Nieuw

De FBI wordt onderzocht wegens nepnieuws over Trump

In het kielzog van het beruchte Mueller-onderzoek heeft het Amerikaanse ministerie van Justitie naar aanleiding van het “dossier”met onbevestigde seksuele beschuldigingen aan het adres van Trump, dat de autoriteit in januari 2017 naar de linker site Buzzfeed had gelekt, een eigen onderzoek tegen zijn veiligheidsdienst FBI ingesteld.

De man achter het dossier, de Britse voormalige MI6-agent Christopher Steele, heeft er nu mee ingestemd om ondervraagd te worden in het onderzoek, zo meldt de Sunday Times.

Donald Trump heeft in 50 Twitter-berichten Steele beschuldigd voor het samenzweren tegen hem en het verspreiden van nepnieuws.

Het fantasierijke dossier, dat Donald Trump beschuldigde van het huren van prostituees om te laten urineren in het bed van de presidentiële suite van het Ritz Carlton Hotel in Moskou, als een soort wraakoefening jegens de Obama’s die hem in de suite waren voorgegaan tijdens een presidentieel bezoek, verspreidde zich naar de inmiddels overleden democratische senator John McCain en eindigde vervolgens bij het blog Buzzfeed. De nieuwszender CNN opende het nieuws groot en werd vervolgens gedwongen zijn keutel in te trekken.

Of de beschuldigingen in het dossier op waarheid berustten, werd nooit bewezen. De Britse muziekuitgever Rob Goldstone merkte op dat het “onwaarschijnlijk” was dat de gebeurtenis in de hotelkamer zich in werkelijkheid zou hebben voorgedaan, de reis van Donald Trump naar Moskou duurde 36 uur, waarvan hij 31 uur bij Trump zou hebben doorgebracht.

Bron:

Christopher Steele: MI6 agent to face questions on Trump Russia dossier
FBI utreds för falsk nyhet om Trump

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8671 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on De FBI wordt onderzocht wegens nepnieuws over Trump

  1. antiislamnu // juni 10, 2019 om 01:41 //

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s