Nieuw

Joodse organisaties willen 300 miljard van Polen – Poolse kandidaat zet keppeltje op rivaal, zegt dat haar partij ‘knielt voor Joden’

Grote rel om een vermeend antisemitisch incident tijdens een Poolse verkiezingsbijeenkomst.

Tijdens het debat zette Dawid Lewicki, een kandidaat voor de Confederatie-alliantie, een keppeltje op een kandidaat van de partij Wet en Rechtvaardigheid (PiS) en zei: ,,Dit is het symbool van Wet en Rechtvaardigheid. Zij knielen voor de Joden, zij verkopen het land voor 300 miljard dollar”.

De kandidaat voor Recht en Rechtvaardigheid, Anne Krupka, gooide toen het keppeltje op een tafel.

Later, toen ze opstond om te spreken, hield Konrad Berkowicz, een andere kandidaat van de Confederatie, het keppeltje boven haar hoofd.

De achtergrond voor het incident is het absurde bedrag dat Joodse organisaties eisen van Polen.

Vorige week zaterdag gingen duizenden mensen de straten van Warschau op om te protesteren tegen de druk van de VS op Polen om de Joden die tijdens de Holocaust hun bezittingen zijn kwijtgeraakt, schadeloos te stellen.

Zo berichtten we vorige week: Ruzie tussen Polen en Israël – de Joodse staat wil meer geld

Om welk bedrag het ging was niet duidelijk. Drie dagen geleden berichtten we dat het Amerikaanse congres de druk op Trump opvoerde om de Polen te chanteren: Congres: Geen Amerikaanse militaire basis voor Polen tot het betaalt voor Holocaustslachtoffers

Ook daar geen vermelding van een bedrag. Bij de LA Times lezen we dat het gaat om $300 miljard. Dat is meer dan de helft van het Poolse GDP en zou Polen in een faillissement storten.

Zowel bij de LA Times als bij Haaretz lezen we dat het niet alleen gaat om Joods bezit dat tijdens de Duitse bezetting verloren gegaan is, maar ook om bezittingen die later door het Sovjet-regime geannexeerd zijn.

Volgens Gideon Taylor ($437,811 salaris per jaar), voorzitter van de World Jewish Restitution Organization, vragen de eigenaars en hun kinderen Polen niet om “eigendommen die de nazi’s in beslag hebben genomen”. We hebben het over inbeslagname na de oorlog, na de Holocaust door de communistische regering”.

Zelf tekende Israel in 1950 de Absentees’ Property Law die Israël het recht gaf om eigendom te confisqueren van degenen die het land voor vijandige staten hadden verlaten tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog. Bovendien heeft de Israëlische regering de afgelopen jaren gevochten om een wet aan te nemen die haar toestaat om zelfs land waarop nederzettingen zijn gebouwd van de Palestijnen in beslag te nemen. En houdt het nieuwe ‘vredesplan’ van Jared Kushner in dat twee derde van de Westbank geannexeerd zal worden, nadat Trump de dag voor de Israelische verkiezingen, om Netanyahu te helpen de verkiezingen te winnen, zei dat de VS de illegale annexatie van de Golan erkent.

Vorig jaar tekende Trump de Amerikaanse wetgeving die bekend staat als de 447 wet of de Justice for Uncompensated Survivors Today (JUST) Act (JUST) die vereist dat het ministerie van Buitenlandse Zaken toezicht houdt op de voortgang van landen waaronder Polen bij de teruggave van Joodse eigendommen die tijdens de Holocaust in beslag zijn genomen.

Uit een protestvideo daartegen van Richard Widerynski, Former President of the PAC of Southern California, leren we dat het ook gaat om eigendommen van mensen die helemaal geen erfgenamen hadden en dat nu opgeëist wordt door Joodse organisaties die geen enkele relatie met deze slachtoffers hadden.

Bij de Jewish Virtual Library lezen we dat dat geen gebruikelijke gang van zaken is. Zo wordt er over Estland gemeld:

Erfgenaamloos eigendom gaat naar het lokale gemeentebestuur van het gebied waar het eigendom zich bevindt.

En daarmee wordt het als afgehandeld beschouwd:

De teruggave van eigendom is geregeld en er zijn momenteel geen uitstaande eigendomsclaims of -geschillen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.157 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (908 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

11 Comments on Joodse organisaties willen 300 miljard van Polen – Poolse kandidaat zet keppeltje op rivaal, zegt dat haar partij ‘knielt voor Joden’

 1. Wim Vreeswijk // mei 20, 2019 om 10:18 //

  300 miljard is wel veel. Ik loop er niet elke dag mee op zak…..

  Like

 2. There’s no business like Shoah business.

  Liked by 1 persoon

 3. Polen is altijd erg anti-semitisch geweest. Ze moeten ook erkennen dat ze meegedaan hebben met progroms. Echter, schuld belijden en Israel erkennen als staat (met jeruzalem als hoofdstad) en een lagee bedrag moet genoeg zijn.
  Tevens vind ik deze website ook anti-israel. Ik kan mij alleen artikelen herinneren dat israel in een kwaad daglicht stelt.

  Liked by 1 persoon

 4. Polen is altijd erg anti-semitisch geweest. Ze moeten ook erkennen dat ze meegedaan hebben met progroms. Echter, schuld belijden en Israel erkennen als staat (met jeruzalem als hoofdstad) en een lagee bedrag moet genoeg zijn.
  Tevens vind ik deze website ook anti-israel. Ik kan mij alleen artikelen herinneren dat israel in een kwaad daglicht stelt.

  Like

 5. @Joke // mei 20, 2019 om 11:24

  De Israël-fanclub kan je op de 70+ site van Bron vinden.

  Liked by 1 persoon

 6. Hefzibah Yahudah // mei 20, 2019 om 11:44 //

  Daar gaan we weer mekkeren en zielig doenerij. Ga dan naar een andere website. 🤮🤮🤮

  Liked by 1 persoon

 7. Hefzibah Yahudah // mei 20, 2019 om 11:57 //

  geen interesse in géén enkele israel fanclub.

  Like

 8. Het zal er toch niks mee te maken hebben dat Polen geen moslimmigranten toe wil laten?

  Like

 9. Joden hebben toch dikwijls voor problemen gezorgd, ze zijn toch niet zo braaf als ze eruit zien

  Liked by 1 persoon

 10. syberspees // mei 21, 2019 om 11:45 //

  @Joke

  Ik kom er na 40 jr pas achter wat voor een gluiperige spelletjes worden gespeeld door de joden in het westen.
  De joden hebben ongetwijfeld wel wat betekent voor het westen maar op maar daar mag je toch ook wel vanuit gaan. Ze hebben israel verkregen over de lijken van ong 40 a 50 miljoen mensen in ww2 en het blijft big business
  Ik heb inmiddels echt geen medelijden meer met de Joden. Het zijn echt geen zielige slachtoffers. Het multiculturele geweld van nu hebben we te danken aan linkse gestuurd door joodse organisaties en dan gaan lopen janken dat het antisemitisme groeit in Europa!? Daar zijn de joden ook echt zelf verantwoordelijk voor en dat doen ze wel vaker geloof ik.

  Like

 11. vonpuffelen // mei 21, 2019 om 13:13 //

  Hardnekkig maar er bestaat geen “anti-semitisme”.
  Het is wel leuk verzonnen, dat dan weer wel.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s