Nieuw

Afro-Amerikaanse professor: Het begrip ‘tijd’ is racistisch

Een professor aan de Rutgers University die eerder betoogde dat Jezus “queer” was, verklaarde vorige week op NPR dat het begrip tijd eigendom is van blanke mensen.

Deze keer, beweert zij dat de moderne conceptualisering van tijd racistisch is.

The College Fix:

Een van de privileges van een vaste aanstelling als hoogleraar is dat je gebakken lucht kunt verkopen en dat de majors in het veld, collega-faculteiten en progressieve media allemaal “Ooooooooooh” in verbazing gaan.

Rutgers University’s Brittney Cooper is hier een meester in. De associated professor in Women’s and Gender Studies en Africana Studies die ooit van mening was dat Jezus “potentieel queer” was of “getrouwd was met een prostituee”, zegt nu dat het concept van ‘tijd’ zelf racistische vooringenomenheden bevatte.

Is natuurlijk wel zo. Afrikanen konden tenslotte nog niet lezen of schrijven toen wij op dat continent beschaving kwamen brengen, laat staan klok kijken. 80% van de Afrikanen is nog steeds analfabeet. En als je dan de naam hebt nogal eens niet op tijd te komen, is het handig dat je het op racisme kan gooien.

Cooper merkt verder op dat blanke mensen geleerd wordt dat de tijd lineair is (is dat niet zo? Om een cliché te verzinnen, is dat niet wetenschappelijk geregeld?), maar voor Afrikaans-Amerikanen werkt de tijd “niet echt op die manier”, omdat ze leven met “het residu van een historisch trauma uit het verleden”, om nog maar te zwijgen van een heden “gevuld met rassenanimatie” en een “precaire toekomst”.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.198 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1423 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

7 Comments on Afro-Amerikaanse professor: Het begrip ‘tijd’ is racistisch

 1. Alphons Mantel // juni 11, 2019 om 13:02 //

  alweer een narcistische psychopaat die niks weet

  Like

 2. koddebeier // juni 11, 2019 om 13:18 //

  Laat me raden, werken is zeker ook racistisch !! Alleen voor blanke mensen.

  Liked by 1 persoon

 3. Jack vanderVeen // juni 11, 2019 om 14:49 //

  wanneer we moeten wachten tot negers iets uitgevonden hebben, dan moeten we nog heel wat melennia geduld hebben.
  individuele wreedheden dat hebben ze dan wel weer op hun naam staan.

  Like

 4. @Jack vanderveen…jij persoonlijk zal milennia moeten wachten en nog niet weten wat voor zeer belangrijke uitvindingen de door jou zo gehate “negers “hebben uitgevonden.Google “schoenen stikmachine ” en je zal ontdekken dat de schoenen aan je “hoeven” betaalbaar zijn gemaakt door de uitvinding van een Surinaamse “neger”die in de usa werkte in de 19de eeuw…hersenloze..!

  Like

 5. @ Koddebeier…..jij braakt veel hete lucht uit,wanneer post je iets waar anderen iets van kunnen leren ipv een hoop BULL ?

  Like

 6. @ Alphons mantel…Het is tijd dat iemand jouw de mantel uitveegt :Die prof stelt dat Jezus van Nazareth een homo zou kunnen zijn.Gezien in het licht van de tijd waarin Hij leefde is dat niet zo gek.Joodse jongetjes trouwden rond hun veertiende levensjaar in die tijd,Jezus werd gekruisigt rond zijn 33dertigste..en volgens het nieuwe testament was hij ongetrouwd.Er zijn bijbelvorsers die stellen dat JC getrouwd was met de prostituee Maria van Magdala.In die context hoor jij de stelling van de prof te zien….probeer zinvol te reageren als je dat lukt en bezorg geen anderen hoofdpijn met je idiote opmerkingen…prettige dag verder!

  Like

 7. @Frank // juni 14, 2019 om 19:25

  “de uitvinding van een Surinaamse “neger”

  Crack?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s