Nieuw

Holocaust Restitutie: Een dubieuze, frauduleuze onderneming die de steun van een Amerikaanse president onwaardig is

De Claims Conference verspilt tientallen miljoenen dollars elk jaar aan organisaties die weinig met de Holocaust of zijn overlevenden hebben te maken.

Eersteklas vluchten over de hele wereld, accommodatie in luxe hotels, dineren in chique restaurants en een reeks creditcards, zo werkt de Claims Conference, die zich bezighoudt met de teruggave van Joodse eigendommen uit de Holocaust.

Claims Conference is de grootste Joodse claimorganisatie ter wereld. Het vertegenwoordigt de Joden in de onderhandelingen over schadeloosstelling en restitutie voor slachtoffers van de nazi-Duitse vervolging. Het beheert ook compensatiefondsen, recupereert niet opgeëiste joodse eigendommen en wijst fondsen toe aan instellingen die sociale voorzieningen bieden aan overlevenden van de Holocaust. Op het eerste gezicht een nobele missie – maar is dat werkelijk het geval?

Op 19 mei 2006 onthulde The Jewish Chronicle dat de hoogstbetaalde ambtenaar van de Claims Conference, executive vice-president Gideon Taylor (vandaag de dag voorzitter van de World Jewish Restitution Organization, WJRO, die sterk betrokken was bij het lobbyen voor Act S. 447 en H.R. 1226), 437.811 dollar aan salaris en pensioen kreeg (cijfers 2004). Ter vergelijking: Het huidige jaarlijkse inkomen van de voorzitter van de Federal Reserve is slechts $201.700 per jaar.

Dr. Pinto-Duschinsky, een adviseur van Britse overlevenden bij schadeclaims in de jaren negentig, gaf commentaar: “Het is verkeerd dat de uitvoerende vice-president jaarlijks hetzelfde verdient als de vergoeding voor enkele honderden voormalige slavenarbeiders. Het morele gezag van de belangrijkste Joodse organisaties wordt ernstig verzwakt door te hoge salarissen voor topambtenaren”.

Isi Leibler, voormalig voorzitter van de raad van bestuur van het World Jewish Congress, beschuldigde de Claims Conference van incompetentie, ongepastheid en cover-ups evenals de afwezigheid van een onafhankelijk beoordelingscomité, bureaucratisering en een overheersing door een kleine kliek.

In een artikel in de Jeruzalem Post van 8 mei 2007 zei Leibler dat “de rijkste Joodse stichting ter wereld nog steeds niet in staat is geweest om voldoende financiële hulp te bieden aan oudere en zieke overlevenden van de Holocaust, die in de schemering van hun leven in grote armoede leven. Een organisatie die er prat op gaat dat ze momenteel 900 miljoen dollar aan activa in vertrouwen heeft, maar er niet in slaagt om een dergelijke situatie recht te zetten, moet verantwoordelijk worden gehouden voor een van de grootste schandalen in het hedendaagse joodse leven” (Wikipedia).

Yedioth Ahronoth berichtte in 2006: “Tientallen miljoenen dollars per jaar’ worden uitgegeven aan managementkosten, waarbij de rest grotendeels naar organisaties gaat die weinig te maken hebben met de Holocaust of haar overlevenden.

In 2013 haalde Shmuel Hollander, een zeer gerespecteerde en lang dienstdoende Israëlische ambtenaar, de voorpagina’s als ombudsman voor de Claims Conference. Hollander onthulde fraudeactiviteiten van de leiders van de organisatie van gigantische omvang. Hij gaf de groep de schuld voor het feit dat zij jarenlang – onopgemerkt – een multimiljoenenfraude heeft laten plaatsvinden in haar kantoor in New York. Ondanks het alarmerende rapport van Hollander is de situatie niet veranderd. Twee jaar later, in 2015, beschuldigde Hollander de leiding van de organisatie opnieuw van ernstig wanbeheer en van het torpederen van zijn inspanningen om de overlevenden van de Holocaust te helpen bij hun pogingen om teruggave te krijgen.

Zijn rapport van 2015 stelt dat de Claims Conference:

 • Mislukt is in “het afstemmen van de organisatiestructuur op het groeiende scala aan activiteiten en behoeften”.
 • “Werd bestuurd op een manier die onaanvaardbaar was in zowel publieke als bedrijfsorganen…”
 • Aangetoond “systematische tekortkomingen en problematisch organisatorisch gedrag”, en
 • Werkte met een “gebrek aan professionele controlesystemen …. [dat] vormde een belangrijke factor bij het mogelijk maken en zeker bij het vergemakkelijken van de [57 miljoen] fraude” die anders “de enorme omvang van de fraude had kunnen beperken”.

In zijn rapport wordt geconcludeerd dat het management van de Claims Conference de fraude niet heeft aangepakt, zelfs niet toen het hiervan op de hoogte was gesteld. Een “enorm gat in de controlemechanismen stuurde een uitnodiging naar de dief” en “zelfs met the writing on the wall en de organisatie die gewaarschuwd was, werd de zaak niet behandeld”.

Volgens Hollander bleven de managementfouten niet beperkt tot de miljoenenbedrog en zijn ze “slechts het topje van de ijsberg” (Bron: Leiblers Woord uit Jeruzalem).

Het gaat allemaal om een laattijdige gerechtigheid voor de overlevenden van de Holocaust en hun erfgenamen, toch? Nou, niet helemaal, zo blijkt.

Het enige gevolg van Hollanders rapport was dat …. hij werd ontslagen.

In een schokkend artikel in de Jerusalem Post (2015) ging Samuel Sokol in op het ontslag van Hollander voor het aan het licht brengen van Holocaust-restituatiegerelateerde corruptie.

De omvang van de fraude was uitgebreid. Sokol vraagt ​​zich af: “In een brief aan het bestuur van de Claims Conference vorige week werd stelde ombudsman Shmuel Hollander onlangs dat, terwijl rapporten hadden gezegd dat organisatorische insiders 57 miljoen dollar aan Duits belastinggeld bedoeld voor holocaust-overlevenden hadden weggesluisd, ‘het uiteindelijke bedrag naar alle waarschijnlijkheid veel hoger is….’… Meer dan tien jaar lang heeft een criminele ring binnen de organisatie tientallen miljoenen dollars verduisterd door middel van valse teruggaveverklaringen’.

De fraude die zich heeft voorgedaan is geen aberratie: Het is ingebouwd in de manier waarop de Holocaust-teruggave precies werkt. Zo had Hollander onverbiddelijk gesproken over “systematische tekortkomingen en problematisch organisatiegedrag.”

Op 28 maart 2018 verklaarde Gideon Taylor, de huidige WJRO-bestuurder, een voorstander van Act S. 447 en H.R. 1226, en de voormalige Claims Conference “vice-president die jaarlijks hetzelfde verdiende als de vergoeding voor enkele honderden voormalige slavenarbeiders” in het toonaangevende Poolse dagblad Rzeczpospolita: “Dit (vergoeding voor de overlevenden van de Joodse Holocaust) is voor veel Amerikanen een zeer belangrijke kwestie. Het gaat hier niet om politiek of zelfs financiële compensatie, maar om fundamentele rechtvaardigheid voor de overlevenden van de Holocaust, wier eigendommen illegaal werden afgenomen. De mensen beginnen zich te realiseren dat we binnenkort in een wereld zullen leven waarin er geen overlevenden van de Holocaust meer zullen zijn. Het overlijden van Elie Wiesel zou voor ons een ontwaken moeten zijn. Er is zeer weinig tijd over om dit probleem op te lossen”.

Bron:

Holocaust Restitution: A Dubious, Fraud-Filled Enterprise Unworthy of the Support of a US President

Even ná dit stuk van april vorig jaar ondertekende Trump Act S. 447 en H.R. 1226, en dat heeft mede geleid tot de huidige strubbelingen tussen Polen en Israël.

LEES OOK:

Joodse organisaties willen 300 miljard van Polen – Poolse kandidaat zet keppeltje op rivaal, zegt dat haar partij ‘knielt voor Joden’

Congres: Geen Amerikaanse militaire basis voor Polen tot het betaalt voor Holocaustslachtoffers

Ruzie tussen Polen en Israël – de Joodse staat wil meer geld

Polen “lurken antisemitisme met moedermelk”: Visegrad besprekingen afgezegd over de ‘racistische’ uitlatingen van Israël

Poolse premier laat zich geen holocaustschuld aanpraten – Poolse PM annuleert reis naar Israël na commentaren op Polen in Holocaust

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.157 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (908 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

4 Comments on Holocaust Restitutie: Een dubieuze, frauduleuze onderneming die de steun van een Amerikaanse president onwaardig is

 1. Daniël // mei 20, 2019 om 21:25 //

  De holocaust industrie. Voor het voetlicht gebracht en sterk bekritiseerd door Norman Finkelstein, De man is dan ook niet welkom in Israel.

  Like

 2. Och, dat is met al die organisaties aan de orde. Eindeloze geldstromen van suffe particulieren, belastingontwijkers en corrupte overheden met hun subsidies vullen de kassen en dan wil je wel eens wat verder gaan dan alleen maar een Happy Ending op kosten van de aak.

  Wat opvalt is dat ditzelfde een dezer dagen vol in de kranten stond over een van de feestdivisies van de Veredelde Nazies, de Wereld Gezondheids Organisatie waar Nederland alleen al een half miljard per jaar aan weggeeft.

  Maar ja, alles wordt duurder, vroeger kon je daar in die landen neuken voor een stukkie zeep of een paar nylons die je voor 69 dollarcent in de States kocht. Dus ik begrijp ’t wel want ze staan in het westen massaal om je heen te springen om je poen in de zak te stoppen en dat moet je dan wel aannemen want anders gaat ’t naar een andere club van Kwatsers Zonder Grenzen..

  Liked by 1 persoon

 3. De laatste alinea van mijn betoog hierboven heeft mogelijk niks met het onderhavige topic te maken. Anders krijg je dat weer.

  Like

 4. Hefzibah Yahudah // mei 21, 2019 om 08:10 //

  En nu wachten op mysterieuze verdwijningen Wantij oh oh de fake joden zijn weer op hun besneden pikje betrapt.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s