Nieuw

Europees Hof van Justitie: Hongarije mag zijn grondgebied niet samenhouden

Foto: Hongarije, Boedapest, parlementsgebouw.

Hongarije wil geen grond aan buitenlanders verkopen – en heeft zich daarmee weer prompt impopulair bij de EU gemaakt. Nu heeft het Europees Hof van Justitie (EHvJ) Hongarije veroordeeld wegens een relevante landwet. Het schrappen van de zogenaamde vruchtgebruikrechten van EU buitenlanders op landbouwgrond in Hongarije schendt het vrije verkeer van kapitaal en het eigendomsrecht dat wordt gewaarborgd door het EU-Handvest van de grondrechten, hebben de EU-rechters dinsdag in Luxemburg besloten (waarbij zij benadrukten dat het onbeperkte verkeer van kapitaal in de EU van grotere waarde is dan de soevereiniteit van de staat, die ook tot uitdrukking komt in de controle over het staatsgebied).

Reeds in maart 2018 had een Oostenrijker met vruchtgebruikrechten op landbouwgrond in Hongarije de zaak voor het Europese Hof van Justitie gewonnen. Eerder had de Europese Commissie al een procedure tegen Hongarije aangespannen wegens niet-naleving van de EU-regelgeving inzake de rechten van buitenlandse investeerders. Het EU-Hof oordeelde destijds dat de Hongaarse regels een ongerechtvaardigde beperking van het vrije verkeer van kapitaal vormen.

In hun arrest (C-235/17) hebben de EU-rechters nu ook geoordeeld dat het wegvallen van de vruchtgebruikrechten op grond van de bestreden verordening een inbeslagneming van eigendom in de zin van het Handvest van de grondrechten vormt. De inbeslagneming van goederen was niet gerechtvaardigd door een reden van algemeen belang en ging ook niet gepaard met een passende en tijdige compensatie.

Bron:

EuGH verurteilt Budapest: Ungarn darf sein staatliches Territorium nicht zusammenhalten

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.197 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8488 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Europees Hof van Justitie: Hongarije mag zijn grondgebied niet samenhouden

 1. Frank // mei 26, 2019 om 16:21 //

  Laat Hongarije in zijn sop gaar koken,wie niet mee wil in de vaart van de democratie is gedoemd ten onder te gaan,het zij zo !

  Like

 2. antiislamnu // mei 26, 2019 om 16:36 //

  Er zijn genoeg landen waar je als buitenlander geen huis of grond mag bezitten niets nieuws maar omdat het om Hongarije gaat moet het natuurlijk weer niet kunnen.

  Like

 3. Dennis Eijs // mei 27, 2019 om 21:55 //

  Yep, Handel boven alles. Geen souvereigne landen meer. Het monetaire fascisme neemt over. Niet meer de wil van het volk, maar de dictatuur van de ‘vrije markt’. Niet voor niets is de EU onstaan uit handelsmaatschappijen. De Hermische Wereld Orde is aan het uitbreiden.
  Heil Handel, Heil Hermes. )O+->

  Like

 4. Willem // mei 28, 2019 om 08:27 //

  Ja. Er zijn nog meer landen,waar buitenlanders niks mogen kopen,ook grond niet,en het staat soms ook in de etalage:huizen te koop voor Alpenbewoners: oui,of: buitenlanders:non. Ook in Japan ,enz. In Nl mag iedereen ook kopen die geld gespaard heeft BuiteNl anders krijgen altijd minder kwaliteit of een krot in die landen.Eigen volk eerst.

  Like

 5. Greengo // mei 28, 2019 om 09:52 //

  “Land grabbing” in Romania is a problem. Large areas of arable land are falling into the hands of major foreign investors, at the expense of local people.

  So-called land grabbing, buying up large areas of agricultural land, is no longer just a phenomenon in Africa or Latin America – it is a topic around the world. Countries in Eastern Europe are also increasingly affected. The documentary looks at the people affected by large-scale land acquisitions. A change to the law in 2014 has made Romania’s pastures and arable land highly attractive to foreign investors, from Europe and around the world. Buying agricultural land brings in big EU farming subsidies. And when farming no longer pays off for domestic smallholders, they feel forced to sell their holdings. It’s turned into a kind of mass fire sale. But in many cases of land grabbing, the land isn’t used for agricultural purposes. Pasture and arable land is left fallow, or it goes into private ownership. And local farmers and people are paying a heavy price. Monoculture is destroying biodiversity and cheap agricultural products from abroad are wrecking the country’s domestic markets. The land is being pulled from under the feet of an entire generation of Romanian farmers. But a group is keen to mobilize Romania’s five million small-scale farmers to oppose land grabbing in the country.’

  Land grabbing in Romania | DW Documentary

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s