Nieuw

Bannon: “Na de verkiezingen zal elke dag in Brussel Stalingrad zijn. De nationalisten zullen samenwerken”

The famous photo - fountain "Children dance" on the station square of Stalingrad after the Nazi air raid

In een opmerkelijk interview met de Neue Zürcher Zeitung (NZZ) sprak Steve Bannon, voormalig strategieadviseur van de Amerikaanse president Trump, over zijn plannen voor een toekomstige rechtse populistische fractie in het Europees Parlement. In 2017, na het einde van zijn carrière in het Witte Huis, lanceerden Bannon en de leider van de Belgische Volkspartij, Mischaël Modrikamen, “De beweging” in Brussel, waarmee hij de verschillende rechtse populistische partijen in Europa wil verenigen. Bannon zei in het in Berlijn gevoerde interview dat hij grote verwachtingen had van de Duitse AfD.

Bannon verwacht dat na de Europese verkiezingen op 26 mei ten minste een derde van de Brusselse afgevaardigden, misschien zelfs 40 procent, rechts zal zijn. “De dynamiek staat aan onze kant”.

De taak van de toekomstige rechtse alliantie van partijen in het Europees Parlement zal vooral zijn om het beleid van de gevestigde partijen op alle niveaus te blokkeren. Bannon zei: “Na de verkiezingen, zal elke dag in Brussel Stalingrad zijn. De nationalisten zullen samenwerken. Netwerken maakt iets mogelijk wat ik ‘command by negation’ noem: je kunt je zin niet krijgen omdat je geen meerderheid hebt, maar je kunt dingen blokkeren. Dit verandert de situatie fundamenteel.”

Bannon maakt er geen geheim van dat hij naast de Europese “nationalisten” een Europa van soevereine natiestaten voorstaat (“Westfaalse Statensysteem” – Bannon doelt op de Europese landenwereld na de Vrede van Westfalen van 1648), zonder echter de EU te willen elimineren: “Maar deze keer is er een debat. En een echt aanbod van een alternatief: Salvini, Orban, Le Pen, AfD. Het alternatief is: laat de natiestaten de controle weer overnemen – niet om de EU te vernietigen, maar om haar te hervormen”. De AfD heeft echter te veel vragen opengelaten over zijn houding ten opzichte van de EU, wat de laatste tijd de steun van de bevolking heeft gekost.

Over sommige geopolitieke kwesties plaatst Bannon zich controversieel tegenover zijn mogelijke toekomstige bondgenoten. Hij bekritiseert – net als de Amerikaanse regering – het Russisch-Duitse Nord Stream 2 pijpleiding-project en waarschuwt voor de Chinese dreiging (“… totalitaire dictatuur in China. Dat is de existentiële dreiging van het Westen.”). Zijn uitspraak dat de VS inmiddels afstand hadden genomen als het “grootste rijk ter wereld” en “geen protectoraten” onder zich wilden, wordt ook opvallend door de realiteit tegengesproken.

Bannon ziet zijn eigen rol in het toekomstige Europa als een – particuliere – promotor van de juiste weg, waarbij hij Duitsland als een belangrijk land beschouwt: “Duitsland is de centrale natie van ons Europese project”. Zelf wil hij de “beweging”, die op “decennialang is ingesteld”, nog lang begeleiden. Aan het eind van het interview vertrouwde hij de NZZ toe dat men “hem in gedachten moet houden als iemand die zich honderd procent heeft ingezet voor de kleine man”.

Bron:

Bannon im NZZ-Interview: „Nach der Wahl wird jeder Tag in Brüssel Stalingrad sein. Die Nationalisten werden zusammenarbeiten“

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.157 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8007 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Bannon: “Na de verkiezingen zal elke dag in Brussel Stalingrad zijn. De nationalisten zullen samenwerken”

 1. Scarface // mei 20, 2019 om 21:49 //

  Goed plan, maar wel vreemd dat een Amerikaan dan hier het voortouw neemt. Is de verdeel-en-heers tactiek van de EU dan al zover gevorderd dat zo’n Europees initiatief anders niet van de grond komt?

  Like

 2. Euh.Dink // mei 21, 2019 om 04:22 //

  Wiki: “Op 11 september 2009 kondigde Modrikamen de oprichting aan van een nieuwe rechtse politieke partij, de Parti Populaire (Personenpartij).” Just is just hé!

  Like

 3. vonpuffelen // mei 21, 2019 om 15:39 //

  “niet om de EU te vernietigen, maar om haar te hervormen”.
  Je wil dat gedrocht, het herstelde Romeinse rijk toch voor eens en altijd de nek omdraaien en door de plee spoelen?
  Hervormen is meer van hetzelfde, weg met die shit.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s