Nieuw

Islam-appeasement in Duitsland: Kerk verbergt schilderij van de Zeeslag bij Lepanto

Voor en na.

In de Augustinerkirche in Würzburg hebben de monniken het beroemde hoogaltaarstuk dat de Zeeslag van Lepanto afbeeldt achter een modern schilderij verborgen. Zo hebben zich aan de islam onderworpen, nog voordat iemand hen daarom gevraagd had.

Om het meteen te onthullen: Dit verhaal heeft een zeer persoonlijke achtergrond. Een van de kerken die ik als kind graag aan de hand van mijn diepgelovige grootmoeder in Würzburg bezocht, was de Augustinerkirche. In die tijd was het bekend bij de bevolking omdat de gelovigen in de rij stonden voor de vele biechtstoelen. Iedereen die vandaag de dag de kerk binnenkomt, vindt het verlaten.

Begrijpen dat de het christendom alleen maar kan overleven als een weerbare religie
De kerk stond ook bekend om het prachtige schilderij van het hoogaltaar, dat dateert uit de tijd dat de kerk door de Predikantenorde werd uitgebaat. In de mooiste barokke kunst toonde het de Zeeslag van Lepanto: Toen de christelijke mediterrane grootmachten onder leiding van de heilige Pius V en de Spanjaarden op 7 oktober 1571 in de Ionische Zee de duidelijk militair superieure Ottomanen op een volstrekt verrassende manier overwonnen. En daarmee de dreigende islamisering van Europa wist te voorkomen.

Centraal in de uitleg van mijn grootmoeder stond het wonder en de rozenkrans die de paus samen met het volk in Rome voor het genadebeeld “Maria Salus Populi Romani” tijdens de slag bad. Dat was het moment dat ik voor het eerst begreep dat het christendom alleen als een weerbare kracht kan overleven. Dat de kerkleraren terecht spreken van een “Ecclesia militante”, dat de katholieke kerk hier op aarde is. En dat de vrijheid van een christen alleen levensvatbaar is als het motto geldt: Geen vrijheid voor de vijanden van de vrijheid.

Barbaarsheid in naam van het moderne katholicisme
Dat deze vijanden van de vrijheid nu ook in de kerk zelf te vinden zijn, moest ik ervaren toen ik een paar dagen geleden het graf van mijn grootmoeder bezocht en aansluitend de Augustinerkirche bezocht… Wat er in de tussentijd met de kerk is gebeurd, lijkt op het noodlot van de Notre Dame.

Dit soort vernieling die zich voordoet als “restauratie” en “progressie”, en dat de weinige overgebleven geestelijken en hun kudde op twee handen telbaar zijn, lijken tegenwoordig bijzonder modern te zijn. Maar het wordt ook gedragen door een slecht verhulde, enorme agressie tegen traditie en schoonheid.

De Zeeslag van Lepanto heeft men in zijn islam-appeasementpolitiek ook vervangen, door een schilderij dat doet denken aan de esoterische New Age winkels uit de jaren ’80.

Met deze actie, die door niemand werd gevraagd, zijn de verantwoordelijken laf voor de islam door de knieën gegaan. Zij hebben de kerk als “ecclesia militairen”, als strijdende kerk, en als gevolg hiervan ook de vrijheid van een christenmens, schaamteloos opgeofferd. Hoe zullen dergelijke geestelijken pas reageren als ze over 10 tot 20 jaar als gevolg van de Sharia echt voor gevaar moeten vrezen?

Nog niet verborgen is een schilderij dat te vinden is in de op ongeveer 300 meter verderop gelegen Neumünsterkirche van de bisschoppelijke stad am Main, en op voorbeeldige wijze laat zien wat de voorgangers van de kruis- en altaarstuk-verbergers zich aan hebben blootgesteld.

Bron:

ISLAM-APPEASEMENT IN WÜRZBURG: KIRCHE VERSTECKT GEMÄLDE VON DER SEESCHLACHT BEI LEPANTO

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.158 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7968 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

11 Comments on Islam-appeasement in Duitsland: Kerk verbergt schilderij van de Zeeslag bij Lepanto

 1. edwin vissers // mei 26, 2019 om 19:45 //

  Iederee;n geeft de krokedil te eten ,in de hoop het laast opgegeten te worden

  Liked by 2 people

 2. Greengo // mei 26, 2019 om 21:49 //

  Dit zegt ‘Bijbel en geloof’ erover:

  Teken van de tijd

  Nu, in het “Voorwoord” van de “NBV Studiebijbel” staat het volgende geschreven:

  “De uitgangspunten voor deze studie-uitgave zijn in overeenstemming met de Richtlijnen voor de interconfessionele samenwerking bij de vertaling van de Bijbel, zoals die in 1987 zijn vastgesteld door de United Bible Societies en het Secretariaat voor de Eenheid van de Christenen van de Rooms-Katholieke Kerk” [7].

  Het proces is een afspraak van de Verenigde Bijbelgenootschappen en gaat dus wereldwijd! Vandaag de dag, en de “NBV Studiebijbel” maakt dat meer dan duidelijk, wordt duidelijk dat men niet gelooft in één God, de Schepper van hemel en aarde. Men doet de mensen Gods Naam Jehovah vergeten en heeft de naam Jahweh gebruikt om Israëls God terug te leiden tot de stammen-goden van Kanaän! Hierin zien we duidelijk dat er geprobeerd wordt om de “gelovigen” richting de één-wereldreligie van de Grote Verdrukking te dirigeren. De Bijbel beschrijft de kerk van Rome namelijk als “de grote hoer” en “de moeder der hoererijen” (Openb. 17). In Openb. 17 wordt duidelijk de leider van een religieus systeem besproken die zich schuldig maakt aan geestelijke hoererij. Oftewel: ze zijn vriendjes en vriendinnetjes met iedereen! Dit wordt geïllustreerd door bijvoorbeeld de Paus, die al jaren met wereldleiders en andere geestelijken uit diverse religies samen kan en wil bidden! In 1986 bracht Paus Johannes Paulus II in Assisi de leiders van de wereldgodsdiensten voor het eerst samen om te bidden voor wereldvrede [8]. Zulke bijeenkomsten zijn sindsdien door de jaren heen vaker gehouden. Onlangs werd dat nog eens zeer duidelijk toen Paus Franciscus samen met de grootmufti van Istanbul in de Blauwe Moskee heeft gebeden, met het gezicht richting Mekka [9].

  Men aanbidt samen de goden van hetzelfde pantheon! In feite is de één-wereldreligie reeds geboren. Het handboek voor die één-wereldreligie heeft het NBG geschreven: de “NBV Studiebijbel”! Dan heeft men namelijk geen Boek nodig dat zegt dat Jezus de Weg, de Waarheid en het Leven is. Daarom wijst men dit soort “standpunten” toe aan de “verschillende visies” van de auteurs. En wanneer het gaat over de toekomst, en dat, u raadt het al, daar heel verschillend mee omgegaan wordt, dan geeft men aan:

  “De Bijbel is een ruimhartig boek. Het laat ons zien dat er voor al die verschillende reacties, afhankelijk van tijd en omstandigheden, wel iets te zeggen valt” [10].

  En dat is precies wat de mens wil: een ieder maakt ervan wat hij of zij zelf wil. En als we dan bedenken dat het NBG Jezus Christus tot een legende verklaart, en dat de kaderartikelen van de “NBV Studiebijbel” en de hedendaagse vertalingen de deur openzetten voor andere goden en occulte praktijken (bijv. divinatie, lectio divina, etc. [11]), dan begrijpen we hoe ruimhartig het NBG is. God zegt echter in Zijn Woord dat Zijn Woord niet “van eigen uitlegging” is (2 Petr. 1 : 20) en “Niemand komt tot de Vader, dan door” de Heere Jezus Christus. Aan u de keus wie u wilt volgen: het NBG of de Heere in Zijn Woord.

  De Nieuwe Wereldorde

  En zo is men op weg naar de Nieuwe Wereldorde. De Nieuwe Wereldorde is geen Bijbelse term, omdat de Heere altijd spreekt over de “nieuwe hemel(en) en de nieuwe aarde” (Jes. 66 : 22; 2 Petr. 3 : 13; Openb. 21 : 1)! De Nieuwe Wereldorde is de orde waar onze leiders steeds vaker over spreken en wat het doel van bijvoorbeeld de Illuminaten en de Vrijmetselarij is, waarvan wij echter weten dat dat het antichristelijk rijk zal zijn [12]! Het rijk dat in de eindtijd, in de Grote Verdrukking op aarde aanwezig zal zijn. In de “Jongerenbijbel” wordt deze Nieuwe Wereldorde letterlijk genoemd [13]. Maar ook in de “NBV Studiebijbel” vinden we een hint naar de Nieuwe Wereldorde, waar men “haarfijn” uit de doeken doet dat de nieuwe hemel en de nieuwe aarde de Nieuwe Wereldorde is [14]. Ziet u wat er gebeurt als de antichrist ten tonele verschijnt, en de Nieuwe Wereldorde uitroept? Alles wordt door de theologen voorbereid om straks zoveel mogelijk mensen achter de valse messias aan te krijgen. En zo gaan de voorbereiding van de één-wereldreligie en de Nieuwe Wereldorde hand in hand in de “NBV Studiebijbel”.

  https://www.bijbelengeloof.com/index.php?option=com_content&view=article&id=224:op-weg-naar-de-een-wereldreligie&catid=160&Itemid=106

  Islamitisch gedomineerde landen als Iran laten zien hoe het moet:
  Irans ‘Terreurfabriek’ is gericht op christenen
  https://nl.gatestoneinstitute.org/14287/iran-vervolging-christenen

  https://eenvandaag.avrotros.nl/item/asiel-voor-de-pakistaanse-asia-bibi-is-vragen-om-problemen/

  Like

 3. Germaans Roosje // mei 27, 2019 om 04:14 //

  Vanuit een iets andere hoek bekeken, wetende wat er in Franse kerken gebeurt, het zou ook gewoon een voorzorg tegen vernieling kunnen zijn. Van de overheid valt geen bescherming, laat staan vervolging van vernielers als het te laat is, te verwachten. Die hebben het te druk met moskeeën beschermen tegen aanvallen met speklapjes.

  Like

 4. Petra // mei 27, 2019 om 14:32 //

  Ik denk ook dat het inderdaad uit voorzorg is, om het schilderij te beschermen tegen vernieling door mensen die geen respect hebben voor onze heiligdommen en zich in het geheel niet schamen om onze prachtige kerken te ontheiligen

  Like

 5. @ Petra // mei 27, 2019 om 14:32

  Net zoals In de trant van westerse vrouwen die niet licht gekleed over straat kunnen gaan, willen ze niet door moslimmannen gemolesteerd worden?
  Je begint al aardig een Dhimmi te worden.

  Like

 6. Ik ben niet zo’n drinker, maar als ik drink, drink ik graag voor of na het eten een glas lepanto gran reserva.
  In het weekend, op de sabbath, zondig ik wel eens met een overheerlijke Sobieski Elite.

  Like

 7. @Bert // mei 27, 2019 om 15:15

  Interessant.
  Maar voor de chatbox verwijs ik je graag naar de Israël-fanclub op het 70+ blog van Bron.

  Like

 8. Petra // mei 27, 2019 om 16:37 //

  @ Rommel ??? Moeten wij het dan goed vinden dat ze onze relikwieën verwoesten? We zullen onze kerken moeten beschermen zolang dat vuilnis hier vrij rondloopt, met dank aan de linkse landverraders…

  Like

 9. @Petra // mei 27, 2019 om 16:37

  Moeten we dan maar onze religieuze kunstschatten voor moslims verbergen?
  Kerkschatten beschermen doe je niet met zelfcensuur, maar met soldaten voor de deur, desnoods gewapende vrijwilligers.

  Like

 10. Greengo // mei 27, 2019 om 16:58 //

  @Bert, die moest zeker hier https://fenixx.org/2019/05/26/journalisten-vragen-juncker-heeft-u-een-alcoholprobleem-drankorgel-woedend/ ? Ja, we moeten bij Fenixx klaarblijkelijk vandaag de dag op de tenen lopen, de heren zijn wat aangebrand; korte lontjes in plaats van korte rokjes en kunnen niet veel hebben. Een misverstandje is al snel geboren, de stok om de hond te slaan snel gevonden, en dan wordt men direct geslagen om den oren. Heer Rommel is klaarblijkelijk ook de tijd vergeten dat de bezoekers des Fenixx zijn dronken; seksistisch; volkomen niet inherent gebral aan mochten ‘horen’, maar daar vooral niets van zeggen. De tijden zijn veranderd. Ook hier, dat is me wel duidelijk. Cheers.

  Like

 11. Petra // mei 27, 2019 om 17:15 //

  @ Rommel Dat klopt maar zolang we die niet hebben moeten we iets anders verzinnen om te vermijden dat alles verloren gaat wat we in de loop der eeuwen hebben opgebouwd, de vandalen te slim af zijn is een tijdelijke noodoplossing totdat we daadwerkelijk bescherming krijgen, die nodig zal zijn totdat al het vuilnis gedeporteerd is en wij weer een normaal leven kunnen leiden

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s