Nieuw

Van valse hoop tot valse vlaggen, Trump bepaalt het toneel voor globale oorlog

Op dit moment is Trump een oorlog aan het voeren met iedereen die niet Israël of Saudi-Arabië heet. Zelfs bondgenoten blijven niet gespaard van de toorn van Trump voor al hun kleineringen tegen zijn geliefde Verenigde Staten.

In de grootste televisiereeks van de jaren negentig, Babylon 5, maakt een van de hoofdpersonages, Londo, een zwakke en afzichtelijke man, een deal met de duivel en ontketent hij de ergste impulsen van zijn stervende imperium om het in zijn oude glorie te herstellen.

Op een gegeven moment realiseert hij zich dat dingen uit de hand zijn gelopen. De deal die hij heeft gemaakt, heeft gevolgen die veel verder gaan dan zijn oorspronkelijke ambities. Dus confronteert hij een van zijn bondgenoten binnen het keizerlijk hof en vertelt hem:

“Alleen een idioot vecht een oorlog op twee fronten. Alleen een erfgenaam van de troon van het keizerrijk der idioten vecht een oorlog op twaalf fronten!”

Als die waarneming correct is, dan is Donald Trump de grootvader van die erfgenaam. Op dit moment vecht Trump een oorlog met iedereen die niet Israël of Saudi-Arabië heet. Ik zou dat dus een oorlog voeren op minstens dertig verschillende fronten noemen. Zelfs bondgenoten blijven de woede van Trump niet bespaard, voor al hun beschimpingen tegen zijn geliefde Verenigde Staten.

Dit alles in dienst van zijn ijdelheid om herinnerd te worden als de grootste president in de Amerikaanse geschiedenis, die vrede bracht in het Midden-Oosten, en Amerika weer groot maakte, MAGA.

Het is jammer dat zijn acties tot oorlog zullen leiden en de vernietiging van zijn geliefde land zullen bewerkstelligen.

De VS is een uitstervend imperium dat wanhopig op zoek is naar behoud van zijn positie als eenheidsmacht in de wereld. Trump heeft mannen ingehuurd die om verschillende redenen een wereldwijde brand verwelkomen om hun visie op de volgende fase van de Amerikaanse suprematie te bewerkstelligen.

Zoals Alistair Crooke onlangs opmerkte, bereiden John Bolton en Mike Pompeo de basis voor een aanval op Iran voor. Beiden zijn discipelen van Bernard Lewis en zijn van plan om de Centraal-Aziatische landen op te splitsen langs etnische lijnen die nog steeds domineren in het Witte Huis. Het plan is simpelweg om Iran met een zo groot mogelijke stok op de kop te slaan en ze te dwingen zich te onderwerpen.

De algemene houding die Amerika zou moeten aannemen ten opzichte van de regio werd in een notendop aan Dick Cheney gepresenteerd: “Ik geloof dat een van de dingen die je de Arabieren moet aandoen, is dat je ze met een grote stok tussen de ogen moet slaan. Ze respecteren macht”. Dit oriëntalistische advies was natuurlijk bedoeld voor Iran en zijn ‘Ayatollahs’. “De vraag die we ons zouden moeten stellen, is waarom ze ons niet vrezen of respecteren”, aldus Lewis.

Goed, nu geïnspireerd door zijn intellectuele held Lewis, lijkt Pompeo, samen met de PNAC-collega van Richard Perle, John Bolton, te popelen om het te proberen, gebruikmakend van het Lewis-recept van ‘Iran met een grote (sanctie)stok tussen de ogen te slaan’.

We zijn hier al eens eerder geweest.

En we zullen hier blijven, tot de mannen die deze orthodoxe buitenlandse politiek aanhangen, het loodje leggen.

Mike Pompeo duwt Trump om religieuze redenen naar de ultieme confrontatie met Iran, omdat hij dit ziet als de ultieme confrontatie tussen goed en kwaad. John Bolton doet dit eenvoudig vanwege cynisme, historische vooroordelen en het feit dat hij een communist is die het niet beseft. Crooke stelt terecht de vraag of een amorele Trump, wiens eigen vooroordelen tegen Iran diepgeworteld zijn, kan worden gemanipuleerd in een ruimere oorlog om deze doelen te bereiken.

Trump is misschien boos op Bolton omdat hij hem betrokken heeft bij een regime-verandering in Venezuela, maar die woede is beperkt. Trump’s enige emotionele band met Venezuela is zijn ijdelheid. Als het had gewerkt, geweldig. Hij zal het gebruiken. Maar omdat het niet op de meest gênante manier gebeurde, is hij nu klaar om te praten met de Russische president Vladimir Poetin om het op te lossen als dat hem de herverkiezing zal doen winnen.

Iran is een totaal andere zaak. Zijn presidentschap is een draaideur geweest van Iran-haviken, van Generaals James Mattis en H.R. McMaster tot zijn huidige groep Iagos.

Jammer dat Pompeo Poetin heeft afgesnauwd om druk uit te oefenen op Europa om zijn spel met Iran te steunen na een andere provocatie in de buurt van de Straat van Hormuz dit weekend. Daarover later meer.

Waarom gaan deze mannen door met het leggen van beweringen in de media die de basis vormen voor deze dingen? Denken ze echt dat ze iemand anders ervan kunnen overtuigen hoe slecht Iran is? Of maakt dat op dit moment zelfs iets uit?

Het beleid is vastgesteld en door de invloed van Lewis op de hele structuur van het buitenlands beleid in het bestuur van de Trump-regering zullen we zien hoeveel kracht we bereid zijn te etaleren om Iran zover te krijgen dat het zich onderwerpt.

Ik ben er zeker van dat Pompeo dat punt heel duidelijk heeft gemaakt aan Poetin in Sochi; dat de VS bereid is om alles te doen om hun komende vredesplan voor Israël te beschermen. Deze gekken denken dat ze Rusland kunnen bedreigen met een bredere oorlog, lees: potentieel nucleair, en Poetin kunnen dwingen om Iran te verlaten om de deal over de streep te trekken.

Zelfs Henry Kissinger vond dit een stom plan.

Ze denken dat de enige reden waarom Iran bereid is om zich te verzetten tegen de VS is omdat Rusland en China hen steunt. In het verleden hebben ze te maken gehad met mannen die de overtuiging van Trump missen; Rusland opzij te zetten door met nucleaire oorlog te bedreigen en een handelsoorlog te ontketenen die Trump denkt te kunnen winnen door China’s zwakke banksysteem aan te vallen, totdat Trump een veilige wereld voor Israël heeft bewerkstelligd.

Dat is hier het voor de hand liggende strategische spel.

En ik weet zeker dat Lavrov en Poetin tegen Pompeo hebben gezegd dat hij zich achter de oren moet krabben en weg moet blijven van de buffettafel.

Het is vrij duidelijk dat Bolton denkt dat dit het beste manier is om te winnen. Om te profiteren van Poetin’s hogere gevoel voor moraal en het te exploiteren door te dreigen met het ondenkbare. Vergeet niet, neocons zoals Bolton en Cheney zien onderhandeling als zwakte en dat de wereld alleen zin heeft als je het kunt dwingen.

Ik herinner je eraan dat Iran, Rusland en China allemaal bezig zijn geweest om tijd te rekken, met een uitputtingsslag die in hun voordeel beslist lijkt te zijn, kijkend naar de VS dat langzaam de omvang van deze verdorvenheid onthult terwijl ze tegenmaatregelen voorbereiden.

En het is ook duidelijk dat er geen tijd meer is voor dat beleid. Bolton overtuigde Trump niet alleen om in Syrië te blijven, maar ook om als onderdeel van het Iran-beleid de duimschroeven aan te draaien, door het land uit te hongeren aan gebrek van brandstof, door de olievelden in het zuidoosten nabij Irak te blijven controleren.

Nog duidelijker zijn de provocaties om Iran te forceren tot het schenden van de JCPOA-limieten op het opslaan van verrijkt uranium en zwaar water door middel van sancties die neerkomen op een exportverbod en vliegdekschepen naar de Perzische Golf stuurt.

Maar de kers op de taart is de recente versie van het Golf van Tonkin incident, waarbij vier olietankers in het weekend werden gesaboteerd nabij de haven van de VAE van Fujairah aan de Arabische Zee. Elijah Magnier rapporteert dat Iran dit inderdaad deed als een waarschuwing aan alle Golfstaten dat als Trump ten oorlog trekt, zij allen zullen lijden.

We kregen onmiddellijk de veroordelingen van de Iraniërs die de schuld gaven aan de Israëlische Mossad en de VS die de Iraniërs ervan beschuldigden dit te hebben gedaan.

Als dat het geval is, en ik weet niet zeker of ik het geloof, dan wil Iran de bluf van Trump en Bolton zien. Ze zijn voorbereid op een oorlog met de VS waarvan ze denken dat het Amerikaanse electoraat het niet kan verteren. En niemand wil echt zien of Iran in staat is om een ​​van de vliegdekschepen van de VS te zinken.

Iran staat blijkbaar klaar om de wereld te laten zien hoe dun het papier van de papieren tijger van Trump echt is.

Als Iran dit niet gedaan heeft en het een valse vlag operatie was, dan heeft Trump zijn beslissing al genomen en zal er op een bepaald moment oorlog komen, als hij er niet in slaagt het regime van Iran door middel van sancties op zijn knieën te krijgen.

Tussen nu en dan zal Trump proberen een deal te sluiten met Poetin en Xi, die geen van beiden een woord geloven dat uit zijn mond komt of in zijn vermogen om zijn bluf waar te maken.

Dat is de betreurenswaardige staat van de diplomatieke dialoog tussen de regering van Trump en de rest van de wereld. Herinner, vecht een oorlog op dertig fronten en heeft geen vrienden.

Mike Pompeo en John Bolton hebben deze gebeurtenis vorige week in zeer brede bewoordingen opgezet om Iran te bedreigen met harde militaire acties als Iran of zijn gevolmachtigden ‘de Amerikaanse belangen’ in de regio ‘schaden’.

Nu hebben we een lek over plannen om 120.000 Amerikaanse troepen in de regio te plaatsen. Dit is als Bolton die opzichtig “5000 troepen naar Colombia” op zijn gele schrift schrijft om ervoor te zorgen dat iedereen het gezien heeft. Ik geloof het niet meer dan dat ik toen geloofde.

Er komt een moment dat iedereen weet dat je ofwel klaar en bereid bent om in een volledig conflict met Rusland en China te gaan, of dat je dat niet bent. Je bereid bent om de volledige vernietiging van Israël als vergelding voor het begin van je rechtvaardige oorlog te accepteren, of niet.

Trump en Bolton lijken bereid te zijn, maar zijn ze dat echt?

Trump deed hetzelfde met Noord-Korea en de Koreanen ondermijnden hem door hem naar Singapore te dwingen om eerst met elkaar te praten, om zijn gezicht te redden.

Trump verwacht dat Iran hem belt en naar de onderhandelingstafel gaat. Ze weigeren dat te doen. Door hem niet te bellen maakt hem nog meer razend. De keizer kan nu niet ongehoorzaamd worden uit angst om zijn gezicht te verliezen en elke andere onderhandelingstroef is van geopolitieke aard.

Dus, nu heeft Trump zoveel geld in de pot gestoken dat hij toegewijd moet luisteren naar idioten vol geschreeuw en woede terwijl hij niets te winnen heeft als Iran simpelweg nee zegt, wat ze blijven doen.

Daarom gaat zolang het duurt elke dag dit chicken game [Nederlands: spel van de angsthaas; is een belangrijk conflictmodel in de speltheorie. Het principe is dat als in een conflict niemand toegeeft, dit voor iedereen nadelig is. De spanning wordt opgeroepen door de vraag wie het eerst opgeeft bij het aangaan van een gevaarlijke uitdaging. Wie het eerst opgeeft heet een chicken] verder op dezelfde weg naar de hel als Londo in Babylon 5, hoe hard hij ook werkt om te stoppen met wat hij had ontketend. Als ik genereus ben, liet hij de kwaadwilligste mensen in D.C. hem in deze erbarmelijke positie manoeuvreren, of het was altijd vanaf het begin zijn bedoeling geweest.

Het is uiteindelijk niet relevant.

Hij kan nu niet niet meer terug, nu hij zich ertoe verbonden heeft om niet zonder een deal met zijn vijanden en bondgenoten te strijden. De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Javad Zarif maakte vorige maand een ouverture aan Trump die genegeerd werd. Maar Trump is een bullebak en een lafaard. Hij zal het niet opnemen tegen zijn personeel, zijn familie of zijn weldoeners, en hij kan niet van zijn hobbypaard naar beneden klimmen om een dialoog aan te gaan.

Dat is de prijs van iemands ijdelheid.

Dus, zitten we hier in de afgrond te staren, vergrendeld op een koers die tientallen jaren geleden is uitgezet door kwaadaardiger mannen dan hem, in wiens voetafdrukken hij loopt.

Trouwens, na het verlies van die oorlog op twaalf fronten, werd Londo, als keizer, voorgezeten door de volledige vernietiging en onderwerping van zijn volk, dus totaal was de wraak van de vijanden die hij maakte in zijn zoektocht om een verleden terug te winnen dat nooit echt heeft bestaan.

Auteur: Tom Luongo

Bron:

From False Hope to False Flags, Trump Sets the Stage for Global War

(h/t Adriaan W)

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.157 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8007 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Van valse hoop tot valse vlaggen, Trump bepaalt het toneel voor globale oorlog

 1. vitanova@planet.nl // mei 19, 2019 om 19:16 //

  Het zou mooi zijn als Rand Paul president zou worden: die lijkt op dit moment een van de weinige, zo niet de enige amerikaanse politicus die wel deugt.

  Like

 2. Feniks // mei 19, 2019 om 20:10 //

  Trump heeft een joodse schoonzoon en joodse kleinkinderen. Duidelijk?

  Like

 3. vonpuffelen // mei 19, 2019 om 22:36 //

  Yeah right, zijn kleinkinderen laten Trump op de knop drukken.
  Nu is het pas helemaal duidelijk, thanks.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s