Nieuw

Nu.nl: Dat Nederlanders worden vervangen is een samenzweringstheorie – Parool: Nederlanders minderheid in de grote steden

We deden onze eigen factcheck, we liepen het huis uit, wandelden een paar blokken rond en concludeerden dat we een minderheid zijn.

Conclusie: Nu.nl en de site Nieuwscheckers waar Nu.nl zich op beroept, zijn een stelletje laag bij de grondse leugenaars en verdienen de naam factcheckers niet.

Nu.nl:

De Nederlandse versie van de video werd gemaakt door de extreemrechtse Nederlandse website Fenixx, die hem op 16 mei publiceerde.

De spreeksters in de video zijn activisten verbonden aan de Oostenrijkse beweging en de website van #120dB werd geregistreerd door IB-leider Matin Sellner.

Zijn beweging hangt de samenzweringstheorie aan dat Europeanen met een lichte huidskleur worden vervangen door moslims en andere niet-Europeanen.

Parool:

Het gebeurde als eerste in Amsterdam, maar is inmiddels ook realiteit in Rotterdam en Den Haag: autochtone, geboren en getogen, veelal witte inwoners van Nederlandse afkomst zijn hun meerderheid kwijt in deze steden.

In Amsterdam heeft nog maar 45 procent van de bevolking een Nederlandse achtergrond en sinds 2015 is deze groep twee procentpunt geslonken. Dat aandeel zal de komende jaren verder afnemen. “Van de Amsterdamse kinderen onder de vijftien, is nog één op de drie van Nederlandse afkomst,” zegt Maurice Crul, hoogleraar diversiteit en onderwijs aan de Vrije Universiteit Amsterdam. En tot die groep behoren inmiddels ook de derde generatie kinderen van Marokkaanse, Turkse of Surinaamse komaf.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.158 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (853 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

20 Comments on Nu.nl: Dat Nederlanders worden vervangen is een samenzweringstheorie – Parool: Nederlanders minderheid in de grote steden

 1. Fransdo // mei 26, 2019 om 16:05 //

  Ik heb een tijdje in een uitkeringssituatie gezeten (nu al lang niet meer) en in die tijd moest ik ook verplicht solliciteren achter een computer en in een locatie van de Gemeente zelf. Tevens moest ik opkomen voor lessen Nederlands hoewel ik schadecorrespondent in de Nederlandse taal ben geweest. Het is voorgekomen dat ik in een klas van 15 de enige blanke was, toen al, in 2012.

  Ga nu eens op een Nederlandse school kijken en je weet niet wat je ziet met al die tropische verrassingen.

  We worden vervangen, we zien het gebeuren, we kijken er naar en niemand doet iets en aan de Linkse kant zal het kwartje nog lang vast blijven zitten ……. tot dat het te laat is.

  Like

 2. antiislamnu // mei 26, 2019 om 16:30 //

  Waarom is het dat veel Nederlanders de stad uit vluchten ben zelf ook in een dorpje naast Denhaag gaan wonen.
  Grote stad is onleefbaar geworden veel te veel buitenlanders plus parkeervergunning ellende
  Kijk deze video mijn stad helemaal naar de kk

  Liked by 1 persoon

 3. Gladiator // mei 26, 2019 om 17:36 //

  @antiislamnu,

  Nou beste,

  Vooruit en nog wel speciaal voor u…..

  Gegroet en veel luisterplezier en met lyrics!!!!!!!!!! Dus wel meezingen!!

  Gladiator

  Liked by 1 persoon

 4. Daywalker // mei 26, 2019 om 18:51 //

  Mijn buurt in Rotterdam :

  Totaal aantal inwoners:10775

  Totaal allochtonen:5760=53.5 %
  Westerse allochtonen:1040=9.7 %
  Niet-westerse allochtonen:4720=43.8 %

  Allochtonenmeter.nl

  Like

 5. Fransdo // mei 26, 2019 om 19:48 //

  Tja antiislamnu,

  Dat noemen ze nou water naar de zee dragen, paard achter de wagen, mosterd na de maaltijd, put dempen nadat het kalf verzopen is en meer van dat soort uitspraken als je het hebt over die deradicaliseringspotjes. Dat is weggegooid geld. Je kunt van een homo ook geen hetero maken en andersom.

  Dit is nu de teringzooi die onze eigen overheid er inmiddels van gemaakt heeft en men gaat gewoon door.

  Liked by 1 persoon

 6. Veni Vidi Foetsie // mei 26, 2019 om 19:57 //

  Nou, als je denkt dat enkel je lijf word omgeruild….lees en huiver….dit is de geestelijke gesteldheid van de grootste landelijke krant….en er is niks verbodens op de foto ook nog,.een knikloop luchtdruk pistool, alarmpistool, prul mes uit de action, stok met touwtje, hopnkbal knuppel. De man heeft in zijn poging zijn vrouw te kunnen beschermen zijn speelgoedkist leeg gekiept. Voorpagina nieuws…..mijn god. Enkel een touwtje door een stuk hout getrokken wat op de foto de wet overtreed…zo zielig is de moraal van pers, maar wel moordpartijen wegmoffelen uit het nieuws en mensen zoals de tussen de puinhopen lopende soldaat met knuffelbeest bij MH17 tot plunderaar en onmens maken…..

  Zo zielig is dit land geworden, van mij mag morgen heel Islamiestan binnen trekken, met zulk een mentaliteit mag je gewoon omgevolkt en doodgeknuppeld worden.
  O ja, en lees ook even hoe de politie reageert….de “wapens” zijn vernietigd….welke wapens?
  Overal in winkels door het land en per postorder en internet direct te koop. Dit is zo stemmingmakerij nieuws dat het de term “ziekelijk zielig” heeft gepasseerd. Godzijdank is het gevaar voor ons volk met het heengaan van de man geweken….

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/3649707/weduwe-vindt-tot-grote-schrik-wapens-man

  Nee, met dit soort mentaliteit, daar hoef je geen oorlog meer mee of tegen te voeren, dat is al verloren voordat het eerste schot is gevallen.

  Wat leef ik in een imbeciel zielig land. Ik ga porno kijken.

  Liked by 1 persoon

 7. Veni Vidi Foetsie // mei 26, 2019 om 20:07 //

  ..en ondertussen gewijzigd in de telegraaf….https://www.telegraaf.nl/nieuws/3649707/weduwe-vindt-tot-grote-schrik-wapens-man

  Voor het geval mensen gaan lachen is de foto met het zweepje nu verwijderd….de terrorist !

  Liked by 1 persoon

 8. Veni Vidi Foetsie // mei 26, 2019 om 23:33 //

  Ik heb net filmpje gezien van Franse jongen die word doodgetrapt door een horde migranten in Frankrijk. Ik heb een zoon van die leeftijd. Als die vader of moeder een oproep doet tot wraak ga ik erheen, ben het zat. Gastvrijheid en asiel zijn gunsten, GEEN rechten. Het zijn geen incidenten, het is sektarische bepaalde CULTUUR !

  De dierentuin die onze leefruimte aan het worden is komt door de waanbeelden van verraders.
  Lui zoals Timmermans en Rutte en Merkel horen in de wind te waaien aan de takken van bomen, de vuile vieze verraders. En het tuig dat hun aan de macht houd ook. Over macht gesproken, hoe komt het dat in heel Europa anti EU en immigratie partijen groeien en dat hier de verraders ineens een absurde zege halen? En wat doen we als er fraude kan worden aangetoond?

  Waar is het omslagpunt dat we wraak gaan nemen, want godverdomme ik kook ! Dit moet stoppen ! Dit is het Europa dat de pers verstopt, moordpartijen op blanke vrouwen en kinderen door genetisch afval. Dit is wat al die Hoernalisten met hun schijnheilige bekken wegschuiven uit ons beeld, omdat het falen van hun achterlijke leiders dan zichtbaar is.

  Wat we horen en lezen, wat er in statistieken staat is een fractie van wat er gebeurd. Hoe kan een kind nog een toekomst opbouwen als ze op de weg van school hun leven niet zeker zijn ? Als je kind iedere ochtend met lood in de schoenen naar school gaat omdat het mogelijk de laatste dag uit zijn of haar leven kan zijn?
  En NEE, de politie is niet de baas op straat, kijk het filmpje, dan weet je wat de baas zijn is.

  In Eindhoven zijn ze ook niet de baas op straat, anders zouden er nu een 1000 allachtonen gehurkt in het Philips station zitten met hun handen op hun hoofd, wachtend om geregistreerd en afgevoerd te worden. Snelrecht. Uitzetting. De baas op straat is geweld, en gezien het tuig in groepen voortbeweegt en de burger al een crimineel is bij de gedachte aan zelfverdediging….

  Ik word woedend als ik de lafheid zie waarmee een stel allochtone Hyena’s even iemand kapot maken, dieren zijn het. Als dit beschaving is dan word het tijd voor een hele grote schoonmaak. De verraders van onze soort eerst.

  https://twitter.com/DisenandoE/status/1131626065930129408 (vraag u eerst af of u dit wel wil zien. U moet het zien omdat begrijpen en weten helaas enkel zo gaat, door te zien.Daarom kijken onze politici niet naar dit soort beelden, omdat niet gezien ook niet geweten is, scheelt de moeite van begrijpen…)

  Ter info: het is een van de vele moordpartijen die er gebeuren, een van de weinige op beeld en publiek zichtbaar. Ik denk dat dit het recht op wapenbezit meer dan rechtvaardigt. Een regering die zijn burgers het recht ontneemt op zelfbescherming en de middelen daartoe en die burger criminaliseert is een misdadige regering. Zo’n regering mag volgens alle normen en verklaringen van vrije landen en rechten van het mens zijn dan ook met geweld worden bestreden , moet met geweld worden bestreden, omdat al het andere niet langer mogelijk is.

  De enige manier om zichzelf recht te houden voor zulk een dictatuur is door meer en meer geweld tegen de eigen burgers te plegen, totdat oorlog ontstaat.

  De EU is een dictatuur op het randje van oorlog, het braafste jongetje van de klas hangt daarbij net zo op het randje. Eindhoven vanavond is daar weer een bewijs van.

  Kotsmisselijk word ik ervan, van mij mag de revolutie beginnen, mogen Rutte en Timmermans tegen een horizontaal vliegend stuk alchemisten goud oplopen, of wat dan ook, maar uit deze impasse.

  Als kinderen niet meer veilig zijn stopt de toekomst, verliest een volk zijn recht op leven.

  Liked by 2 people

 9. Gladiator // mei 27, 2019 om 11:05 //

  @Veni Vidi Foetsie,

  Beste,

  Ik weet dit allemaal en IK ZELF heb dit aan den lijve ondervonden én meegemaakt.
  Misschien dat u zich dat nog kunt herinneren daar ik dit al meerdere melen hier heb neergeplempt!!!

  Daarbij, ik sta voor de volle 100% achter u zo niet vóór u echter………..als u ongeveer 300 mensen bij elkaar hebt dan wil ik het graag horen, want dan wil ik wel beginnen!!

  Met minder in één optie capiche!!!

  Maar ik kan u nu al mededelen, en dat weet ik omdat ik zelf al een kleine 5 jaar bezig ben met dit soort oproepen en waarschuwingen, dat het u absoluut niet gaat lukken……en waarom niet!!!???

  Omdat eerst eenieder een kei- en keiharde afstraffing cq levensles nodig heeft om een heel klein beetje wakker te worden.

  Maar ook daar zijn reeds maatregelen voor getroffen zonder dat het merendeel van de slaapzaal Nederland zich hiervan bewust is want PVV of FvD en meer van die MODDER OM DE OGEN MEE DICHT TE SMEREN, namelijk WETGEVING die het zonder meer mogelijk maakt om KINDEREN bij een gezin weg te halen (en er zijn er nog veel meer in de maak maar Neanderland is in diepe rust!!!) alsmede wetgeving die het mogelijk maakt om mensen zonder tussenkomst van een rechter op te nemen in een gekkengesticht…..

  Niemand die het merkt, niemand die iets zegt en iedereen slaapt gewoon netjes verder tot dat…….YEP. vul zelf maar fijn verder in!!!

  Gegroet beste en succes gewenst!!

  Gladiator

  Liked by 2 people

 10. ronjaspers // mei 27, 2019 om 17:20 //

  Gladiator.Ik verdiep mij al een jaar of 12/13 in alternatief nieuws,ik waarschuw mensen al een jaar of 10 dat er een blank christelijke genocide/oorlog komt.Het heeft totaal geen zin,teveel mensen zijn gehersenspoeld of ze zitten in de ontkenningsfase.Rivieren van bloed zullen door europa stromen, zeker als die 59 miljoen afrikanen naar europa komen (verdrag van marrakesh)

  Like

 11. Greengo // mei 27, 2019 om 17:50 //

  Connecting Nationalists, Building a Movement

  Connecting Nationalists, Building a Movement

  Een panklaar concept klinkt positief, maar m.i. ontbreekt een belangrijke factor: een degelijk en betrouwbaar contactpunt.

  Like

 12. Greengo // mei 27, 2019 om 17:54 //

  Nee, ik wilde geen potje memory spelen, hier de goede tweede

  NatConnect: Find Your People

  Like

 13. jtprf // mei 27, 2019 om 19:07 //

  @gladiator, het moet je duidelijk zijn dat de meesten in onze samenleving hun huisje boompje kindje hebben, en daar met 2 man aan werken. Het gaat de meesten nog goed, en dat wil men houden zo, en zich niet met zaken zoals hier op Fenixx bezig houden. Willen er niet van weten althans de meesten. Ik zie veel van die tokkie figuren bij de dure Plus winkels inkopen gaan, het is er elke dag drukte. Dus mensen hebben nog veel te besteden, voelen zich gelukkig in hun eigen kringetje. Bovendien zijn we allemaal “geboeid” door o.a schulden ( hypotheek ect ) dus angst voor verlies of negatieve aspecten speelt ook mee. Kinderen groeien op met de vreemdelingen, hebben er speelkameraadjes er bij, ik zie ze overal. Die weten niet beter, en dat is de bedoeling blijkbaar. Ik geloof ook nog wel dat er veel op de vaste partijen stemmen, zoals een PvdA, CDA. Het tij gaat volgens mij niet keren, naar wensen van een nóg in minderheid zijnde bevolkingsgroep zoals velen van Fenixx. Stoppen doe je dit door bloedvergieten, dit gaat niet meer via dialoog of debat. Vergeet het maar, wat jij je ook uitdenkt. Koningen, keizers werden van hun troon gestoten door vermoorden of vergiftiging. Tegenwoordig zijn dat staatsgrepen of coups, en daar heb je veel militair aan je kant nodig en veel poen
  Boeltje pakken en wegwezen, dat is denk ik je beste optie.

  Like

 14. satyasumi // mei 27, 2019 om 19:28 //

  Als je gewoon naar cijfers kijkt is duidelijk dat dit een onzin verhaal is. Dat steden meer allochtonen kennen is logisch, de wijken waar deze mensen wonen zijn in verval en dan komen daar economisch zwakkeren in. Welke financieel krachtige wil in de stad wonen. Kom op zeg.

  Like

 15. jtprf // mei 27, 2019 om 19:36 //

  financieel krachtige, dan heb je het over de “beter gesitueerden” en dat is meer dan modaal, en wonen in de duurdere buitenwijken, maar ook dat is / kan nog in de stad, zijn er genoeg die daar wonen met buidel vol geld, 2 km verderop wonen de economisch zwakkeren Ligt soms vrij kort bij een. Verschil is de dure wijken word beter beschermd.

  Like

 16. De wijken in de grotere steden in Zweden waar autochtonen wonen, met name MENA-landers, zijn absoluut niet in verval, integendeel, en desondanks tot no go-zones vervallen.

  Like

 17. @satyasumi // mei 27, 2019 om 19:28

  “Dat steden meer allochtonen kennen is logisch”

  Het ontgaat me waarom het vanzelfsprekend zou moeten zijn om onze steden omgevolkd zien te worden door allerlei zeer intolerante Naffers en Arabieren.

  Like

 18. Willem // mei 27, 2019 om 22:57 //

  Vanaf de jaren 60 vluchtten vele Randstedelingen de provincie in,omdat? Ja waarom eigenlijk? Ze wilden niet naast een gastarbeider wonen.Alleen als je minder verdiende,kon je het niet veroorloven om weg te gaan, (vluchten. Echte Amsterdammers zag je opeens in rustige plaatsen:Almere,Purmerend,Hoorn,enz.Waren ze gebleven,dan zag het nu nog als de stad Groningen uit. Meer autochtonen.Nu klagen dat de Randstad zo achteruit is gegaan is heel flauw.

  Like

 19. Willem // mei 27, 2019 om 23:08 //

  De echte Amsterdammer die er nu nog woont sluit zich nu ook van de buiten wereld af: segregatie op scholen enz. Het wordt het nieuwe Zuidafrika?

  Like

 20. HermanusR // mei 28, 2019 om 09:05 //

  Ik woonde in de wijk Delfshaven in Rotterdam sinds 2012 en toen was de meerderheid al van niet-Nederkandse afkomst. NU.nl is een linkse wegkijkende, de kop in het zand stekenede en vooringenomen nieuwssite die elk item niet publiceert wat de moslim/islam in een slecht daglicht zou kunnen zetten. Vrijheid van meningsuiting is alleen met hun toestemming.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s