Nieuw

Trump signaleert Twitter-censuur – maar doet hij er wat aan?

Donald Trump doet het weer – identificeert censuur op sociale media. Maar zal hij er iets aan doen?

De laatste jaren zijn er steeds meer stemmen in de sociale media gecensureerd, voor het grootste deel de sites zijn waar mensen met elkaar over politiek discussiëren. Behalve de gedupeerden die vooral bestaan uit immigratie- en globalisme-critici, zijn er maar weinig die opkomen voor de vrijheid van meningsuiting.

Iemand die zich herhaaldelijk tegen censuur en voor vrijheid van meningsuiting heeft uitgesproken, is de Amerikaanse president Donald Trump, wiens overwinning bij de verkiezingen van 2016 volgens velen niet zou hebben plaatsgevonden zonder de relatieve vrijheid van meningsuiting die toen op het internet bestond. Volgens een uitgelekte film van afgelopen herfst nam Google na de verkiezing van Tump de beslissing te beginnen met de politieke controle over hun platforms, iets waar we vandaag de dag steeds duidelijker de gevolgen van zien.

Nu heeft Trump zich dus opnieuw voor de vrijheid van meningsuiting uitgesproken. Deze keer door van Twitter te eisen dat zij de conservatieve profielen van de blogs die zij lieten afsluiten zonder restrictie weer op hun platform toe laten. “Het heet vrijheid van meningsuiting, onthoud het!”. En “Je maakt een grote fout”, schrijft de president onder andere.

Maar gezien de tandeloosheid die zijn presidentschap tot nu toe heeft gekenmerkt – wat ook geldt voor de censuur op het internet, die zich alleen maar meer en meer verspreidt zonder dat Trump serieuze actie onderneemt – geloven maar weinigen dat hij er in de praktijk iets aan zal doen. Veel recensenten zeggen dat dit voor hem de doodstoot zal betekenen, terwijl hij door vrijwel alle massamedia in de Verenigde Staten wordt tegengewerkt.

Bron:

LEAKED VIDEO: Google Leadership’s Dismayed Reaction to Trump Election
Donald Trump: Twitter Making ‘Giant Mistake’ Banning Conservatives

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8669 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Trump signaleert Twitter-censuur – maar doet hij er wat aan?

 1. Daniel // juni 11, 2019 om 10:25 //

  Trump zit in de zakken van joodse financiers en zijn Congres loopt aan de leiband van AIPAC. Nee, natuurlijk doet hij er niets aan. Dat kan hij niet.

  Like

 2. tim pietersen // juni 11, 2019 om 10:45 //

  net als de wall

  Like

 3. Tot nu toe komt hij alleen op voor Israel’s belangen, zo niet dan gaat hij Kennedy achterna, die de Joodse lobby en kernwapen programma wilde ontmantelen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s