Nieuw

President Joodse raad Manchester: Tommy Robinson’s anti-moslimpropaganda zal nooit steun krijgen van de Joodse gemeenschap…

Manchester Jewish Representative Council veroordeelt 'openlijk racistische' Tommy Robinson en 'een klein aantal' joodse aanhangers.

In antwoord op de pro-Robinsonflyers die onder de orthodoxe joden in de stad worden verspreid, zegt de organisatie ‘u bent niet welkom in onze stad’.

De Joodse vertegenwoordigende raad van Manchester heeft een verklaring uitgegeven waarin de “openlijk racistische” Tommy Robinson en het “kleine aantal” Joden dat hem steunt, worden veroordeeld.

In een brief die donderdagmorgen werd gepubliceerd, heeft de Raad geadresseerd dat verkiezingspamfletten die de joden aanspoorden om op de extreemrechtse extremist te stemmen, zijn verspreid onder de orthodoxe gemeenschap van Manchester.

De anonieme flyers, die woensdag in Manchester werden verspreid, waren gericht aan “onze mede-orthodoxe Joden” en noemden Robinson “een trouwe vriend van ons volk”, evenals “een onafhankelijke, onbevreesde strijder voor een gezonde, fatsoenlijke, eerlijke, traditionele samenleving en gerechtigheid voor de slachtoffers van vreselijke misdaden, die door middel van “politieke correctheid” hardnekkig worden genegeerd”.

De Raad zei dat de folder is gemaakt door leden van de Charedi-gemeenschap in Londen.

“Tommy Robinson valt openlijk racistisch de immigrantengemeenschap en in het bijzonder moslims aan”, aldus de verklaring van de organisatie.

“We zijn geschokt, dat in de levende herinnering aan de Holocaust, waar ons volk en anderen werden afgeslacht in de naam van een racistische ideologie, dat enige jood het fascisme en racisme kan steunen. Wij zeggen tegen Tommy Robinson, en tegen de weinige Joden die hem steunen: “De gemeenschap steunt u niet, u bent niet welkom in onze stad”.

De flyer beweerde ook dat “Engeland onherkenbaar is geworden uit het fatsoenlijke land waarin we zijn opgegroeid” en zegt dat politici “misselijkmakende aanvallen op de zuiverheid van het onderwijs van onze prachtige kinderen” hebben gelanceerd.

Het zei dat Robinson “vele malen voor ons was” opgekomen, zowel hier als in Eretz Yisrael” en drong er bij de mensen op aan om de “officiële media te negeren …. dezelfde media die haat en leugens over Israël, religieuze waarden, onze scholen en instellingen uit spuwen”.

In zijn antwoord zei de Raad dat Tommy Robinson, wiens echte naam Stephen Yaxley-Lennon is, “zich in de Israëlische vlag wikkelt en een klein aantal Joden gelooft dat dit wijst op steun voor de Joodse gemeenschap en voor Israël. Dit is niet juist en wordt gebruikt als een truc om steun te krijgen voor zijn overtuigingen”.

“We zullen de steun van racisten niet accepteren, die symbolen gebruiken om de spanningen tussen de moslim- en joodse gemeenschap aan te wakkeren.”

De ondubbelzinnige verklaring van de Joodse raad van Manchester kwam een paar uur nadat de Raad van Afgevaardigden ook Tommy Robinson had veroordeeld.

Marie van der Zyl, voorzitter van de Raad van Bestuur, zei: “Tommy Robinson’s anti-moslimpropaganda zal nooit steun krijgen van de Joodse gemeenschap.

“Wij betreuren de pogingen van een klein aantal misleide personen die het tegendeel beweren.

Bron, The Jewish Chronicle:

Manchester Jewish Representative Council condemns ‘openly racist’ Tommy Robinson and ‘tiny number’ of Jewish supporters

Dit is niet de eerste keer dat een Joodse organisatie zich uitspreekt tegen Tommy Robinson en dus voor moslimmigratie is. In 2011 schreef diezelfde Jewish Chronicle dat moslims en Joden zich verenigden tegen de EDL, toen nog onder leiding van Tommy Robinson.

The JC:

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft een overkoepelende groep geschreven die een reeks van joodse gemeenschaps- en religieuze groeperingen vertegenwoordigt als reactie op uitspraken die zich distantiëren van de methoden en doelstellingen van de Engelse Defence League.

Eerder dit jaar benadrukten de leiders van de United Synagogue, Reform, Liberal and Masorti communities, evenals de Raad van Afgevaardigden en de Spaanse en Portugese Jodencongregatie, hun verzet tegen de tactiek van de EDL en riepen zij de extreem rechtse organisatie op om zich te onthouden van het gebruik van Joodse en Israëlische symbolen in haar campagnes.

Onder de paraplu van de Raad van Imams en Rabbijnen van de Joseph Interfaith Foundation verwierpen zij in het bijzonder de pogingen van de EDL om “haat en vijandschap in onze samenleving aan te wakkeren”, haar pogingen om “geweld aan te wakkeren” en “een wig te drijven tussen de Joodse gemeenschap en onze moslim buren”.

James Brokenshire, de minister van Binnenlandse Zaken die verantwoordelijk is voor het beleid met betrekking tot de EDL, heeft nu een brief van antwoord gestuurd naar Mehri Niknam, directeur van de Raad van Imams en Rabbijnen.

“Wij zijn blij met uw positieve actie om de verdeeldheid zaaiende invloed tegen te gaan en de impact van de EDL-activiteit te minimaliseren,” zei hij. “Als overheid is ons standpunt duidelijk, wij zullen geen groepen zoals de EDL tolereren die haat verspreiden, ons willen verdelen en opzettelijk de angst en spanningen in de gemeenschap verhogen.


En nu kunnen ze geen keppeltje meer op:

Iets met billen en blaren en verbranden en kuilen graven voor anderen….

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.158 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (853 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

8 Comments on President Joodse raad Manchester: Tommy Robinson’s anti-moslimpropaganda zal nooit steun krijgen van de Joodse gemeenschap…

 1. vonpuffelen // mei 26, 2019 om 15:14 //

  De menorah worshippers kunnen iig weer lekker gaan lopen janken, business as usual.

  Like

 2. Altijd grappig om te zien hoe rechtse (nationalistische) Jodenliefhebbers door hun eigen protegés worden afgefikt.

  Liked by 1 persoon

 3. Klaas // mei 26, 2019 om 16:08 //

  Valt wel mee hoor @Rommel. Genoeg Joden die Robinson steunen en Wilders en andere rechtse personen die deugen.

  Like

 4. @Klaas // mei 26, 2019 om 16:08

  Dat zal wel, maar die hebben niks in de melk te brokkelen. Alle prominente Joodse genootschappen schuren tegen de islam aan en kotsen deze zionist-lakei en andere nationalisten uit.

  Like

 5. Piranjaha // mei 26, 2019 om 17:53 //

  Like

 6. @Klaas

  En dat blijkt uit… ?

  Like

 7. Vincent Meijer // mei 27, 2019 om 14:08 //

  Haters gonna hate, er hangt in KB ook prominent een ‘gedichtje” van antisemiet Ilja Leonard Pfeiffer. No surpirises there! Rommel wanneer ga jij zelfmoord plegen? ‘Israël helpt Isis’. lol
  https://www.newsweek.com/nuclear-threat-syria-israel-isis-reactor-strike-1428918?fbclid=IwAR0xgJ088M-igy9ZK-_0i9TdrFHJfwzrW60g9T9Bj3MJftT-96UD6kLyQDQ

  Like

 8. @Vincent Meijer // mei 27, 2019 om 14:08

  Oy vey, een Jood is op zijn koosjere teentje getrapt.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s