Nieuw

KIJK: Wilders – “Geen migratie, basta islam!” – Europa-brede rechtse alliantie viert een “nieuw tijdperk”

© Geert Wilders Twitter.

De nieuwe alliantie van Europese rechtse populisten ziet een historisch keerpunt voor Europa. “We hebben een nieuw politiek tijdperk ingeluid”, zei Jörg Meuthen, hoofd van het Alternatief voor Duitsland (AfD), zaterdag tijdens een bijeenkomst voor duizenden mensen in Milaan.

“Arrogante technocraten” hebben Europa vernietigd. “Laten we deze elites politiek ten val brengen”, wordt Meuthen door het Duitse persbureau geciteerd.

De Italiaanse rechtse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini sprak tot de juichende menigte van “een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis, dat in Milaan geschreven wordt”.

Na de Europese verkiezingen van eind mei wil Legaleider Salvini samen met Meuthen, Geert Wilders, de Française Marine Le Pen en andere partijen een rechtse “superfractie” vormen in het Europees Parlement onder de naam “European Alliance for People and Nations” (EAPN). Het verklaarde doel is een einde te maken aan de nauwere samenwerking tussen de Europese Unie, de nationale staten te versterken en een “Fort Europa” te creëren.

“Geen migratie, basta islam!”, riep Geert Wilders op het podium voor de kathedraal van Milaan. De elites in Brussel “willen onze identiteit en veiligheid wegnemen, ze willen ons overspoelen met steeds meer migranten”.

Samen met de deelnemers vierde hij in de Milaanse regen de Italiaanse vice-premier Salvini, die zeer succesvol is met een harde lijn tegen migranten. “Europa heeft meer Salvini’s nodig,” zei Wilders.

De bijeenkomst werd echter overschaduwd door de video-affaire bij de Oostenrijkse partner FPÖ. De Oostenrijkse vice-kanselier en FPÖ-leider Heinz-Christian Strache had zaterdag zijn ontslag ingediend omdat een stiekem gefilmde film in de verkiezingscampagne van 2017 corruptie suggereert. Het FPÖ-parlementslid Georg Mayer sprak niet over de affaire op het toneel in Milaan, maar riep op om een einde te maken aan “massale immigratie, islamisering en centralisme”. Meuthen benadrukte dat hij nog steeds achter de FPÖ stond. Hij wilde nu niet “de partij in de rug steken” vanwege een “eenmalige aangelegenheid”.

Salvini heeft zich ten doel gesteld dat de rechtse alliantie de sterkste partij in het Europees Parlement wordt. Volgens peilingen is de nieuwe groepering momenteel goed voor ongeveer tien procent van de zetels, maar andere partijen zouden zich bij de groep kunnen aansluiten.

De bijeenkomst in Milaan ging gepaard met protesten van linkse groeperingen en politici. “Terugkeer naar de menselijkheid” of ‘Alleen bruggen, geen muren” kon worden gelezen op foto’s van spandoeken op huizen.

Bron:

„Keine Migration, basta Islam“: Europaweites Rechtsbündnis feiert „neue Ära“

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.159 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7962 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

6 Comments on KIJK: Wilders – “Geen migratie, basta islam!” – Europa-brede rechtse alliantie viert een “nieuw tijdperk”

 1. Horatius // mei 19, 2019 om 10:53 //

  Natuurlijk weer de gebruikelijke protesten van linkse activisten en politici die Europa het liefst volgebouwd zien met moskeeën en de islamisering kan wat hun betreft niet snel genoeg gaan.

  Een reden des te meer om deze week te gaan stemmen op anti-islam partij!

  Like

 2. Steeds meer van hetzelfde, heb het idee dat de politiek die bedreven wordt door de zgn. populistische partijen welke wanhopig binnen de voorgeschreven lijntjes blijven kleuren. Af een toe een succesje stemt wéér een heleboel ontevreden kiezers vrolijk. Natuurlijk vind ik dat de anti-immigratie partijen goed werk doen, maar het is voorlopig vechten tegen de bierkaai. Wanneer onverhoopt de sociaal-democraten (PES) de grootste worden op 23 mei dan is alles wéér tevergeefs geweest in mijn opinie.

  Liked by 1 persoon

 3. Ik begin ’t steeds meer als afleveringen van een soort Goede Tijden Slechte Tijden te zien. Dan ligt de ene hoer boven en dan weer de andere maar er verandert niks. Zelfs als je 50 afleveringen gemist hebt heb je niks gemist.

  De enige mogelijkheid om iets te veranderen is als een speer die #EU uit, daarna de grenzen potdicht en vervolgens de dienstplicht weer activeren voor Nederlanders wier voorouders hier al minstens 400 jaar woonden en iedereen een van Rijkswege verstrekte Ballermann geven met 5000 patronen en een license to kill.

  Zo simpel kan ‘t.

  Liked by 2 people

 4. Dagroosje // mei 19, 2019 om 14:06 //

  Beste Adrian. Als ik uw tekst lees dan ben haast aan het denken dat als veel van uw soort zouden bestaan, zou Europa al het loodtje gelegd hebben. Heeft u dan werkelijk niets in uw bagage om de rest van de Europa verdedigers tenminste een beetje te stimuleren?

  Like

 5. Dagroosje // mei 19, 2019 om 14:36 //

  Dat de verrnietigingsmachine om de zogenaamde “rechtse populime” kapot te maken op volle toeren werkt is duideliijk. De video van FPÖ-leider Heinz-Christian Strache bestond namenlijk al sinds 2 jaar, die TOEVALLIG net een week van de EU verkiezin boven water kwam.. Het kan niet anders zijn dan opzet met voorbedachte rade om voor de EU verkiezingen deze partij zwakker te maken. Hiermeee wil ik niet zeggen dat wat Strache gedaan heeft is goed, maar welke politici is clean? Ik denk dat de leiders van de gevestigde partijen zijn 10x zo erg. Ze komen er telkens ook nog mee weg, zie onze super en nog met extra glijmiddel ingesmeerde Rutte, die staffeloos overal door heen glijdt. Ik hoop dan ook dat de stemmers van deze partij het in de gaten hebben en doorzien wat voor smerig spel wordt gespeeld en bij deze aankomende verkiezing hun partij het voordeel van de twijfel zullen geven en toch nog op hen gaan stemmen

  Liked by 1 persoon

 6. Fransdo // mei 19, 2019 om 15:45 //

  @Dagroosje, ik kan je zo een lijst van minstens 50 meest Linkse politici geven die ooit in hun leven verdacht zijn geweest van een of meerdere strafbare feiten. Heel misschien kan Fenixx die lijst ook nog net voor de verkiezingen publiceren. Let op, ik zeg nadrukkelijk dat ze ‘verdacht’ zijn geweest van die feiten, niet dat ze daaraan schuldig zijn want dat is niet aan mij maar aan de rechter. Hoewel, ik heb toch heel sterk de indruk dat in Nederland het vervolgingsbeleid meer naar rechts neigt en het seponeerbeleid meer naar links maar dat is mijn((!) indruk.

  Liked by 3 people

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s