Nieuw

Het Israëlische leger gaf de Palestijnen de schuld van brandstichting door kolonisten. Toen dook er een video op …

Het Israëlische leger had oorspronkelijk beweerd dat alleen Palestijnen velden van de Westelijke Jordaanoever in brand staken, maar veranderde de versie nadat de door NGO B’Tselem vrijgegeven video anders toonde.

Het Israëlische leger gaf donderdag toe dat joodse kolonisten de velden van de Westelijke Jordaanoever op vrijdag in brand staken, waarna het de versie waarin het de Palestijnen oorspronkelijk beschuldigde veranderde.

De woordvoerder van de Israel Defense Forces bevestigde dat kolonisten ook verantwoordelijk waren voor de branden nadat de Israëlische mensenrechtenorganisatie B’Tselem op woensdag een videoclip publiceerde die aantoont dat de kolonisten hebben deelgenomen aan het ontsteken van de branden.

Op vrijdag braken er botsingen uit in het gebied tussen de nederzetting op de Westelijke Jordaanoever van Yitzhar en de nabijgelegen Palestijnse dorpen Burin, Urif en Asira al-Qibliya, waarbij kolonisten en Palestijnen elkaar beschuldigden van het in brand steken van akkervelden.

In een video die door Palestijnen tijdens de confrontaties is gemaakt, worden kolonisten gezien die dicht bij een huis in een Palestijns dorp staan ​​en stenen naar nabijgelegen huizen gooien. Vier soldaten staan ​​tussen de kolonisten en doen niets om hen tegen te houden.

In een schriftelijke verklaring zei het Israëlische leger oorspronkelijk dat het samen met troepen van de grenspolitie en civiele vrijwilligers had gewerkt om “een vuur door Palestijnen nabij Asira al-Qibliya” dat “Yitzhar en een militaire buitenpost naderde” te doven.

De video van B’Tselem laat zien dat ten minste twee kolonisten velden in brand steken. Een andere video toont kolonisten op Yitzhar-velden, die vuren aansteken die zich snel verspreiden.

In de aangepaste versie na de publicatie van de video’s verklaarde het Israëlische leger dat “verschillende branden werden gesticht en zich snel verspreidden” op de Westelijke Jordaanoever, en dat tegelijkertijd “ongeveer 20 inwoners naar de rand van het dorp Asira al-Qibliya gingen en begonnen met het gooien van stenen”.

De IDF zei ook dat het een hek tussen Yitzhar en Urif plaatste nadat de kolonisten op 13 april de dorpelingen hadden aangevallen. In dat incident, werden de kolonisten gefilmd die stenen gooiden naar een voertuig dat door een Palestijnse familie wordt bestuurd. Naast de omheining, verhoogde de grenspolitie zijn aanwezigheid in het gebied.

Bron:

Israeli Army Blamed Palestinians for Arson by Settlers. Then a Video Emerged

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.157 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (908 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

5 Comments on Het Israëlische leger gaf de Palestijnen de schuld van brandstichting door kolonisten. Toen dook er een video op …

 1. Jack vanderVeen // mei 25, 2019 om 08:27 //

  ook orthodoxe joden zijn zwaar gestoord.
  alle orthodoxe religieuzen zijn dat overigens, waar men ter wereld ook kijkt.

  Liked by 1 persoon

 2. Daniël // mei 25, 2019 om 09:56 //

  Op erev shabbat (vrijdagavond > בשישי) nog wel. De dag voor de religieuze shabbat. Zo werkt het. Desnoods kalken ze zelf hakenkruizen op hun huizen en geven anderen hiervan de schuld. Sinds mensenheugenis is er geen zak gewijzigd in de verdorven houding van joodse religieuze ijveraars. En hun greep op de Israelische samenleving is verstikkend. Zij lijken op witgekalkte graven maar zijn van binnen vol doodsbeenderen en allerlei onreinheid.

  @Jack vanderVeen // mei 25, 2019 om 08:27 //

  Met het eerste deel van je bewering ben ik eens. Dat blijkt steeds weer heel duidelijk.
  Je tweede bewering is emotioneel en dubieus en zet de deur open voor een zelfde insteek. Wat is daar dan beter aan…?

  Like

 3. Ramuntxo // mei 25, 2019 om 17:27 //

  Joden durven beschuldigen ? Och …. Jullie zijn stoute jongens !

  Like

 4. ProtocollenVanZion // mei 25, 2019 om 19:28 //

  Dat Joden kut zijn weet ik ondertussen wel, maar Islamitische Palestijnen zijn minstens net zo minderwaardig.

  Like

 5. floerent // mei 26, 2019 om 16:23 //

  vuur kan je vaak alleen met tegenvuur bestrijden, dat weet haast iedereen !!
  houd men daar wel rekening mee.??
  het is haast aan te nemen dat deze website anti israel word met de laatste berichten.???
  is er al niet genoeg van die verdomde palestijnse anti israel leugens.? Trouwens ik heb nog niets gelezen dat er GEEN Palestijns volk of land in de geschiedenis heeft bestaan. Waar blijven die.???

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s