Nieuw

Polen bestrijdt de nieuwe auteurswet van de EU – daagt de zaak voor de rechtbank

Deze week kondigde de Poolse premier Mateusz Morawiecki aan dat men van plan is de aangenomen nieuwe EU-wetgeving inzake auteursrecht, waarover onlangs is gedebatteerd, aan te vechten. De zaak zal worden voorgelegd aan het Europees Hof van Justitie.

Het was in september dat het Europees Parlement met staande ovaties het voorstel goedkeurde waarvan critici overtuigd zijn dat het een einde zal maken aan het internet zoals we dat vandaag de dag kennen. De richtlijn heeft tot doel grotere actoren zoals Facebook en YouTube te dwingen om filters in te voeren om materiaal te wissen dat een inbreuk op het auteursrecht kan vormen, wat in sommige gevallen lijkt op censuur. De wet betekent ook een zogeheten linkbelasting, waarbij sites die nieuwsberichten verspreiden, moeten worden gedwongen om een vergoeding te betalen aan de bronnen waarnaar ze linken.

Reeds in april maakte men van Poolse zijde duidelijk dat men niet alle onderdelen van de nieuwe wet zal uitvoeren, omdat zij van mening is dat deze de censuur vergroot en de vrijheid van meningsuiting bedreigt. In plaats daarvan zal de richtlijn ten uitvoer worden gelegd “op een manier die de vrijheid in stand houdt”.

Nu worden verdere redenen gegeven waarom de zaak voor het Hof van Justitie van de Europese Unie wordt gebracht, waaronder het feit dat de richtlijn de rechten van de EU-burgers in gevaar brengt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.198 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8494 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Polen bestrijdt de nieuwe auteurswet van de EU – daagt de zaak voor de rechtbank

 1. 1) hahaha op het internet linkbelasting invoeren??? hahah
  Elke Techneut lacht zich krom hierom ok. Ok in dit Eurofielen model is het linken een vorm van digitaal kopieren en de kopieen dus verspreiden, wat auteursrechten aantast, precies zoals je fysieke kopieen uit officieel gepubliceerde boeken niet mag verspreiden via georganiseerde en commerciele kanalen. Prive mag het wel op kleine schaal.

  2) hier een demonstratie hoe je deze linkbelasting simpelweg kan omzeilen:
  2.1) IK heb hier een willekeurige zin geciteerd uit een van mijn teksten op het Kritisch Podium Dewanand, willekeurig gekozen:
  ‘Eerlijk zijn is beter he, want ook de halve (Allah) houdt van eerlijke halve(moslims) zoals mij.’
  2.2) Nu ga ik deze hele zin gewoon helemaal letterijk googlen, door het te quoten (kan ook via andere zoekmachines op internet).

  3) Hier de letterlijke eerste drie zoekresultaten in googel:

  Ongeveer 194.000 resultaten (0,61 seconden)
  Zoekresultaten
  Webresultaten

  Eerste)
  Radicale brief(2) aan AL’Sheytan Geert Wilders (14,1888). – Dewanand
  http://www.dewanand.com/waction0096.htm
  24 jun. 2017 – [waction0096:10] Al’Sheytan Geert Wilders, vergas mij ipv al de Untermenschen … [waction0096:16] 250.000 Nederlandse Moslim meisjes haten en … Jij als superieure blanke man moet toch z.s.m. naakt gaan …. Eerlijk zijn is beter he, want ook de halve (Allah) houdt van eerlijke halve(moslims) zoals mij.

  Tweede)
  GeenStijl: schaamte schaamte ya moslims, een moslim zonder …
  https://www.geenstijl.nl/…/schaamte-schaamte-ya-moslims-een-moslim-zonder-schaam…

  17 jul. 2018 – Want dat mag ook al niet van onze grote vriend op de wolk. ….. een andere man zijn bezit heeft aangeraakt had ze veel beter direct …… Islam is vrede hè? … “Inshallah” – ‘Als Allah het wil’ – veroorzaakt een alles verlammend ….. Voor de duidelijkheid; ik verdedig hier niet de islam, maar het eerlijke verhaal.

  Derde)
  GeenStijl: Samenvatting: het ABC van islamkritiek
  https://www.geenstijl.nl/3588791/samenvatting_het_abc_van_islam/

  9 aug. 2013 – Maar hey, we zijn toch ook niet bang dat heel het land zijn kind niet meer … Maar Allah is dus net zo fictief als Gandalf, het monster van Loch Ness en een …. kun je het maar beter kwijt zijn want dan hou je vooral jezelf voor de gek. …… Voor mij houdt het in dat ik geen tijd ga verspillen om reli-aanhangers te …

  4) Conclusie:
  Googel toonde inderdaad de juiste tekst met die zin van mij als eerste hit uit 194.000 resultaten (0,61 seconden) en het was dus BINGO na een greep met google op het WWW als Digitale Triljoenen Epages jungle.

  5) Je kan die linkbelasting simpelweg omzeilen door een of twee zinnen uit de Epage letterlijk te citeren en de lezers te zeggen om het gewoon zelf te googlen als ze die tekst willen lezen, klaar is kees hahah haha

  6) Die marxistische Eurofiele maniakken zijn dus nog dommer dan ik dacht en hun Anti White Race Agenda is VERRAAD van alle heilige Avondlanden dus ik moet hun de oorlog verklaren komende maanden en laten oprotten. Alle niet blanke rassen moeten de blanken nu dankbaar zijn wegens al hen uitvindingen en verdiensten tbv de huidige wereldbeschaving. Ook die zwarte Hindoe aapjes moeten blanken blijven aanbidden als hogere halfgoden, omdat het zo te zien gewoon WAAR is ok volgens ons nieuwe theoretisch Creationistisch coordinaten model dat dus blanken ahw Brahmischer zijn van nature en hoger, goddelijker. Ik moet dit nog met Wieroe verder uitwerken en in boekvorm, wel engelstalig dan internationaal publiceren.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s