Nieuw

Syrië: Duizend vluchtelingen keerden in één dag terug naar huis

Meer dan duizend Syrische vluchtelingen zouden de afgelopen 24 uur uit Jordanië en Libanon naar huis zijn teruggekeerd. Dit blijkt uit een bericht van het Russische Centrum voor de Verzoening van Conflict Partijen in Syrië.

“In de afgelopen 24 uur zijn 1.041 vluchtelingen uit buitenlandse grondgebieden teruggekeerd naar Syrië, 342 mensen (waaronder 103 vrouwen en 175 kinderen) via de controleposten Jaydet-Yabus en Talkalakh in Libanon en 699 mensen (waaronder 210 vrouwen en 356 kinderen) via de Nasib-controlepost in Jordanië,” zegt de verklaring.

Er wordt benadrukt dat 17 Syriërs zijn teruggekeerd naar hun vaste woonplaatsen in Syrië. Volgens het opvangcentrum voor vluchtelingen hebben de pionierseenheden van de Syrische strijdkrachten de afgelopen 24 uur 2,4 hectare land ontmijnd. Bovendien werden 23 explosieven vernietigd.

Het gewapende conflict in Syrië duurt al sinds 2011 voort. Eind 2017 werd de overwinning op de terreurmilitie “Islamitische Staat” (ook IS/Daesh) in Syrië en Irak aangekondigd. In sommige regio’s van deze landen worden de gevechten tegen de terroristen nog steeds voortgezet. De grootste aandacht gaat momenteel uit naar de politieke afwikkeling, de wederopbouw van Syrië en de terugkeer van vluchtelingen.

Bron:

Syrien: Tausend Flüchtlinge an einem Tag heimgekehrt

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.197 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8487 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Syrië: Duizend vluchtelingen keerden in één dag terug naar huis

 1. AlMo7ank // mei 27, 2019 om 09:59 //

  Geen reactie. Iedereen zegt dat het al veilig is in Syrië sinds dat IS al dood is, maar is de hele oorlog in Syrië alleen door IS? Nee, Assad bestaat ook nog! En die mensen die terug zijn gekeerd zijn of “Assad volgers” of mensen die betrapt zijn en straks met gifgas vermoord zullen worden! Je hebt daar ook nog Koerden actief die nogsteeds 1/4 van Syrië ingenomen hebben, je hebt die Turken nog, beetje bij beetje straks hoort Aleppo bij Turkije. Assad zit nog gifgas te gebruiken en Russen en Amerikanen zijn daar nog aanwezig! wat zijn die mensen makkelijk te betrappen! En wat is het nieuws en het westen zo hypocriet!

  Like

 2. Louis // mei 27, 2019 om 21:32 //

  Ze zijn gedwongen door de regering van Libanon om te terug

  Like

 3. Prima toch?
  Hup hup, terug naar je land. Helpen opbouwen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s