Nieuw

Ibiza-gate: Strache (FPÖ) dient strafklacht in tegen drie personen die betrokken waren bij de illegale video

De voormalige Oostenrijkse vicekanselier en voorzitter van de FPÖ Heinz-Christian Strache gaat een klacht indienen tegen drie personen, die betrokken zouden zijn bij het schandaal dat tot zijn ontslag heeft geleid.

Eerder vandaag bracht Strache een video uit waarin hij zich verweert. Hij zegt dat iedere politicus wel eens fantaseert, zoals wij eerder ook al stelden:

Ze fantaseren er over wat te doen ‘Als zij Krone-Zeitung (Oostenrijks grootste krant) over zou nemen’. Het zou fijn zijn als een paar journalisten ontslagen zouden worden, en het zou fijn zijn als er een paar dagen voor de verkiezingen wat reclame voor de FPÖ gemaakt zou worden.

Daar droomt iedere politicus wel van. Zeker met een slok op. Hun fantasie, want dat is het, er komt geen concreet voorstel voorbij, haalt het niet bij de Nederlandse realiteit waarbij de hele NPO ten dienste staat van het regime en alle mainstream-dagbladen hetzelfde verkondigen; de een de gematigde marxistische versie en de ander de extremistische marxistische versie.

Strache benadrukt dat de getoonde video van 7 minuten zeer selectief geknipt is uit 7 uur materiaal. En dat het dom was van hem om op bepaalde mogelijkheden te speculeren (als Krone-Zeitung in vriendelijke handen zou zijn). Hij schaamt zich zegt hij.

Ná Ibiza heeft hij de dame nooit meer gezien, en geen van de geopperde mogelijkheden is nagestreefd. Hij benadrukt, zoals wij ook toonden (zie link), dat hij beklemtoonde dat alles legaal moest verlopen. Er is niet één strafbaar feit gepleegd.

“De in de illegaal opgenomen en verspreidde video zichtbare hersenspinsels zijn niet meer dan dat. Na de openbaarmaking van de video heb ik de maximale verantwoordelijkheid  genomen door af te treden.”

Verantwoording nemen betekent echter ook opheldering wie er belang bij had deze video 2 jaar na de opnamen te openbaren om de regering ten val te brengen.

“Het is mijn doel, en het zou ons aller doel moeten zijn uit te vinden welke krachten er achter de destabilisering van de regering van ons land zitten.”

“Ik heb daartoe bij de rechtbank in Wenen strafrechtelijke klachten ingediend tegen minstens drie personen en mogelijke mede-daders.”

Die drie personen worden niet genoemd, maar zijn voor zover wij weten:

  • De Weense advocaat Ramin Mirfakhrai (Iranier, vermeende moslim).
  • De rechercheur Julian Thaler alias Julian H., wiens detective-bureau failliet was
  • En zijn partner, de Russische lokvogel (betaalde actrice die in het filmpje te zien was)

LEES OOK:

Ibiza-gate: Sebastian Kurz en Tal Silberstein

Ibiza-gate – En de strijd om de Oostenrijkse inlichtingendiensten

Het eerste hete spoor in Ibiza-Gate

Ibiza video: Makers ontmaskerd? – Weense advocaat onder verdenking

Regering Oostenrijk ten val gebracht enkele dagen voor EU-verkiezingen – Wie zit erachter?

“Geen bewijs van misdaad”: Oostenrijkse Officier van Justitie zal geen vervolging lanceren over uitgelekt video-schandaal

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.157 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s