Nieuw

Israël drijft Trump in een catastrofale oorlog tegen Iran

Er wordt openlijk toegegeven dat de huidige rechtse Israëlische regering de belangrijkste drijvende kracht is achter het voornemen van de Trump-regering om de economie van de soevereine staat Iran – een van de oudste beschavingen ter wereld – te vernietigen door middel van een strategie van verplichte tenuitvoerlegging van wereldwijde handelssancties van de VS.

Sinds mei 2018 heeft de Trump-regering zich teruggetrokken uit de JCPOA-overeenkomst, die het nucleaire programma van Iran aan banden legde, heeft opnieuw sancties tegen Teheran opgelegd, eist van zijn bondgenoten dat ze kiezen tussen Iraanse olie of handel met de Amerikaanse markt en verklaarde dat het Islamitische Revolutionaire Gardekorps een terroristische organisatie is.

Het besluit van president Trump om zich terug te trekken uit de Iraanse nucleaire overeenkomst en opnieuw sancties op te leggen, brengt de baanbrekende wapenbeheersingsovereenkomst in gevaar, op grond waarvan Iran een groot deel van zijn kernprogramma heeft ontmanteld en internationale inspecteurs vergaande toegang hebben gekregen om de naleving ervan te controleren. De overeenkomst, die formeel bekend staat als het Joint Comprehensive Plan of Action, dat een essentieel vredesinitiatief was voor de Golfregio en het Midden-Oosten, is nu dood.

Natuurlijk zijn de enorme kernwapenarsenalen van de staat Israël niet onderworpen aan enige VN-inspectie of naleving van internationale overeenkomsten. Het is de enige niet-aangegeven nucleaire staat ter wereld en beschikt over voorraden massavernietigingswapens die naar schatting tot 400 nucleaire en/of chemische kernkoppen bevatten.

Vorige week werd gemeld dat de regering tijdens een bijeenkomst van de belangrijkste nationale veiligheidsassistenten van president Trump een bijgewerkt militair plan publiceerde dat voorziet in het sturen van maar liefst 120.000 Amerikaanse troepen naar het Midden-Oosten als Iran het werk aan kernwapens zou versnellen als gevolg van pogingen van de VS om zijn economie te vernietigen. Het is onduidelijk of er in eerste instantie Israëlische troepen betrokken zouden zijn, maar kruisraketten zouden worden ingezet door de Duitsland geleverde nucleair bewapende onderzeese vloot en raketten van de door de VS gebouwde F-35i  bommenwerper-squadrons.

De inspanningen van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Pompeo om Europese landen te rekruteren om de agressieve houding van de Trump-regering ten opzichte van Iran te steunen, worden met minachting ontvangen en Federica Mogherini, het hoofd van de Europese Unie op het gebied van buitenlandse zaken, riep op tot “maximale terughoudendheid” na een ontmoeting in Brussel met Pompeo, die vastbesloten is maximale druk op Iran uit te oefenen.

Als dit tot de logische conclusie moet leiden, betekent dit dat er eerst onvermijdelijk een aanval door Israëlische kruisraketten met kernkoppen op Iraanse doelen zal plaatsvinden om de Iraanse verdediging te vernietigen, terwijl de 5e Amerikaanse vloot in Bahrein de strategische waterweg, de Straat van Hormuz, openhoudt.

Een dergelijke nucleaire aanval zou het begin van de derde wereldoorlog inluiden, omdat andere nucleaire staten zoals India en Pakistan, Frankrijk en Groot-Brittannië, China en Rusland tegengestelde standpunten innemen. Groot-Brittannië zal, als voorstander van het Netanyahu-regime, zijn bilaterale handel vanaf veilige afstand met Israël voortzetten. Het Midden-Oosten als geheel, met inbegrip van Israël, zal echter ook te lijden hebben onder de rampzalige gevolgen van ioniserende straling voor de voedsel- en watervoorziening en de menselijke bevolking. Als het conflict escaleert en zich uitbreidt naar Europa, kunnen de verliezen aan beide zijden oplopen tot honderdduizenden.

Het is nu het moment voor de Europese Unie om dringend en doortastend op te treden en zich te ontworstelen aan de Amerikaans-Israëlische oorlogszucht die zo’n gevaarlijke bedreiging voor de wereldvrede aan het worden is. De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties moet onmiddellijk ingrijpen om een catastrofale kernoorlog te voorkomen.

Auteur: Hans Stehling

Bron:

Israel Driving Trump White House to Catastrophic War against Iran
Israel treibt Trump in einen katastrophalen Krieg gegen den Iran

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.157 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8007 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

13 Comments on Israël drijft Trump in een catastrofale oorlog tegen Iran

 1. de VN koos voor oorlog in Irak, Afghanistan en Libie, dus daarvan is niet veel te verwachten

  Like

 2. florent // mei 20, 2019 om 13:27 //

  ik geloof hier niets van. !! Israel drijft Amerika niet in een oorlog, Trouwens Amerika zal zich nooit laten manipuleren, het is groot genoeg om te weten wat het doet.
  Nee het is net anders om. Iran streeft naar Oorlog met Israel en Amerika. Iran heeft al Nucleaire wapens en dreigde de vloot van Amerika in de Persize golf te vernietigen; teven heeft het al een raket richting Amerikaanse Ambassade in Bagdad gestuurd

  Let even op wat deze zei : Een hoge Iraanse geestelijke heeft de VS gewaarschuwd voor machtsvertoon door te zeggen dat “een raket een vloot van miljarden dollars kan vernietigen. ”
  Dit kan enkel met een ATOOMWAPEN, dus Iran heeft NUCLEAIRE raketten.??? DUS ZE LOGEN AL DIE TIJD; EN WAT DOET EUROPA.? GEEN STEUN VOOR AMERIKA
  DIT IS EEN PUUR EN SCHANDALIG VERRAAD AAN EEN BONDGENOOT EN GEWEZEN BEVRIJDER!!
  .;
  klik op de link en lees het in het Engels ..
  https://www.rt.com/news/458988-iran-us-navy-conflict/?fbclid=IwAR1VVlYLHCgRWJnD5biZqkXxnUVuyJy_y9nkRM57H7Q6NSUVzMmthc_Cps4

  Liked by 1 persoon

 3. Jeanette K // mei 20, 2019 om 13:34 //

  Moslims liegen altijd, zelfs als ze ademhalen. Iraanse moslims zijn geen uitzondering.

  Liked by 1 persoon

 4. Heb ergens gelezen dat de Yanken honderden tactische neucleaire wapens gaan gebruiken wanneer ze Iran aanvallen. Logische gevolgtrekking met allen boots on the ground komen de 120.000 Amerikaanse jongens in bodybags terug. Kijk terug naar Vietnam, Afghanistan, Irak zonder gebruik van tactische nucleaire kernwapens is deze militaire zet van Trump gedoemd.

  Like

 5. @florent // mei 20, 2019 om 13:27

  Liked by 2 people

 6. vonpuffelen // mei 20, 2019 om 15:41 //

  @florent // mei 20, 2019 om 13:27 //

  “Trouwens Amerika zal zich nooit laten manipuleren, het is groot genoeg om te weten wat het doet.”

  De hazen lopen iets anders.

  2. Washington DC (District of Colombia)

  Washington DC is not part of the USA. District of Columbia is located on 10sq miles of land. DC has its own flag and own independent constitution. This constitution operates under a tyrannical Roman law known as Lex Fori. DC constitution has nothing to do with the American Constitution. The Act of 1871 passed by Congress created a separate corporation known as THE UNITED STATES & corporate government for the District of Columbia. Thus DC acts as a Corporation through the Act. The flag of Washington’s District of Columbia has 3 red stars (the 3 stars denoting DC, Vatican City and City of London).

  http://www.sinhalanet.net/three-corporations-run-the-world-city-of-london-washington-dc-and-vatican-city

  Like

 7. Daniël // mei 20, 2019 om 16:47 //

  De VS zullen beslist iets kostbaars opofferen als pretext om Iran kapot te maken. Iran is de laatste dominosteen die moet omvallen (Wesley Clark). Daarom een valse vlag operatie. Wacht maar af. En Israel en de zionistische bankerskliek hebben grote invloed op de gang van zaken.

  Liked by 1 persoon

 8. Hezbollah en tegenwoordig ook Hamas zijn puppets van Iran.
  Die staan met 10000den raketten op de grens van Israël.
  De diverse respectievelijke Iraanse regeringen hebben Israël uitdrukkelijk bedreigd met annihilatie
  De Islam is het kwaad. Al vanaf het begin.
  Waarom daarop wachten?

  Like

 9. Gladiator // mei 21, 2019 om 00:59 //

  @florent,

  Beste,

  In welke wereld leeft u eigenlijk!!!???

  IsraHel is degene die bepaald wat er gebeurd in de wereld en absoluut niemand anders!!!

  De oorlog welke wederom door “onze bondgenoot” de VS wordt uitgelokt. ja u leest het helemaal goed, wordt uitgelokt met Iran is geheel in opdracht en voor rekening van de terroristenstaat Israël!!

  Man man man, wat zijn mensen toch ongelooflijk naïef!!!!!!!!!!!!

  Beste @florent,

  Gaat u eens beginnen met googelen op “Operation TALPIOT”

  Zouden er dan nog vragen zijn of u komt er dan nog steeds niet uit dan hoor ik het wel!!
  Israël had beter nooit kunnen bestaan en helaas is het ook nog eens gesticht met voorbedachte rade, DAAROM is o.a. WOI EN WOII gevoerd en ik hoef u toch echt niet te vertellen hoevel mensenlevens dit heeft gekost.

  En tot op de dag van vandaag blijft dit tuig maar mensen vermoorden, want wat dacht u van het Palestijnse Volk!!

  Ongelooflijk………………….pffffffffffffff…

  Gladiator (wordt aub eens wakker, maar dan wel echt!!)

  Liked by 1 persoon

 10. vonpuffelen // mei 21, 2019 om 11:04 //

  @Daniël // mei 20, 2019 om 16:47 //

  Vergeet LIbanon niet, dat staat ook nog op de planning.
  Dat zullen de jezuïeten wel vanuit hun hoofdkwartier in Damascus coördineren zoals in Hiroshima.
  https://www.bing.com/images/search?view=detailV2&id=3E23625F4FD6243926A0B64E99A4934FAC5A5EA9&thid=OIP.l9Ral713RJSQrMZzoir0CgHaGZ&exph=720&expw=834&q=jesuits+hiroshima&selectedindex=0&vt=0&eim=1,2,6

  Like

 11. Het globalistische onverkozen establishment schijt zeven kleuren.
  Wanhopig Trump uitlachen, met het plaatsen van niet zo ‘Presidentiële’ foto’s.
  En wanneer je een bericht schrijft dat we hun spelletjes door hebben, worden die weg-gemodereerd.
  Ze laten zogezegd enkel de gewenste reacties toe, en dan trolt men zelf de commentsectie vol.
  Die stemdebatten, zijn er alleen maar om u te doen twijfelen tussen de Cholera en de Pest.
  De oplossing, zijn de populistische partijen, en da is dan ook de reden dat die geen podium krijgen.
  De technocraten van de EU willen de problemen in stand houden.

  Qmaps – de app die de ogen werkelijk opent – is de vijand van het globalisme.
  Wanneer zij Trump kunnen stoppen, zou volgens de globalisten ook Qmaps stoppen, maar dat zijn uilen.
  Trump heeft het in zijn glazen bol gezien en al lang maatregelen genomen opdat Qmaps zou blijven voortbestaan.

  Like

 12. Amerika heeft veel macht hé? 🙂

  Europa is voor de rest van de wereld in een dictatuur veranderd.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s