Nieuw

“Geen bewijs van misdaad”: Oostenrijkse Officier van Justitie zal geen vervolging lanceren over uitgelekte video-schandaal

Heinz Christian Strache. Bron: Wikimedia/Gregor Tatschl (CC BY-SA 2.0)

Oostenrijkse aanklagers hebben de belastende videoband onderzocht die vice-kanselier Heinz-Christian Strache zijn functie heeft gekost en hebben verklaard dat ze geen enkele aanleiding konden vinden om een strafrechtelijk onderzoek over de inhoud ervan te starten.

“Er is geen specifiek bewijs dat hier [de video] een misdaad is gepleegd”, onthulde Oesterreich 1 radio, onder verwijzing naar de verklaring van de aanklagers.

Eerder waarschuwde Christian Pilnacek, secretaris-generaal van het Ministerie van Justitie, dat er slechts fragmenten van de beschikbare beelden beschikbaar waren, waardoor het onmogelijk zou zijn om de volledige context van wat er aan de hand was, te beoordelen.

Een grote politieke crisis ontvouwde zich in Oostenrijk op vrijdag nadat de Duitse kranten, Spiegel en Suddeutsche Zeitung, een video publiceerden van Strache en een ander hooggeplaatst lid van zijn rechtse populistische Vrijheidspartij (FPÖ), Johann Gudenus, die met een vrouw spraken die beweerde een “nichtje van een Russische oligarch” te zijn.

Zij bespraken hoe de vrouw hun campagne tijdens de nationale verkiezingen van 2017 in Oostenrijk kon ondersteunen in ruil voor toekomstige voorkeuren om overheidscontracten op het gebied van de bouw te krijgen. Een van de dingen op de agenda was haar aankoop van een meerderheidsbelang in een tabloidkrant om het te gebruiken als een platform voor de promotie van Frans-Polynesië.

Strache noemde het lek van de beelden een “politieke moord” en kondigde zijn ontslag aan als vice-kanselier en partijleider. Hij betwistte de authenticiteit van de band niet. Integendeel, de 49-jarige stond erop dat de band in zijn geheel openbaar zou worden gemaakt, zodat iedereen kon zien dat hij tijdens de ontmoeting aanhield dat de hulp alleen “binnen de grenzen van de wet” kon worden verleend.

Nadat het nieuws uitbrak, gingen duizenden de straten van Wenen op en eisten een snelle verkiezing, waarbij de Oostenrijkse president Alexander van der Bellen later suggereerde dat de verkiezingen begin september zou moeten plaatsvinden.

De Suddeutsche Zeitung identificeert de vrouw die in de video met Strache en Gudenus spreekt als het nichtje van de gasmagnaat Igor Makarov. Maar de zakenman ontkende deze beweringen en zei dat hij geen familiebanden met die vrouw had en “een enig kind” in zijn familie was.

Bron:

‘No proof of crime’: Austrian prosecutor won’t launch probe over leaked video scandal

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8623 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on “Geen bewijs van misdaad”: Oostenrijkse Officier van Justitie zal geen vervolging lanceren over uitgelekte video-schandaal

 1. c.kater // mei 20, 2019 om 11:43 //

  het woord Attentat is oa door NPO foutief vertaald, ik weet niet wie er het eerst mee was maar letterlijk genomen “ein Attentat auf einen Politiker verüben” = “een aanslag op een politicus voorkomen”, daar komt het woord moord niet in voor

  Like

 2. c.kater // mei 20, 2019 om 11:48 //

  overigens wel prima dat het oostenrijkse OM geen brood ziet in vervolging. helaas is het linksche kwaad al geschied;hopelijk kan Kurz zich nog steeds handhaven na de komende verkiezingen in september en doorzien de oostenrijkers het 2 jaar oude “trucje”

  Like

 3. Dagroosje // mei 20, 2019 om 15:12 //

  Inmiddels is bekend geworden, dat voor deze politieke aanslag een Soros NGO activistengroep, Zentrum für Politische Schönheit verandwoordelijk wordt gehouden. Zij deelden eveneens mee, dat ze meer interessante dingen gaan onthullen als Herbert Kickl , minister van binnenlandse zaken zijn functie ook neerlegt. Deze groep heeft een tijd geleden een holocaus standbeeld voor het huis van de AfD politici Björn Höck neergezet.

  Like

 4. Altijd weer toevallig dat ze vlak voor de verkiezingen met schandaaltjes komen die achteraf niet waar zijn of iets anders in elkaar zaten. Kunnen ze nu echt niets over die linkse klootzakken vinden?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s