Nieuw

Zweedse links-liberale regering wil runenschrift verbieden – is nazistisch 

Klik voor groot.

De Zweedse regering onderzoekt momenteel de mogelijkheid om het gebruik van Noordse runen te verbieden. Naar verluidt ligt de minister van Justitie, Morgan Johansson (Sociaal-Democraten), achter het initiatief. In de Asa-gemeenschap die bijeenkomsten voor Asa-gelovigen en mensen met belangstelling voor het Noordse culturele erfgoed organiseert, is de verontwaardiging groot over wat men onder andere als een beperking van  de godsdienstvrijheid beschouwt. Er is een namenverzameling gestart en op vrijdag wordt er buiten het parlement een manifestatie georganiseerd in protest tegen het voorstel.

De achtergrond van het onderzoek zou zijn dat neo-Nationaal-Socialisten in Zweden de zogeheten Teiwaz-rune (de rune staat voor de god Tyr van de gerechtigheid in de Noordse mythologie) als symbool gebruiken. Dat dit gebeurt is iets waar noch Asa-gelovigen, noch geïnteresseerden in het cultureel erfgoed bijzonder blij mee zijn.

Men is echter van mening dat het niet redelijk is om dit aan te pakken door een complete schrijftaal te verbieden en dat het ook de vrijheid van de grondwettelijke en door de conventie beschermde godsdienst beperkt. Wanneer de machthebbers andere betekenissen aan het runenschrift toevoegen dan de echte, maken ze dezelfde fouten als de Nationaal-Socialisten, zo stelt men vast.

“Onze houding is dat vooroordelen en misverstanden het beste kunnen worden verholpen met kennis en feiten! Het deugd niet om te proberen de betekenis van onze symbolen te vervangen door hun eigen vooroordelen of politieke betekenissen die ze missen. Ze verbieden zou een deel van onze eigen geschiedenis, cultuur en geloofsovertuigingen verbieden – en ons recht om ze uit te drukken vanwege politieke interpretaties die niet in de Asa-sfeer thuishoren!

De hedendaagse politieke activiteiten mogen in geen geval de uitdrukkingen vernietigen van een cultuur en religie zo oud als de eerste Noordse nederzettingen”, schrijft de Asa-gemeenschap op haar website.

Volgens het voorstel van de regering kunnen oude Noorse symbolen en sieraden ook worden verboden als haat tegen etnische bevolkingsgroepen. Dit geldt onder andere voor de Thor-hamer Mjölner en de Valknut van Odin en Vegvisir.

De  Asa-organisatie is uit protest tegen de plannen van de regering begonnen met iets dat men “Runenstrijd” noemt, onder de slogan “Raak onze runen niet aan”. Er is een  namenverzameling gestart met op het moment van schrijven bijna 6.000 handtekeningen.

De belangstelling voor het Oud-Noordse is de laatste tijd sterk gegroeid, ook internationaal, waaronder tv-series als Vikings, The Last Kingdom en Game of Thrones.

Bron:

Regeringen vill förbjuda runskrift – asatroende och kulturarvsintresserade rasar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.157 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8007 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

8 Comments on Zweedse links-liberale regering wil runenschrift verbieden – is nazistisch 

 1. c.kater // mei 21, 2019 om 17:59 //

  goh, die kennen hun eigen geschiedenis niet meer, ga jullie schamen en (uiteraard) terug naar school

  Like

 2. syberspees // mei 21, 2019 om 18:56 //

  Die lui weten ook van gekkigheid niet meer wat ze moeten verbieden. Heel Sociaal.

  Like

 3. Veni Vidi Foetsie // mei 21, 2019 om 21:52 //

  De oorsprong van de runen schijnt in Noord Italië te liggen, waarbij Etrusken of zelfs Grieken aan de basis liggen….en deze mee hebben genomen naar het Noorden…dat gezegd hebbende…Keltische huurlingen werkten zelfs voor Farao’s, en het runenschrift kan goed ofwel daarvandaan komen, ofwel aan de basis liggen van het Egyptisch geschrift…en dat is slechts een enkele theorie…

  https://www.ancient-origins.net/history/exploring-little-known-history-celtic-warriors-egypt-005100

  Dit willen verbieden van Runen is een laatste stap om de ziel van ene volk te vernietigen, what next, blue eyes may not reproduce and blonde hair is forbiine in public???

  Swedes, if you start to eliminate your politicians because your life and future are next to be exterminated we understand.

  Start fighting, and we come to join. Well, me, anyway, and anybody else willing…

  Liked by 1 persoon

 4. antiislamnu // mei 21, 2019 om 23:52 //

  En straks als ultieme overgave aan de islamitische asielparasieten alle blanke met blauwe ogen en blonde haren verplicht een euthanasie pil.

  Like

 5. Het fascisme lijkt eruit te bestaan een ander te beschuldigen waarvan je zelf schuldig bent.
  Hoe doorzichtig.

  Interessante link->https://8ch.net/qresearch/res/6481935.html#6482574

  Like

 6. Dezelfde argumenten kun je dus ook gebruiken om arabisch en de islam te verbieden.

  Like

 7. Ramuntxo // mei 22, 2019 om 12:51 //

  Hiermede is bewezen dat de oude kelten tenminste konden lezen en schrijven.
  Dart kan je niet van alle volkeren zeggen ….

  Like

 8. veni vidi foetsie // mei 22, 2019 om 19:43 //

  “liberaal”….geeft eigenlijk vrijheid weer, libre….hoe anders is de werkelijkheid. Democratie geeft aan dat de “demos”, het volk een rol heeft, maar dat is net zo misleidend als “liberaal”.

  “Rechtspraak” is nog zo’n kiloknaller, recht van gerechtigheid als reclame maar ondertussen de wil van enkelen legitimeren, gerechtigheid en rechtvaardigheid zijn totaal andere dingen dan rechtspraak. Het zou wetspraak moeten heten, en justitie zou gewoon knuppelploeg moeten worden genoemd, want hun macht berust op geweld en niet op het vertrouwen van de gemeenschap en ene streven naar rechtvaardighed. Men voert de wetuit, maar niet rechtvaardigheid.

  “Mensenrechten” zijn leuk, maar ze zijn als verdrag opgesteld en niet als grondwettelijk recht. Een verdrag is er zodat een wet niet word gemaakt en feitelijk is een verdrag daarmee een vorm van ondergraving, een soort “inlegvelletje” want men kan een verdrag negeren, stopzetten of schenden, er zit geen sanctie of straf op. Een verdrag is een fopspeen.

  “Grondwet “….klinkt als garantie van rechten maar in de praktijk heeft de partij die erop moet toezien hun inkomen en positie te danken aan de lui die de grondwettelijke rechten schenden.
  Dus ja, wat moet je dan nog? En daarom is er geen recht tot het zelf mogen beschermen van lijf en leven, omdat er dan een risico is dat mensen iets kunnen terug doen tegen hun kwelgeesten.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s