Nieuw

Trump-regering stelt introductie van 20-dollar biljet met afbeelding van zwarte slavernij-tegenstandster uit

De Amerikaanse regering heeft de uitgifte van nieuwe 20-dollarbiljetten ter ere van slavernij tegenstander Harriet Tubman met bijna tien jaar uitgesteld. Dit werd onlangs aangekondigd door minister van Financiën Steven Mnuchin. Trump beschrijft het project als “pure politieke correctheid”.

Mnuchin sprak in het algemeen over een betere bescherming van de bankbiljetten tegen valsemunterij, maar legde niet uit wat de precieze reden voor het uitstel was. Harriet Tubman, die van 1822 tot 1913 leefde, was zelf aan de slavernij ontsnapt en had andere slaven bij het vluchten geholpen.

Het bankbiljet met haar portret zou oorspronkelijk in het komende jaar in omloop worden gebracht. Het zou het eerste Amerikaanse bankbiljet zijn met een afbeelding van een zwarte vrouw. Volgens Mnuchin zou het nieuwe biljet nu op zijn vroegst in 2028 moeten verschijnen.

De Amerikaanse president Donald Trump had het voornemen om Tubman op het 20 dollar-biljet te vereeuwigen in de verkiezingscampagne als “pure politieke correctheid” veroordeeld. De Amerikaanse president bewondert de voormalige president Andrew Jackson, die van 1829 tot 1837 heeft gediend en sinds 1928 op het biljet van 20 dollar staat.

Bizar detail: Jackson bezat zelf slaven en was als president verantwoordelijk voor de verdrijving van de inheemse bevolking uit hun voorouderlijke gebieden. Duizenden mensen stierven van honger en ziekte. Als officier had hij ook de aanval geleid op het zogeheten negerfort, een nederzetting van voormalige slaven.

Bron:

Trump-Regierung verschiebt Einführung von 20-Dollar-Schein mit Bild schwarzer Sklaverei-Gegnerin

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.158 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7968 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Trump-regering stelt introductie van 20-dollar biljet met afbeelding van zwarte slavernij-tegenstandster uit

 1. Hefzibah Yahudah // mei 26, 2019 om 23:54 //

  Who cares. Wie wil nou geld met een duivels oog en piramide. Satanis. En hoeveel mensen hebben nog cash in hun portemonnee.

  Like

 2. Merel // mei 27, 2019 om 03:27 //

  Ze kijkt heel boos

  Like

 3. syberspees // mei 27, 2019 om 06:41 //

  Misschien is ze een treurpiet

  Like

 4. joepiedepoepie // mei 27, 2019 om 19:20 //

  Schei toch uit zeg. Wij moeten on schamen over “onze BLANKE slavernij tijd”, terwijl in dezelfde periode meer Europeanen slaaf waren in Afrika dan dat er Afrikanen slaaf waren in de 13 koloniën van Noord-Amerika!

  Like

 5. Daywalker // mei 28, 2019 om 11:13 //

  Zwart geld mag niet van de belasting.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s