Nieuw

Studie: Duitsers lijden onder “politieke correctheid” – durven niet meer vrijuit te spreken

Een onderzoek van het gerenommeerde Allensbach Instituut komt deze maand tot een schokkende, maar nauwelijks verrassende conclusie: de meerderheid van de Duitsers durft niet langer vrijuit te spreken in de openbare ruimte.

Taalregelgeving, verbodsbepalingen, taboes op “gevoelige onderwerpen”
Bijzonder veel geïnterviewden moeten hun mening achter de schermen houden als het gaat om de onderwerpen ‘islam’ en “vluchtelingen”. Volgens de Welt – hoe kan het ook anders – is de reden hiervoor de “ruwe toon” waarmee oncomfortabele meningen in het publieke debat worden gekwiteerd. Hoewel het voor de meerderheid van de Duitsers in privékringen nog mogelijk is om hun eigen mening te uiten, durven de meesten van hen dat niet in het openbaar te doen: slechts 18 procent vindt dat men zonder aarzeling zijn mening in het openbaar kan uiten – in de eigen kring van vrienden is het nog steeds 59 procent.

Vrijheid van meningsuiting is bijzonder moeilijk op internet
Dat de discussiecultuur op het internet in het bijzonder ellendig is, mag niemand verbazen, want juist hier wordt de “nazi-knuppel” regelmatig rondgezwaaid en worden bizarre taalregels zoals de gender-asterisk (colleg*) en interne I, of neologismen zoals “Persons of Colour” (in plaats van “zwarten” of “negers”) of het dictaat van de homolobby (“niet-binaire personen”, “transpersons”, enz.) opgedrongen.

Niet minder dan 41 procent van de ondervraagden durft te zeggen dat zij de “Political Correctness” in Duitsland overdreven vinden – maar de term “overdreven” is in dit geval hopeloos “ingetogen”, omdat maar liefst 35 procent van mening is dat de vrije meningsuiting van ongemakkelijke meningen zonder negatieve gevolgen in het openbaar volstrekt onmogelijk is, en daarom moet worden overgeheveld naar de “privékring”.

Vooral de bizarre taalvoorschriften stuiten op onbegrip
Ook de staat grijpt hier met zijn “educatieve maatregelen” ernstig in: Aan universiteiten zijn grammaticale wangedrochten al lang schering en inslag, en steden zoals Hannover, de hoofdstad van Nedersaksen, zijn al begonnen met het afschaffen van de geslachten en de regulering van “genderneutrale taal”. Ook de wereldliteratuur kan niet om de moreel-censuur heen: volgens de studie kan 75 procent van de ondervraagden niet begrijpen waarom de “negerkoning” in Astrid Lindgrens “Pippi Langkous” werd omgedoopt tot “Zuidzeekoning”.

Het onderzoek werd gisteren, donderdag, gepubliceerd in de Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Bron:

Studie: Deutsche leiden unter “politischer Korrektheit”, Sprachregelungen und Verboten

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.197 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8489 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Studie: Duitsers lijden onder “politieke correctheid” – durven niet meer vrijuit te spreken

  1. Walter H. // mei 25, 2019 om 08:27 //

    De mensen die ons haten en ons willen vernietigen, die ons daarom de “Franfurter Schule” hebben gegeven, hebben gewonnen als wij zelf in eigen kring niet meer vrij durven te praten.

    Like

  2. Daniël // mei 25, 2019 om 10:58 //

    Watjes.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s