Nieuw

Een andere kijk op de klimaatproblematiek

Foto: Tony Webster/CC BY 2.0

Is het een vergissing om de ‘klimaatbeweging’ te verwerpen? Is het misschien tijd om in plaats daarvan oplossingen voor te stellen?

Veel nationalisten zijn zeer kritisch over de klimaathysterie die het afgelopen jaar is opgelaaid. Ik ben echter van mening dat het een vergissing is om de hele klimaatbeweging categorisch af te doen als iets slechts. Menselijke activiteiten veroorzaken immers grote milieuproblemen en hoewel het klimaatalarmisme buitensporig is, is het onnodig om onze tegenstanders deze kwestie te laten beheersen. We moeten zo snel mogelijk onze eigen nationalistische oplossingen voor milieuproblemen ontwikkelen.

Sinds de overwinning in de Koude Oorlog bijna dertig jaar geleden hebben linkse globalisten het hele Westen gedwongen tot een dwangmatig optimisme. Het officiële verhaal is dat de liberale globalisering met de daarbij behorende massa-immigratie het einde van de reis en de kroon op de schepping is. Dat het links-liberalisme nu een negatieve, pessimistische fase ingaat, is daarom een opmerkelijke verandering. Voor ons nationalisten is het waarschijnlijk een positieve verandering omdat het pessimisme de legitimiteit van het systeem vermindert.

De vraag is waarom de globalisten hun verhaal hebben veranderd. Zou het kunnen dat ze zich eindelijk hebben gerealiseerd dat de bevolkingsgroei in de derde wereld onhoudbaar is?

Ik weet het antwoord op de vraag niet, maar het moet worden gevraagd. De bevolkingsaanwas van blanken is al zo laag dat globalisten geen klimaathysterie hoeven te creëren om onze naties te schaden, dus ik denk dat het om iets anders gaat. We moeten de verklaringen en acties van globalisten zorgvuldig analyseren om ons een idee te vormen van wat het doel van hun beleid is.

Het kan zijn dat we de eenheid van de globalisten soms overschatten. Als nationalisten denken wij graag in termen van een gecoördineerd collectief, met name van naties, maar de globalisten zijn in wezen liberalen en hebben in veel opzichten een meer individualistische kijk op de mens. Het is mogelijk dat de globalisten niet zo eensgezind zijn als wij ons voorstellen, maar eerder een nogal heterogene groep mensen met deels gemeenschappelijke en deels tegenstrijdige belangen.

Klimaathysterie leidt tot veel vragen over de toestand van het huidige systeem. Ik denk dat het nationalisme en andere oppositiekrachten er baat bij hebben dat het systeem een pessimistische fase is ingegaan. Het is een teken dat er een einde komt aan de hegemonie van het linkse liberalisme. Bovendien is het beter dat jongeren demonstreren tegen de klimaatverandering dan dat ze demonstreren voor open grenzen.

Auteur: Felix

Bron:

Ett annorlunda perspektiv på klimatfrågan

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.157 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8007 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Een andere kijk op de klimaatproblematiek

 1. vonpuffelen // mei 21, 2019 om 18:53 //

  De globalisten hebben nu het gepeupel zover dat ze gehoord worden en komen met de oplossing, co2 taks.

  Like

 2. jtprf // mei 21, 2019 om 19:30 //

  het komt zaken ten goede, daarom. Maar de mensen veroorzaken wel degelijk problemen, ook wat co2 betreft, zoals ik eerder gepost onder ander artikel, de waanzin van de sloop op regenwouden in stand houden, vooral voor akkerland. Voor onze rijke industrielanden, waar de verwende en gemakzuchtige mens van profiteert en gebruik maakt.indirekt en direkt hebben wij daar mede een rol in.
  Maar dan kwam er iemand en die meende dat ik zeur over een fiets. Goeiedag nog

  Like

 3. jtprf // mei 21, 2019 om 19:32 //

  oh ja nog wat vergeten, hier ook zeg ik klimaat schommelingen en milieu politieke motieven zijn 2 verschillende dingen.

  Like

 4. Jeanette K // mei 22, 2019 om 10:12 //

  CO2-taks heeft maar één functie: schatkisten vullen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s