Nieuw

Sanna wil niet klimaatspijbelen – wordt door leraren gedemoniseerd

Dat men in plaats van deel te nemen aan het onderwijs de aandacht verlegd naar spijbelen is een fenomeen dat in het kielzog van Greta Thunberg’s en de PR-consultant Ingmar Rentzhog bekritiseerde PR-truc zich nu op Zweedse scholen heeft verspreid. Nu moedigen leraren zelfs aan te spijbelen zonder geldige reden. Leerlingen die liever op school zijn om te leren, worden blootgesteld aan demonisering en pesten, waar klimaatactivistische leraren toe aanmoedigen.

Burgerjournaliste Bitte Assarmo vertelt op de site ‘Det goda samhället’ (De goede samenleving) over een geval waar een verontwaardigde moeder, Lena, van zich laat horen omdat haar dochter Sanna op school wordt getreiterd nadat ze geweigerd had deel te nemen aan het klimaatspijbelen. Lena vertelt hoe haar dochter voor de klas geschoffeerd werd en door de lerares als een slecht mens en verraadster werd afgeschilderd die zich niet voor belangrijke maatschappelijke problemen engageert.

Volgens moeder Lena is Sanna echter goed bekend met de klimaatproblematiek, maar gelooft ze niet dat de school de juiste manier is om een inspanning te leveren voor het klimaat. Toen haar lerares in april, in strijd met de schoolwet, de klas sanctioneerde om de school voor een klimaatstaking te verlaten, zei Sanna dat ze niet wilde deelnemen maar zoals gewoonlijk de lessen wilde bijwonen.

Voor de hele klas geschoffeerd
Sana wilde van haar beslissing geen grote kwestie maken of andere scholieren confronteren met haar mening dat ze dacht dat klimaatspijbelen niet de oplossing was. Ze wilde gewoon niet meedoen. De lerares had echter het gevoel dat wat Sanna zei niet tussen hen zou blijven, maar door de hele school rondgebazuind zou worden.

Sana werd door de lerares voor de hele klas gedemoniseerd als iemand die zich niet engageert en de ernst van de klimaatbedreiging niet begreep. Dit leidde er vervolgens toe dat Sena door de hele klas werd uitgesloten en als, onder meer, “klimaatontkenner” werd uitgescholden.

Lena vertelt hoe haar dochter van school thuiskwam en wanhopig was, zich door de onderwijzeres belachelijk gemaakt voelt en op school blootgesteld wordt aan een oncomfortabele dreigende stemming. Voor Sanna, die meestal graag naar school gaat, volgde een moeilijke periode waarin ze bijna bang was om naar school te gaan.

Geen steun van de schoolleiding
Ze nam daarom contact op met de schoolleiding in de hoop dat ze de situatie zouden aanpakken, zodat haar dochter zich weer veilig kon voelen om naar school te gaan. Maar tot haar ontzetting kreeg ze daar geen steun.

In plaats daarvan werd ze door de rector op haar ouderrol aangevallen met onder andere de aantijging dat ze niet wilde dat haar dochter zich met belangrijke sociale kwesties bezighield. Lena’s argumentatie of Sanna’s ervaring van demonisering was het hoofd niet in geïnteresseerd om naar te luisteren. De boodschap aan Lena was dat de schoolleiding het triest vond dat Sanna tegen de rest van de klas in was gegaan en weigerde deel te nemen aan zoiets positiefs.

Lena zegt dat het een onwerkelijke ervaring was om op deze manier door de directie van de school behandeld te worden :

– Ik dacht nauwelijks dat het waar was. Ten eerste is het wettelijk verplicht onderwijs en moet de schoolleiding reageren op spijbelen. Maar als het zo is dat ze de leerlingen toch willen laten toestaan om te staken, dan moeten ze in ieder geval neutraal zijn en ook respect hebben voor de leerlingen die de school niet willen overslaan. Er moeten verschillende manieren zijn om met politieke kwesties om te gaan, maar dat is niet het geval met het klimaat, althans niet op de school van mijn dochter.

Massahysterie en heksenjacht
Lena is zeer kritisch over het gebrek aan respect van de schoolleiding voor Sanna’s beslissing en is van mening dat de betrokkenheid bij het klimaat uit de hand is gelopen en hysterisch is geworden:

– Ja zeer onaangenaam. Ze hebben mijn dochter op grond hiervan gestigmatiseerd. Het is als een massahysterie. Als je geen aanhanger bent van Greta Thunberg en niet spijbelt voor het klimaat dan moet je uitgehangen en gepest worden. Het is totaal ziek. Op dit moment weigert Sanna om naar school te gaan, ze is bezorgd en bang voor wat er kan gebeuren. Momenteel weet ik eerlijk gezegd niet hoe ik dit moet oplossen.

Tegelijkertijd probeert Lena te begrijpen waarom de school zich zo gedraagt. Ze gelooft dat in de scholen een druk van de media en politici voelbaar is dat de enige juiste houding ten opzichte van het klimaatprobleem is om in paniek te raken, dus precies zoals Greta Thunberg zei dat ze wil dat iedereen zich voelt. De verscherpte toon heeft volgens Lena tot iets geleid dat lijkt op een heksenjacht op degenen die in het klimaatdebat kalm willen blijven.

Niet alleen in Zweden
Ook in andere landen worden leerlingen gerapporteerd die worden gedemoniseerd en gedwongen zijn om publieke verdachtmakingen te verduren nadat ze geweigerd hadden om voor het klimaat te spijbelen. Bitte Assarmo noemt een voorbeeld uit Australië, waar de tiener Joanne Tran vertelt over hoe ze op school werd uitgesloten en gepest.

Ze werd gedwongen om op het tv-journaal aan het hele land verantwoording af te leggen omdat ze niet wilde deelnemen aan het klimaatspijbelen, in plaats van zich bij de stroom aan te sluiten van ongeveer 25.000 andere leerlingen in het land die besloten hadden een staking voor het klimaat aan te gaan. Joanne maakte van de gelegenheid gebruik om op te roepen voor meer kennis op te doen in het klimaatdebat:

– We hebben in dit land een meer op kennis gebaseerde en genuanceerde discussie nodig, niet een stelletje jonge mensen die met borden zwaaien en geen idee hebben wat ze voorstaan. Dat ze de school overslaan, zegt eigenlijk genoeg, legde Joanne Tran uit.

Bron:

Lena en Sanna heten eigenlijk anders.

Bron:

Sanna ville inte skolstrejka – då mobbades hon av läraren
BITTE ASSARMO: MOBBADES AV LÄRAREN FÖR ATT HON INTE VILLE SKOLSTREJKA

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.198 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8494 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Sanna wil niet klimaatspijbelen – wordt door leraren gedemoniseerd

 1. Ramuntxo // mei 22, 2019 om 13:10 //

  En zeggen dat – lang geleden – het zweedse volk ooit een verstandig volk was …. ….

  Liked by 1 persoon

 2. c.kater // mei 22, 2019 om 13:46 //

  we weten toch al lang hoe de linkschmensch indoctrineert, wie is verbaasd?

  Liked by 1 persoon

 3. F1802 // mei 22, 2019 om 15:28 //

  Er is helemaal geen klimaatproblematiek. Klimaat doet wat ’t wil en is nog altijd zo geweest. Niets of niemand kan hier ook maar iets in sturen wat enige betekenis heeft.

  Liked by 2 people

 4. gewelddadig en intolerant Links is weer lekker bezig; klimaat en CO2 worden bepaald door de zon (staat 150 miljoen km. van de aarde)

  Liked by 2 people

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s