Nieuw

De objectiviteit van de NPO

Iedereen die dit leest zal onderhand wel door hebben dat de staatsomroep bepaald niet de neutrale en objectieve berichtgever is die zij beweert te zijn. Iedereen op de rechterflank heeft wel door dat er gesjoemeld wordt met data over achtergrond en misdaad, dat bepaalde linkse personages en ideologen worden voorgetrokken en een groter platform wordt geboden (wanneer was er voor het laatst een rechtse denker of auteur op DWDD, wanneer vraagt men klimaatsceptici, migratie-kritische prominenten enzovoort voor duiding op Nieuwsuur?), maar het is goed om dat ook eens af en toe duidelijk aan te tonen.

Auteur: Éordred

Ik kreeg dit plaatje doorgestuurd door een kennis [N.v.d.r. wegens formaat in stukjes gehakt]:

Klik voor groot, klik daarna eventueel op ‘expand the image’ rechtsboven.


Het toont 16 presentatoren van de NPO, waarvan 7 zich overduidelijk links-van-midden uitdrukken op sociale media. Dit heeft uiteraard invloed op hoe het nieuws gepresenteerd wordt. Het idee dat men objectief kan zijn en privé en publiek kan scheiden is onzin. Ideologie vormt de mentale onderlaag waarop men alle anderen ideeën bouwt. Een ideologische lens noemt men dit ook wel, het concept dat men gebeurtenissen primair analyseert vanuit ideologisch perspectief en zo het binnen een kader plaatst. Iedereen die ook maar enigszins politiek bewust is, doet dit.


De NPO is een instelling die volledig afhankelijk is van de belastingbetaler. Een belastingbetaler die, als men VVD en CDA ook tot rechts telt, 60% rechts stemt. Het idee dat de NPO een centrum positie inneemt tegenover de algemene deler is dan ook onwaar. Op milieu is het GroenLinks. Op strafrecht D66, op economie PvdA. Deze oververtegenwoordiging van linkse ideeën zien wij ook in het onderwijs en strafrecht. Wederom allen afhankelijk van belastinggelden.

Dit is wat bedoeld wordt met de mars door de instituten. De top van de maatschappij is velen malen linkser dan de gemiddelde man op straat. Ik ben normaal geen aanhanger van de VVD en veelal kritisch op hun slappe beleid, maar de toenmalige staatssecretaris Sander Dekker had de linkse cultuuroorlog in de smiezen en deed een poging de NPO en het onderwijs te saneren. Dit werd uiteraard kaltgestelt door pushback van diezelfde media en gewichtige linkse intellectuelen (die hun platform grotendeels te danken hebben aan de media). Hetzelfde gebeurt met FvD en hun aanval op indoctrinatie in het hoger onderwijs. Diezelfde linkse activisten stellen een klaagbrief op en weten het initiatief merendeels schadeloos te maken. En als wij de 2000 namen op de lijst nagaan op hun vakgebied? Filosofie. Media studies. Gender studies. Journalistiek. Hier en daar een verdwaalde ingenieur. Maar als men ziet wie ertegenin gaan dan zijn het exact de mensen die het probleem zijn. Extreemlinks.

En U en ik mogen hun salaris ophoesten. Want de meerwaarde aan de economie die een PhD in genderstudies biedt is negatief.

Saneer dus die NPO!

Éordred

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8623 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

6 Comments on De objectiviteit van de NPO

 1. antiislamnu // mei 25, 2019 om 22:59 //

  En met de kinderbijslag betalen we voor onze eigen ondergang en met eigen risico ziekenfonds voor gratis gezondheidszorg asielparasieten en met woz belasting voor gratis woningen voor asielparasieten voor onze kinderen geen gratis huizen sorros zal trots zijn op onze regering zeker na de bijna onmogelijke uitkomst van de Nederlandse verkiezingsuitslag.

  Like

 2. Peter // mei 26, 2019 om 00:32 //

  Gewoon helemaaal weg met die bende, niks subsidie .

  Like

 3. Martijn // mei 27, 2019 om 14:22 //

  Erg goed dat feitelijk getracht wordt om vast te leggen waar/hoe/hoeveel gekleurd de NPO en haar verslaggevers zijn.

  Alhoewel ik rechts stem, moet ik wel bekennen dat skepsis over Trump of positief zijn over feminisme niet persé links zijn. Ik vind de gevonden voorbeelden (excl. Trump / Pro-vrouw) dus nog érg karig.

  Like

 4. Martijn // mei 27, 2019 om 14:26 //

  Leuk, die analyse van Maurice de Hond (=links trouwens). Wel bijzonder dat al die vaderland liefhebbende PVV/FVDers THUIS blijven terwijl er verkiezingen zijn. En dan straks weer klagen dat ons land zo ondemocratisch is. Bah bah

  Like

 5. Thijs // mei 27, 2019 om 14:33 //

  FVD/PVVers zouden minder/niet hebben gestemd? En daar beklaagd ultra-rechts zich nu over? Hoorden we hen hierover ook klagen bij de opkomst van het Oekraïne-referendum, toen er van het een strvige over-representering was? Nope..

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s