Nieuw

Ibiza-gate: Sebastian Kurz en Tal Silberstein

Na het aftreden van de Oostenrijkse vice-kanselier Heinz-Christian Strache in een corruptieschandaal heeft kanselier Sebastian Kurz laten doorschemeren dat de Israëlische politieke strateeg Tal Silberstein het debacle mogelijk heeft georganiseerd.

Strache nam zaterdag ontslag, een dag nadat een video in Duitse media was verschenen waarin de vice-kanselier een quid-pro-quo overeenkomst besprak met een vrouw die door de media werd gepresenteerd als een nichtje van een Russische oligarch, gefilmd in Ibiza in 2017. Bondskanselier Sebastian Kurz veroordeelde al snel de vermeende wandaden van Strache en riep op tot snelle verkiezingen.

Zowel Strache – die aan het hoofd stond van de Oostenrijkse Vrijheidspartij (FPÖ), de junior coalitiepartner van de Oostenrijkse Volkspartij (OVP) van Kurz – als Kurz beweerden dat er vuile trucs werden toegepast.

Strache noemde de stiekem opgenomen tape een “gerichte politieke moord” en Kurz vergeleek het schandaal met een “vuile campagne” die in 2017 door de Oostenrijkse sociaal-democraten via politiek adviseur Tal Silberstein tegen hem werd gevoerd.

Sprekend met Duitse roddelblad Bild zondag, liet Kurz opnieuw Silberstein’s naam vallen.

“Wat de methoden betreft, doet dit me sterk denken aan Tal Silberstein, de campagnevoerder van de SPÖ (sociaal-democraten) in 2017,” zei Kurz. “Hij gebruikte soortgelijke methoden over de hele wereld”.

Vergelijkbare methoden

Kurz’ eerste ontmoeting met Silberstein vond twee jaar geleden plaats tijdens de Oostenrijkse algemene verkiezingen. Goed op weg om de jongste leider ooit van Oostenrijk te worden, werd Kurz getroffen door beschuldigingen dat zijn aanhangers websites runden die racistische inhoud en antisemitische samenzweringstheorieën uitrolden. Naast de sites die beweerden afkomstig te zijn van zijn aanhangers, beweerde een andere hit-site genaamd “The Truth About Sebastian Kurz” dat de centrum-rechtse leider stiekem in dienst stond van de miljardair George Soros, een liberale financier.

Twee weken voordat het land naar de stembus ging, had het schandaal schade kunnen aanrichten aan het verkiezingsproject van Kurz, totdat bleek dat de websites het werk van Silberstein waren, die 400.000 euro (447.000 dollar) betaald kreeg om de herverkiezing van de toenmalige bondskanselier Christian Kern te garanderen

Silberstein is in 2002 in Oostenrijk begonnen met zijn werk, waar hij zijn expertise herhaaldelijk aan de sociaal-democraten heeft uitgeleend. Zijn werk is echter wereldwijd. Silberstein heeft de voormalige Israëlische premiers Ehud Barak en Ehud Olmert geadviseerd, evenals Joelia Timosjenko, de voormalige premier van Oekraïne.

Silberstein heeft ook voor een groep Roemeense politici gewerkt en vertegenwoordigde het bosbouwbedrijf Schweighofer GmbH, dat beschuldigd wordt van illegale houtkap in Oost-Europa.

De documentaire ‘Our Brand is Crisis’ uit 2005 – die zich richtte op het werk van buitenlandse politieke adviseurs bij de verkiezingen van 2002 in Bolivia – bevatte een optreden van Silberstein. In de documentaire wordt de Israëlische consultant voor de camera betrapt terwijl hij kandidaat Gonzalo Sánchez de Lozada vertelt om “negatieve campagnes te starten” tegen zijn rivaal.

“We moeten hem van een schone naar een vuile kandidaat maken, dat is onze taak,” zei hij.

Sánchez de Lozada won de campagne, maar vluchtte in 2003 naar de VS voor genocide-aanklachten, nadat zijn leger in oktober 60 demonstranten had afgeslacht.

Nog steeds actief

Silberstein sloeg maandag terug op de implicatie van Kurz, noemde de beschuldigingen tegen hem ‘vals en ongegrond’ en dreigde met juridische actie als reactie.

De ervaren politiek adviseur is echter zelf geen onbekende in een rechtszaak, omdat hij in 2017 in verband met een corruptiezaak in Roemenië is vervolgd en later dat jaar is gearresteerd wegens vermeende betrokkenheid bij een omkopingsschandaal in zijn geboorteland Israël.

Toch blijft Silberstein internationaal actief.

Bron: Russia Today:

‘Reminds of Israeli political strategist Tal Silberstein’ – Austrian Chancellor on tape scandal

Toen Kurz zich uiteindelijk uitsprak tegen de campagne tegen hem in 2017: “We hebben geen behoefte aan Silbersteins die zich met onze zaken bemoeien”, werd hij beschuldigd van antisemitisme!

Een aantal van zijn politieke rivalen en Oostenrijkse mediakanalen bekritiseerden Kurz’s commentaar vanwege zijn gebruik van de term “Silbersteins” als een collectieve en negatieve titel met een duidelijke joodse connotatie. Ulrike Lunacek, de kandidaat van de Groene Partij en vicevoorzitter van het Europees Parlement, zei dat de taal van Kurz “haat zaait” en riep de kandidaten op om hun woorden met zorg te kiezen. Sebastian Reinfeldt, een politicoloog uit Wenen, schreef dat “Kurz er niet voor terugschrikt om antisemitische codes te gebruiken”.

(Haaretz)

Is dat niet mooi; een jood speelt twee partijen en begint (een van de twee) een antisemitische facebookpagina. En dan, als iemand alleen maar wijst op wat ze doen, is het antisemitisme!

Ondanks dat won Kurz de verkiezingen in 2017, omdat Silberstein door de mand viel.

Terug naar en verder met RT:

Vreemd genoeg dook hij deze week in Oekraïne op (Silberstein), kort na de beëdiging van de gekozen president Volodymyr Zelenski (ook een Jood). De lokale media meldden dat de beruchte deskundige er was om de voormalige president Petro Porosjenko te adviseren, wiens partij de komende parlementsverkiezingen van dit jaar denkt te winnen..

RT speculeert nog wat over Silberstein, maar ik heb niet de indruk (tot nu toe) dat die er dit keer bij betrokken is.

Wél opvallend is dat deze week een oud fragment opdook van een TV-debat tussen Strache en Kurz en dat de eerste Kurz er in dat debat op aanspreekt dat hij in een vliegtuig naar Tel Aviv twee uur met juist die Silberstein in gesprek was. Waarop Kurz antwoordt dat Strache ook wel eens in een vliegtuig zit, naar Ibiza….

Wat? In 2017? Wist Kurz toen dan al van wat er deze week in de media zou verschijnen, zó reageren althans verschillende Duitstalige blogs (Philosophia Perennis onder andere).

Ik weet het, dat Oostenrijks is niet te volgen voor Nederlanders die normaal Duits hebben geleerd.

Het gaat ongeveer zo:

Strache: “U, Mr. Kurz, zou Silberstein zelf hebben ontmoet en uitgenodigd in een vliegtuig naar Tel Aviv. Er zijn getuigen”
Kurz: “U bent meer dan eens naar IBIZA gevlogen, zoals ik heb gehoord. Het zijn altijd grote vliegtuigen met veel mensen er in.”

Ik hecht er niet zoveel waarde aan, van Strache was bekend dat hij regelmatig naar Ibiza ging dus de opmerking van Kurz hoeft niks te betekenen.

LEES OOK:

Ibiza-gate – En de strijd om de Oostenrijkse inlichtingendiensten

Het eerste hete spoor in Ibiza-Gate

Ibiza video: Makers ontmaskerd? – Weense advocaat onder verdenking

Regering Oostenrijk ten val gebracht enkele dagen voor EU-verkiezingen – Wie zit erachter?

“Geen bewijs van misdaad”: Oostenrijkse Officier van Justitie zal geen vervolging lanceren over uitgelekt video-schandaal

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.157 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

6 Comments on Ibiza-gate: Sebastian Kurz en Tal Silberstein

 1. joepiedepoepie // mei 24, 2019 om 14:58 //

  Trap die zionisten Europa uit. Ze doen niets anders dan intrigeren, haat zaaien en democide plegen!

  http s://youtu.be/UYKyp1e_jYc (Spatie verwijderen)

  Liked by 1 persoon

 2. joepiedepoepie // mei 24, 2019 om 15:28 //

  Trap die zionisten Europa uit. Ze doen niets anders dan intrigeren, haat zaaien en democide plegen.

  http s://youtu.be/UYKyp1e_jYc (Spatie weghalen)

  Liked by 1 persoon

 3. Je hoeft niet zo moeilijk te doen met je linkjes hoor. Gewoon die url hier plempen.

  Like

 4. Gladiator // mei 24, 2019 om 20:17 //

  @joepiedepoepie,

  Kijk beste,

  dit is wat Fubar bedoeld en zeker als het om waarheidsvinding gaat!!!!

  Gegroet beste en you’re welcome!!!!!!

  Gladiator

  Like

 5. Daniël // mei 25, 2019 om 10:56 //

  Every.Single.Time. Dezelfde subversieve elementen. Ook hier: what’s new…En de domme goy accepteert alles wat hem door de strot wordt geduwd…

  Like

 6. tim pietersen // mei 25, 2019 om 19:51 //

  kompromat #(((roger stone)))

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s