Nieuw

Twaalf van de honderd Amerikanen willen Iran aanvallen

Een verbrande Iraakse soldaat, enkele uren voor de wapenstilstand van de Golfoorlog in 1991.

Na de oorlogshitsing van de afgelopen tijd zien de Amerikanen Iran wel als een serieuze bedreiging – maar zijn slechts weinigen bereid een oorlog tegen het land te beginnen.

Het politieke establishment in de Verenigde Staten slaat opnieuw op zijn oorlogstrommel en dit keer is het Iran waar de krijgszucht zich op richt.

Maar onder de oorlogsvermoeide Amerikaanse bevolking zijn er maar weinig mensen die zo’n avontuur steunen, meldt RT.

Slechts 12 procent van de respondenten in het Reuters/Ipsos-onderzoek zegt “preventieve aanvallen” tegen Iran te steunen. Tegelijkertijd ziet 53 procent Iran als een ‘serieuze’ of ‘aankomende’ dreiging.

Een krappe meerderheid van de Amerikanen, 51 procent, gelooft verder dat hun land binnen enkele jaren een oorlog tegen Iran zal beginnen.

President Donald Trump veroorzaakte vorige week opschudding toen hij betoogde dat een Amerikaans-Irans conflict de “officiële ondergang” van Iran zou betekenen. Leden van zijn kabinet, zoals nationaal veiligheidsadviseur John Bolton en minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo, hebben zich onlangs agressief uitgelaten over Iran.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.157 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8007 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Twaalf van de honderd Amerikanen willen Iran aanvallen

  1. Daniël // mei 24, 2019 om 06:43 //

    Wesley Clark geloofde het in ieder geval zeker. Opdracht van zijn broodheren. Iran is de volgende dominosteen.

    Like

1 Trackback / Pingback

  1. Twaalf van de honderd Amerikanen willen Iran aanvallen – LekwaalMedia.nl

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s