Nieuw

Franstalig België ziet “bruine vlek op deze verkiezingszondag”

Met een beetje vertraging sijpelt ook in Wallonië het succes van het Vlaams Belang door. Op RTL-TVI analyseert (de Vlaamse) politicoloog Dave Sinardet het fenomeen. Hij meent dat dit verrassende resultaat niet volledig ten koste gaat van N-VA. Volgens hem hebben veel jonge kiezers die voor het eerst mochten stemmen, voor het Vlaams Belang gekozen. De populariteit van een Dries Van Langenhove zit daar volgens Sinardet voor iets tussen.

Een breed lachende Van Langenhove bevestigde kort nadien die uitspraak in een (vertaald) interview. “Ik ben van de nieuwe generatie. Wij gaan de problemen oplossen. RTL-TVI-presentator Pascal Vrébos spreekt van een “bruine vlek op deze verkiezingszondag, verontrustend voor de toekomst.

HLN >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1658 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

1 Comment on Franstalig België ziet “bruine vlek op deze verkiezingszondag”

  1. Ik ,denk zo dat de walen de oorlog vergeten zijn. Destijds waren er zo’n 3 miljoen walen en
    6 miljoen vlamingen. Er waren 33.000 vlamingen bij de SS en 22.000 walen. En korrekte verhouding zou geweest zijn 33.000 / 16.500 ofte 22.000 / 44.000.
    Walen rekenen blijkbaar alleen maar als het om subsidies gaat.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s