Nieuw

Agressief Frankrijk dreigt Groot-Brittannië met consequenties als het £39 miljard Brexit-rekening niet betaalt

Emmanuel Macron heeft het Verenigd Koninkrijk een agressieve waarschuwing gegeven nadat Boris Johnson had aangekondigd dat de EU onder zijn leiding misschien geen scheidingsrekening van 39 miljard pond zou krijgen.

De Franse president zei dat het uitblijven van de betaling een schending van de “internationale verplichtingen” zou betekenen en dat er “gevolgen” zouden zijn. Een bron die dicht bij de leider stond, zei hij: “Het niet nakomen van uw betalingsverplichtingen is een mislukking van internationale verplichtingen die gelijkstaan aan het in gebreke blijven van de overheidsschuld, waarvan de gevolgen bekend zijn. De opmerkingen komen nadat de heer Johnson zijn poging had gelanceerd om de volgende premier te worden.

Hij betoogde dat de 39 miljard pond vastgehouden moet blijven en gebruikt moet worden als onderhandelingstroef.

Maar de EU heeft gewaarschuwd als een land in gebreke blijft bij het verrichten van betalingen, zal het door de internationale markten worden gestraft, wat kan leiden tot een devaluatie van het pond, een stijging van de kosten voor de aflossing van de staatsschuld en lagere nationale kredietscores.

Sprekend met de Sunday Times, zei M. Johnson: “Ik denk dat onze vrienden en partners moeten begrijpen dat we het geld vasthouden totdat we meer duidelijkheid hebben over de weg vooruit.

“Ik vond het altijd al bijzonder dat we het erover eens waren dat we die hele cheque moesten uitschrijven voordat we een definitieve overeenkomst konden sluiten. Bij het krijgen van een goede deal is geld een goed smeermiddel.

Hij voegde eraan toe: “Ik heb een diep gevoel van persoonlijke frustratie over de manier waarop het belangrijkste project in ons leven is verlopen.

De heer Johnson is een van de 11 andere kandidaten die beweren Theresa May’s vervanger te worden.

Ze is vrijdag officieel teruggetreden.

Mevrouw May zal echter doorgaan tot er een nieuwe kandidaat is geselecteerd, waarschijnlijk eind juli.

Bron:

France chillingly warns UK will face consequences over failing to pay £39bn Brexit bill

Boris Johnson is favoriet bij de bookmakers om Theresa May op te volgen, maar in de laatste peilingen zijn de conservatieven weggezakt naar de vierde plaats.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1744 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

5 Comments on Agressief Frankrijk dreigt Groot-Brittannië met consequenties als het £39 miljard Brexit-rekening niet betaalt

 1. Fransdo // juni 10, 2019 om 22:42 //

  Als ik hier dezelfde taal uitsla jegens Macron als Macron jegens de GB dan word ik vannacht nog van mijn bed gelicht.

  Like

 2. tim pietersen // juni 11, 2019 om 10:47 //

  macron is rothchcild agent

  Like

 3. vonpuffelen // juni 11, 2019 om 15:55 //

  Een Tomahawk kruisraket kost ongeveer 1,3 miljoen dollar.
  Voor 39 miljard pond kun je (afhankelijk van de wisselkoers) nogal wat van die dingen afschieten richting Brussel/Parijs.

  Like

 4. Ik begrijp niet zo goed waarom er wordtbegzegd dat Johnson een van de 11 is die beweren dat zij de volgende minister president worden,aar geen van de elf heeft dit poot gezegd, hij is wel een van de kandidaten en de topfavoriet. Zoals de bookmakers elke keer goed zitten bij uitkomsten van verkiezingen in het VK, zou ik ook deze verwachting niet uitsluiten. Daarnaast heeft het feit dat de conservatieven in de polls nu de vierde partij staat geen donder te maken met wie in het huidige kabinet de volgende Minister President wordt. Immers de functie zal minimaal worden vervuld tot de volgende verkiezingen, en nu een Minister President kiezen in de lijn van Mat is, een directe vraag om bij de volgende verkiezingen weggevaagd te worden. De EU verkiezingen hebben duidelijk gemaakt dat het volk ineerserheid De EUSSR wip verlaten, anders haalt een partij die dit voorstaat niet in zes weken tijd van bestaan maar liefst 38% van de stemmen binnen, samen met de conservatieven hebben zij meer dan de helft van de stemmen. De volgende verkiezingen zullen waarschijnlijk Farrage als Minister President brengen, de nachtmerrie van de EUSSRofielen, die meer doctoraal bewind qillen minder democratie, minder transparantie en een enorm staatspartij zoals de landelijke politiek in Nederland die via een kartel dat al een tijdje is. Brexit gaat gebeuren links of rechts om, de bonus als vertrekboete kan het EUSSR op zijn buik schrijven en het VK.zal De eerste zijn van een rij landen dat de socialistische nachtmerrie gaat verlaten, het ia enkel te hopen dat wij vertrekken voordat wij uiteindelijk financieel kapot gaan in deze socialistische natte droom van iedereen gelijk in armoe.

  Like

 5. Greengo // juni 20, 2019 om 14:00 //

  Conservatives announce result of third leadership vote | LIVE

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s