nog aan twijfelde is toch stekeblind, iets met cognitieve dissonantie, ook goed.

  Like

 3. c.kater // juni 12, 2019 om 16:20 //

  doe maar levenslang, past beter

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s