Nieuw

Het politieke misbruik van Greta Thunberg

© Anders Hellberg [CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)]

De hysterie rond Greta Thunberg kent geen grenzen meer: alomtegenwoordig in Duitse talkshows, voorgesteld voor de Nobelprijs voor de Vrede en bovendien als kers op de taart: de toekenning van de Gouden Camera. De omvang van deze verheerlijking toont niets anders dan de preekstoeltoespraak van Katrin Göring-Eckardt’s [Duitse politicus van de Duitse Groene Partij] van 17 maart 2019 in het kader van de Duisburgse Akzente [enkele weken durende cultureel festival in Duisburg]:

“Greta Thunberg doet me soms denken aan profeten uit de Bijbel. Het is zelfs verbazingwekkend hoeveel parallellen er zijn [….] profeten zijn mensen die bijzonder goed naar het heden kunnen kijken [….] Greta’s schoolstaking doet me denken aan de ‘profetische tekenen’ [….] profeten, profetessen zijn altijd zowel bewonderd als vijandig bejegend”.

Auteur: Dr. Dr. Marcus Ermler

Eén ding wordt in deze cultus volledig onder het tapijt geveegd: het is het misbruik van een minderjarig meisje dat lijdt aan ernstige ontwikkelingsstoornissen. Greta Thunberg schetst zelf op indrukwekkende wijze haar ontwikkelingsstoornis. De links-liberale Amerikaanse website CommonDreams citeert Thunberg als volgt [citaat in het Nederlands vertaald]:

“Thunberg beschrijft hoe ze op haar elfde, een paar jaar nadat ze voor het eerst over het begrip klimaatverandering leerde, in een depressie raakte en ziek werd. “Ik stopte met praten. Ik stopte met eten”, legt ze uit, “In twee maanden tijd ben ik tien kilo afgevallen. Later werd ik gediagnosticeerd met het syndroom van Asperger, OCD [dwangstoornis] en selectief mutisme – wat in principe betekent dat ik alleen praat als ik denk dat het nodig is.””

De cultus van een minderjarig meisje met een ontwikkelingsstoornis
De verscheidenheid van de manifestaties van het syndroom van Asperger varieert van motorische coördinatiestoornissen, een gebrek aan begrip van interpersoonlijke gevoelens tot onophoudelijke en langdurige toespraken over favoriete onderwerpen. OCD, dat in het Nederlands als obsessief-compulsieve stoornis wordt geclassificeerd, omvat onder andere smetvrees, controledrang of praatzucht. Selectief mutisme is een emotioneel geïnduceerde psychologische stoornis, met een sterke beperking van de taalcommunicatie, die bijvoorbeeld in selectieve zwijgzaamheid te zien is. Het meest voorkomende symptoom van alle drie de aandoeningen is depressie.

De gerenommeerde Ierse psychiater Michael Fitzgerald, wiens werk zich in het bijzonder richt op het syndroom van Asperger, maakt het in een bijdrage aan een wetenschappelijke bloemlezing duidelijk [citaat in het Nederlands vertaald]:

“Slechts minder dan 1% van de bevolking heeft autisme én het Asperger-syndroom. Het is een van de meest verkeerd gediagnosticeerde ontwikkelingsstoornissen in de volwassen psychiatrie. Meestal wordt depressie er mee geassocieerd en antidepressiva kunnen worden gebruikt om het te verhelpen. Het risico op zelfmoord is veel hoger dan tot nu toe is onderkend.”

In zijn rapport beschrijft Fitzgerald in het kort het mogelijke verloop van deze ontwikkelingsstoornis. Een 25-jarige student die werktuigbouwkunde had gestudeerd en het moeilijk vond om een baan te vinden vanwege de ernst van zijn Asperger-syndroom, of alleen maar een baan vond die hem niet beviel, was daardoor depressief. En hoewel hij onder psychiatrische behandeling was en antidepressiva gebruikte, verloor hij alle hoop op zijn toekomst en probeerde hij zichzelf met het uitlaatgas van de auto in een gesloten garage te doden.

Zo vat Fitzgerald de resultaten van verschillende wetenschappelijke studies in zijn artikel als volgt samen:

“Zelfmoordgedachten zijn heel gewoon bij mensen met het Aspergersyndroom. Ze komen vooral in de puberteit en vroege volwassenheid voor [….] Vanaf de puberteit komen zelfmoordpogingen heel vaak voor [….] Zelfmoordpogingen worden heel gewoon [….] Voltooide zelfmoordpogingen kunnen ook voorkomen [….] Patiënten hebben doorgaans een chronische geschiedenis van depressie, met slechts een gedeeltelijke reactie op antidepressiva”.

Waarbij Fitzgerald verder uitlegt dat dit gedrag minder overeenkomt met een werkelijke zelfmoordwens, maar gecontroleerd wordt door het Asperger-syndroom, en zelfs door eenvoudige manipulatie of toestemming voor dit gedrag kan worden bevorderd. Er zouden gevallen zijn geweest waarin studenten met het syndroom van Asperger zelfmoordpogingen deden omdat een medestudent hen in woede uitriep: “Ga je gang, dood jezelf”.

FRIDAYS FOR FUTURE als een vervangingstherapie voor Greta
Maar terug naar Thunberg. Haar vrijdagse demonstraties voor het Zweedse parlement kan ook gezien worden als een zelftherapeutische benadering in de context van haar zelf beschreven ontwikkelingsstoornis: Fridays for future als een grote therapiesessie voor Greta. Maar wat gebeurt er met Thunberg als dit onderwerp ooit van de beeldschermen verdwijnt? Wat doet dat met haar zogenaamd overwonnen depressie?

In het bijzonder als men ook weet dat Greta Thunberg al een maximaal zelfdestructief gedrag vertoonde in de kindertijd door niets meer te eten. Wat denken degenen die haar vandaag als profetes hebben uitgekozen, wat er eigenlijk zal gebeuren als de klimaat-mores van Greta zijn verplichting heeft gedaan?

Thunberg zelf zegt, volgens CommonDreams, dat voor mensen zoals zij die lijden aan het Asperger-syndroom, “bijna alles zwart of wit is”. Dus komt ze tot de conclusie dat zij “normaal is en dat alle andere mensen heel merkwaardig zijn”. In deze receptie van de wereld zal het Thunberg niet bevallen dat er geen zwart-wit antwoord komt op de klimaatcrisis die ze zich voorstelt, maar altijd een politieke consensus, de middenweg van de democratie. Hoe zou Thunberg hierop reageren?

De vraag rijst ook of het bang maken van een elfjarig kind met de grote klimaat-apocalyps, en het daarmee toe aandrijven niet meer te eten, niet reeds het geval van een concrete bedreiging van het welzijn van het kind toont! Een “emotioneel misbruik” dat zich manifesteert in psychologische manipulatie (“De wereld gaat ten onder!”) en emotionele chantage (“Je moet iets doen!”)?

Welke morele en ethische premissen hanteren eigenlijk de apologeten en pelgrims van de klimaat-apocalyptische eindtijd voor zichzelf als ze er niet eens voor terugschrikken om zelfs een kind met een ernstige ontwikkelingsstoornis voor hun politieke agenda te misbruiken?

Bron:

Der politische Missbrauch Greta Thunbergs

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8670 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Het politieke misbruik van Greta Thunberg

 1. Wat kijkt ze boos, arm kind toch! Kijk effe gewoon om je heen, de bloemen bloeien nog!
  Een weekje lekker buiten spelen doet misschien wel wonderen

  Like

 2. Dagroosje // juni 12, 2019 om 11:42 //

  IDIOTEN. Hoe kan groen links het zo ver geschopt hebben. Als het een weerkaatsing is op de intelligentie van hun kiezers, dan kan de wereld maar meteen beter inpakken. Er is overigens toch geen redden meer aan. Idioten

  Like

 3. veni vidi foetsie // juni 12, 2019 om 11:43 //

  Vergis je niet, wie zo vast zit in het eigen gelijk gaat over lijken, zowel Macron, Rutte als Merkel zijn van deze soort. Asperger en een narcisme dat bevestigdis doorpositie…
  Het eigen gelijk is het absolute gelijk en daar moorden ze voor, of beter, daar laten ze andere voor moorden en vermoorden.
  In en logische wereld zouden deze lieden nog geen hond mogen bezitten omdat ze niet het vermogen bezitten een ander gevoel te respecteren. Toneel spelen kan men dan weer wel, maar een dier voelt dat aan en zal zich afkeren.

  Kleine Greta zal opgroeien als een dwingeland simpelweg omdat die rol de beloning heeft gebracht die ze zocht…erkenning.

  Triest, maar voor ons gevaarlijk.

  Like

 4. De gestoorden worden verheerlijkt en krijgen een podium.
  De wereld is door linkse haat-groepen (allemaal afgedankte lelijke politici) goed verziekt.

  Like

 5. Daniel // juni 12, 2019 om 13:03 //

  Klimaatpippi.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s