Nieuw

Islamitische aanvallen in Europa zijn tussen 2007 en 2017 met 725% toegenomen

De EU heeft het beste met U voor ...

Europa wordt geconfronteerd met een aanzienlijke dreiging van terrorisme, met name van islamitische extremisten en extreemrechtse groeperingen.

De uitdagingen van Europa op het gebied van terrorisme zijn grotendeels onopgemerkt gebleven in de Verenigde Staten, waarvan de strategiedocumenten, zoals de National Defense Strategy van het Amerikaanse Ministerie van Defensie, zijn verschoven van terrorismebestrijding naar de concurrentie met staatsconcurrenten als China, Rusland, Iran en Noord-Korea. Daarnaast is Europa’s steeds agressievere aanpak van terroristen – waaronder het vervolgen van personen die van plan zijn naar het buitenland te reizen om zich bij terroristische groepen aan te sluiten, het censureren van extremistisch internetmateriaal, het bestraffen van internetbedrijven die er niet in slagen om extremistisch materiaal te verwijderen en het verbeteren van de samenwerking op het gebied van inlichtingendiensten – ook in de Verenigde Staten grotendeels onopgemerkt gebleven. In dit verslag wordt opnieuw naar Europa gekeken en worden nieuwe gegevens verzameld over de bedreiging voor Europa. Ook de reactie van de Europese regeringen, met name het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk, op het gebied van terrorismebestrijding wordt onder de loep genomen.

Bron:

Center for strategic & international studies >>

Het hele rapport kan hier worden gedownload (PDF – 73 P).

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.157 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s