Nieuw

Moslim taxibestuurder liet 77-jarige chronisch zieke vrouw eenzaam achter in duisternis en vrieskou – stierf in sneeuwstorm

Links: Woning. Rechts: Inger. Foto: politie

Een chronisch zieke oudere vrouw maakte een zogeheten ziekenreis-taxirit tussen het ziekenhuis van Sundsvall en haar huis in Kramfors, Zweden. De volgende dag vond de zoon van de vrouw zijn moeder dood op haar knieën onder een sneeuwlaag buiten het huis. Nu worden de taxichauffeur en twee managers van het taxibedrijf vervolgd.

Het was 16.35 uur op 1 februari 2018 dat Abid de 77-jarige Inger, die chronisch ziek was, voor haar huis in Storvattnet in de provincie Västernorrland alleen achterliet. Die dag ging de zon om 15.43 uur onder en was er in het gebied sprake van vriestemperatuur, hevige sneeuwval en storm .

De afstand van de weg naar de voordeur was ongeveer 40 meter en ondanks het feit dat de weg niet sneeuwvrij was, koos de moslimtaxichauffeur die de ziekteverzekeringsrit maakte ervoor om Inger in het donker alleen te laten. De poging om naar haar huis te komen, zou het laatste zijn wat Inger in het leven deed.

De weg naar Ingers residentie bij daglicht.

Vond zijn moeder dood in de sneeuw
De zoon van Inger belde zijn moeder om 18.20 uur. De zoon verklaart tijdens het politieverhoor dat hij geen contact met haar kreeg, maar rechtstreeks naar het antwoordapparaat werd verbonden. Hij probeerde verschillende keren te bellen tijdens de avond, maar zonder resultaat. Toen besloot hij om van Umeå naar Kramfors te gaan om naar zijn moeder te kijken.

Hij kwam op 2 februari om 9.20 uur aan en ontdekte toen de overleden Inger op haar knieën door een sneeuwlaag bedekt op ongeveer 25 meter van het looppad.

De positie waarin Inger werd gevonden.

Verhoor met de taxichauffeur
Bij het politieonderzoek heeft Abid, die uit Irak komt, een Arabische tolk nodig om te communiceren. Uit het protocol blijkt dat de tolk die de vertolking aan de politie heeft doorgegeven, Abid’s vriend Samir is.

Aanklager: Kan geen onderkoeling vastleggen
Volgens officier van justitie Marlene Forsman heeft het forensisch onderzoek niet kunnen vaststellen dat het alleen maar onderkoeling was waardoor Inger is overleden. In plaats daarvan bouwt ze de aanklacht voort op de verantwoordelijkheid van het taxibedrijf.

– Ik beschouw het taxibedrijf als onderdeel van het maatschappelijk nut, het is in deze branche dus belangrijk met routines. Dit heeft enorme consequenties als er geen specifieke routines zijn om mensen met speciale behoeften veilig achter te laten, zegt Forsman.

Vervolging
De officier van justitie kiest ervoor om de taxichauffeur Abid, de locatiemanager van het taxibedrijf Hans en de eigenaar van het taxibedrijf Lennart te vervolgen.

Abid wordt beschuldigd van het veroorzaken van gevaar voor anderen toen hij bij Inger wegging zonder zich te verzekeren dat ze haar huis was binnengekomen, ondanks vrieskou, zware sneeuwval en storm. Hij heeft, volgens de officier van justitie, door grove nalatigheid Inger blootgesteld aan levensgevaar, gevaar voor ernstig lichamelijk letsel of ernstige ziekte.

Lennart wordt vervolgd voor het veroorzaken van gevaar voor anderen, omdat hij de algemene verantwoordelijkheid voor het bedrijf draagt en er dus voor moet zorgen dat het personeel wordt geïnformeerd over hoe een taxichauffeur zich moet gedragen tijdens een ziekenreis-taxirit.

De strafschaal voor het veroorzaken van gevaar voor anderen is van boetes tot twee jaar gevangenisstraf. Het taxibedrijf loopt ook het risico 70.000 euro aan de bedrijfsboete te moeten betalen.

Bron:

Taxichaufför lämnade multisjuk 77-åring ensam i mörker och oväder – avled i snödriva

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.157 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8007 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Moslim taxibestuurder liet 77-jarige chronisch zieke vrouw eenzaam achter in duisternis en vrieskou – stierf in sneeuwstorm

 1. antiislamnu // mei 21, 2019 om 13:13 //

  Mager strafje een paar plakjes spek tegen een moskee gooien levert meer straf op
  http://www.vrijheidvanmeningsuiting.com/dood-om-een-broodje-spek/

  Like

 2. skeeter // mei 21, 2019 om 20:18 //

  Kan niet zonder tolk communiceren maar heeft wel rijbewijs voor taxi? Wie was hier afbetaald voor het slagen van de test voor deze woestijnrat?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s