Nieuw

Zongebruind is de nieuwe ‘Blackface’ – Zongebruinde Instagram-model beschuldigd van ‘Racisme’

© Ccloelizabethh / Twitter

Een Britse make-up en mode-blogster met zongebruinde huid is door reageerders op het internet voor haar liefde voor de zon beschuldigd van racisme en beweren dat haar gebronsde huid een “moderne blackface” is.

De blogster Chloe Wilson, die bekend staat voor het pronken met haar zongebruinde huid in aantrekkelijke bikini’s op Instagram, heeft toegegeven dat ze reacties had geblokkeerd van een aantal gebruikers die een probleem hadden met haar bruine teint.

© Ccloelizabethh / Twitter

“Hoeveel keer moeten de zwarte mensen je nog zeggen om op te houden met een blackface te doen??”, vroeg een van deze geërgerde lezers, terwijl een ander suggereerde dat haar zongebruinde huid “kwetsend en een vorm van racisme” en “een moderne blackface” was.

“Aan al die mensen die zeggen dat wat ik doe wreed, verachtelijk, beledigend is…. jullie maken me allemaal in je tweets letterlijk kapot”, twitterde Wilson eerder deze week, als reactie op haar online pestkoppen.

Ze richtte daarna een boze tirade op haar kwelgeesten met het argument dat ze zelfs verscheidene flessen maximale zonnebrand factor had gekocht om tijdens de vakantie nog niet verder te bruinen.

“Oh f*** off met me voor racist uit te schelden omdat ik op een zonnebank gebruind ben, ik heb net drie flessen met factor 50 gekocht, nu ben ik bang om op vakantie te bruinen”, counterde ze de trollenaanval.

Evenwel verontschuldigde de blogster zich aan iedereen die zij beledigd kon hebben. “Tevens verontschuldig me voor het feit dat mijn zonnebank-gebruinde huid mensen heeft beledigd, dat was nooit de bedoeling”.

Andere lezers sprongen voor haar in de bres en verdedigde haar tegen tegen de beschuldigingen van racisme.

Had Wilson inspanning geleverd om haar huid in plaats daarvan te blanken, was ze misschien globaal in een mierennest gestapt, na de Miss India schoonheidswedstrijd van dit jaar zeiden critici dat de vrouwen eruit zagen als “klonen”, allemaal even licht getint met fideel donker schouderlengte haar.

Bron:

Tan is the New ‘Blackface’? Tanned Instagram Star Accused Of ‘Racism’

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8671 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

12 Comments on Zongebruind is de nieuwe ‘Blackface’ – Zongebruinde Instagram-model beschuldigd van ‘Racisme’

 1. Ik zou haar eerder beschuldigen van een godsgruwelijk lelijke tattoo.

  En het zal ook wel weer ‘cultural appropriation’ zijn.

  Maar wat doen deze dames dan met hun blonde nephaar ?

  Beyonce, Rihanna en Lil’ Kim met blond haar.

  Like

 2. Alle tatoeëringen op vrouwen zijn godsgruwelijk lelijk. Ik vind het op een vrouw absoluut niet staan. Lelijke inktvlekken. Op de meeste mannen trouwens ook niet, met hun dertien in een dozijn tattoos. Zelf heb ik een kleintje op mijn pols, maar die verberg ik onder mijn gouden Rolex klok van 25.000 euro,

  Like

 3. Republikein // juni 10, 2019 om 04:55 //

  Dikke lippen.

  Like

 4. Botoxlippen.
  En die tieten vertrouw ik ook niet. Die zou ik eerst aan een grondige inspectie moeten onderwerpen voordat ze als origineel verder door het leven mogen gaan.

  Like

 5. Jack vanderVeen // juni 10, 2019 om 07:38 //

  Maar goed dat Michael Jackson niet meer leeft. Men zou hem vast vermoord hebben omdat ie een blanke huid wilde genereren. Naapen noemt men dat toch?
  En om eerlijk te zijn een bruin of zwart lichaam zonder rimpels en zonder te grote openingen: ik word er gek van in bed.

  Like

 6. Strike // juni 10, 2019 om 09:46 //

  Het schijnt dat veel donkere vrouwen in bepaalde landen hun huid bleken….oeps.
  Een blank persoon moet zich verontschuldigen voor de hoeveelheid pigment die men heeft?
  Wit is niet goed, maar zongebruind is verboden….?

  Like

 7. Republikein // juni 10, 2019 om 09:48 //

  Zwarte billen maar blanke aars.

  Like

 8. Zullen wel van die vette uitgelobberde linkse flapdrollen zijn met afgunst waanzin. Ziet er toch prachtig uit deze meid? Man man, de wereld is compleet aan het doordraaien.

  Like

 9. Geen lekker wijf; Botox met korting en haar tieten lijken me meer opgevoerde tieten dus, en ik vind die tattoeage vreselijk. Een afknapper sorry, maar voor de rest dat artikel, what the fuck twitter instagram en dat domme social media

  Like

 10. Vee zwarte vrouwen doen er juist alles aan om op de blanke vrouwen te lijken. Ik zou de zwarte vrouwen niet willen tellen die hun haar ontkroezen en hun huid bleken.
  Die doen dus allemaal aan whiteface.

  Zo te lezen willen ze de blanken verbieden in de zon te mogen omdat ze dan bruin worden, wat ze niet willen. Want blijkbaar hoort de kleur zwart/bruin alleen hen toe.
  Stelletje sneuneuzen zijn het.

  Like

 11. Als ik me schaam word ik ROODachtig;
  als ik het koud heb word ik BLAUW;
  als ik in de zon lig word ik ORANJE;
  lig ik te lang in de zon word ik ROOD;
  als ik terugkom van vakantie ben ik BRUIN;
  als ik zeeziek ben word ik GROEN;
  als ik hepatitis heb word ik GEEL;
  als ik benauwd ben word ik PAARS;
  als ik dood ben word ik GRAUW.
  En ik word WITTE man genoemd?

  Als jij je schaamt blijf je zwart;
  als jij het koud hebt blijf je zwart;
  als jij in de zon ligt blijf je zwart;
  lig jij te lang in de zon ligt blijf je zwart;
  als jij terugkomt van vakantie ben je zwart;
  als jij zeeziek bent blijf je zwart;
  als jij hepatitis hebt blijf je zwart;
  als jij benauwd bent blijf je zwart;
  als jij dood bent blijf je zwart.
  En jij wordt kleurling genoemd?

  Liked by 2 people

 12. vonpuffelen // juni 11, 2019 om 11:19 //

  Wanneer een tanline niet goed valt bij het gepeupel kun je eventueel nog ‘undoing whiteness yoga’ proberen mocht je problemen hebben met je blanke huid.

  https://www.rainierbeachyoga.com/undoing-whiteness/

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s