Nieuw

Milieufreaks die hun kind met veganistisch voedsel verhongerden, veroordeeld tot gevangenisstraf

De gearresteerde ouders. Faksimil Facebook.

Een ziekenhuis in Göteborg ontving eerder dit voorjaar een jong meisje dat ernstig ondervoed was als gevolg van veganistische voeding. De ouders werden vervolgd voor grove nalatigheid en lichamelijk letsel en werden op donderdag veroordeeld tot gevangenisstraf.

Op 16 februari van dit jaar, werden politie en sociale diensten opgeroepen naar de intensive care-unit in het Drottning Silvia (Koningin Silvia) kinderziekenhuis, nadat de artsen de zorg op zich hadden genomen voor een twee jaar oud meisje met een kaakfractuur, hersenbloedingen en zware ondervoeding.

Uit het onderzoeksprotocol blijkt dat het meisje een ernstig vitaminetekort en bloedwaarden had die levensbedreigend waren. Een dokter verklaarde dat hij zoiets nog nooit eerder in zijn beroepsleven had gezien en dat de acute medische hulp het leven van het meisje met uiterst weinig overgebleven tijd had gered.

In het politierapport beschrijft de arts het meisje als ernstig mager, bleek en ze reageerde niet op pijn toen men haar met naalden stak. De arts oordeelde dat het kind slechts twee uur van de dood was verwijderd.

Tijdens het politieverhoor verklaarde de vader dat vlees giftig is en dat het kind geen voedingssupplementen kreeg maar “zon, lachen en knuffels”.

LEES OOK: Ondervoed kind bijna dood – kreeg alleen veganistisch eten

Nu zijn de ouders veroordeeld voor grove nalatigheid en lichamelijk letsel.

– Alles wat ik heb gedaan is uit liefde geweest en ik dacht dat ik het beste voor haar deed. Ik beloof om voortaan de aanbevelingen voor voeding van het Nationaal Voedselagentschap te volgen, zei de moeder tijdens het proces.

Aanklaagster Ximena Bene had op twee tot drie jaar gevangenisstraf geduid, maar het vonnis was aanzienlijk lager, drie maanden. Bovendien is de straf al uitgezeten omdat het duo twee maanden in hechtenis is gehouden. De ouders moeten ook 6.000 euro aan smartengeld aan het meisje betalen.

Bron:

Föräldrar till undernärd flicka får fängelse
Föräldrar som svälte barn med veganskost döms till fängelse

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.197 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8487 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Milieufreaks die hun kind met veganistisch voedsel verhongerden, veroordeeld tot gevangenisstraf

 1. Strike // mei 25, 2019 om 13:03 //

  Ik neem aan dat het arme kind nieuwe ouders krijgt?

  Liked by 1 persoon

 2. vonpuffelen // mei 25, 2019 om 17:41 //

  Wanneer zo’n kind het overleeft kan er daarna nog de spuit in.

  https://pbs.twimg.com/media/D7Yum7tXYAANNzT.jpg:large

  Like

 3. Daywalker // mei 25, 2019 om 20:21 //

  Dat kind is echt niet doodgegaan doordat het veganistisch eten kreeg. Dat kind is doodgegaan doordat het te weinig voedingsstoffen/ eenzijdige voeding kreeg.
  Ik zelf ben al bijna 40 jaar veganist (sinds mijn 6de) en ik weet vrij zeker dat ik nog leef. Haha

  Daarnaast ken ik persoonlijk veel kinderen die sinds de geboorte veganistisch zijn en die in uitstekende gezondheid zijn.
  En wereldwijd zijn er vele anderen.

  Mensen zijn herbivoren. Alles aan ons lichaam en geest wijst daarop en is daarop gebouwd.
  Vlees en zuivel is NIET gezond voor ons.
  Kun je leuk vinden of niet, het is zo.
  Onderzoek na onderzoek, na studie en studie heeft dat keer op keer bewezen.

  ( voordat iemand erover begint:
  Er zijn veel mensen die B12 tekort hebben wereldwijd. Dat zijn bijna allemaal vleeseters. Slechts een piepklein percentage veganisten.)

  Like

 4. @ Daywalker // mei 25, 2019 om 20:21

  “Dat kind is echt niet doodgegaan doordat het veganistisch eten kreeg. Dat kind is doodgegaan doordat het te weinig voedingsstoffen/ eenzijdige voeding kreeg.”

  Het meisje is niet overleden en enkel veganistisch eten zorgt juist voor een levensbedreigende gesteldheid door gebrek aan levensbelangrijke supplementen en vitaminen. Homo sapiens is altijd al een omnivoor geweest en heeft zowel hoektanden als maaltanden.
  Haal je duim maar weer uit je mond.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s